Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nejdrive vas vsecky zdravim.
A ted k tomu hlavnimu..jelikoz mliko varim u po nekolik let a porad me to bavi cim dal tim vic tak vam tu napisu recept ktery pouzivam nekolik sklizni...hlavne letos uz ho bylo okolo 20L
INGREDIENCE
mliko 2L plnotucne
maslo 1x (muzeme dat i HERU je to jenom podle toho co mate radsi)
vodu (mnozstvy je podle potreby)
matros (lepsi je travu ususit ale ja nemam nikdy moznost tak dlouho cekat tak to delam ze skoro cerstve utrzeneho)
cukr
skorice
panak
dale je to fantazie
POSTUP
Nakrajeny,nasekany,natrhany,rozemlety ci co vse jeste material dame do velkeho hrnce (male hrnce nedoporucuji...).Nalijeme vodu a proplachnem (od ruznych sracek z ovzdusi,ho*na hmyzu atd..) nekolikrat..uvidite jak je z toho pekne zas*ana voda.pote zalijeme vodou a dame varit.po dostaveni varu nechame na plnej kotel bublat po dobu 15minut.Proplachnem a pirilijeme vodu..takhle nekolikrat az to bude cisty.Znova proplachnem a nalijeme 2L mlika.prilijeme jeste 3deci vody(proto aby se nam pri vareni odparovala voda a ne mliko((mliko ma to vetsi hustotu,proto se odparuje voda)).Uvedeme do mirneho varu a 20 minut varime na mirnem ohni.Po kazdych 15-20 minutach uvedeme mliko do nejsilnejsi ho varu (tvz prevareni) a nechame ho co nejdele(ja to nechavam az po dobu kdy mliko skoro pretika pres okraj)a pote vypnem a nechame 2-5 minut odstat(jdete si zapalit)..a potom zase uvedeme do mirneho varu..a porad dokola.Po 4 prevareni pridavame kostku masla ci hery (pro labuzniky muzem pridat panaka alkoholu).Dale prevarujem.Vsimejte si bublinek na povrchu..pokud budou bublinky malinkate a budou se kupit na sebe tak uz vam vre mliko a je potreba dolit zase trochu vody.Po dalsich nekolika prevarech (ted uz je jen na vas kolikrat to prevarite..samozrejme cim vic tim budes vic ) Pote nechavam vychladnout na tu teplotu abych mohl mleko prelit do plateneho pytle a promackat rukama (vyždímat).Pro lidi co se budou ptat:ne to co vam zbyde za matros..z toho uz se nezhulite...Vysledny roztok ochutime jemnou davkou skorice a cukru..podle chuti (nedoporucuji davat KAKAO,GRANKO,COKOLADU atd..kazi to stav a neni to ono).Podavame teple..studene mliko je HUMR!
to shorty
prevar listy nejdriv ve vode,potom je das do mlika privedes k varu a pridas maslo(ne moc)stahnes ohen aby se pozvolna provarilo asi tak 2-3 hodiny potom to precedis a ja do toho pridavam jeste rozpustnou kavu a je to!
Predevcirem jsem si udelal mlicko. 5 kavovych lzicek suseneho do vody, prevarit, prefiltrovat a znova. Nova voda, prevarit, prefiltrovat... To cele 5x. Vysledek hodit do 3 dcl plnotucneho mleka, 10 minut varit. Zcedit. Zelene mozno uchovat v mrazaku a pouzit jeste jednou, mozna vicekrat.
Vysledne mleko by asi nikdo nepoznal, ze je jine nez obycejne. Ciste bile, bez jakekoliv prichuti. Zhruba za hodinu najezd. Stav trval pres 6 hodin. V nejvyssi fazi jsem nemohl zavrit oci, protoze se mi zacala strasne tocit hlava a hrozilo zvraceni.
dneska sem trochu oholil kytky (vetsinou by to meli byt samice), otrhal vsechny listy z hlavnich stonku a mam 2 poradne trsy mam to susit nebo rovnou do mlika?
popis:
1.z tohoto to vsechno bylo (teda z vetsiny)...
2...-ii-
3.rezani,sekani,krajeni
4.vareni ve vode
5.barva vody po dovareni..(15minut asi)
6.po propklachnuti dolijeme mliko a pridame vodu
7.mliko v konecnem varu...
8.cedeni roztoku h2o+thc..
9.vymackani tuheho paliva
10.tuhe palivo (toto zbylo z obrazku 1,2...)
11.konecna podoba mlika..+jeste se ochucuje
12.ajajaj...zasek..nasleduje vytok..
13.tak je toho 1L termoska na vecer, 1,3L PET č.1..na vylet,PET č.2 0,5L..za pomoc..
taky sem minulej tejden zpracoval pět samců, a bylo to poměrně vydařené...a tím je myšleno na sračky...čtyřikrát vyvařený ve vodě chvilku v másle a vůbec nevím jak dlouho sem to vařil v mlíku, pokud si dobře vzpomínám, tak to bylo max půl hodky, tak když sem ted tak pročet že to většinou vaříte hafo hodin, tak si říkám jaká brutální smrt by z toho vylezla...no bohatě to stačilo na pěknej vejlet s šílenýma naáběhama a neskutečnýma příhodama ve městě, že sem si z toho musel jít lehnout. A po třech hodinách mě kámoš vzbudil že dem na koncert, myslel sem že tam nedondu. No al eto je jedno, dyt to vás nejspíš moc nezajímá, každopádně jak sem to tady pročítal:
mám dotaz na techničák-jde z toho uvařit něco slušnýho? já jen že někdo vejš to zminoval, a já jednou vařil z palic, kerý nevim jesi byly přímo techničák, ale prostě nezhulovaly, a mlíko stálo taky za piču, i když jich byla celá zavařovačka (trojka).