Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nebo tady mmůžeš kouknout na moje http://grower.cz/forum/showthread.p...213#post1069213
jo ale dvě 200w cfl žerou jako jeden sodík hps 250w.
takže pod dvouma cfl se daj udělat 240G a jeste by to šlo urcitě víc.
A pod Hps 250w uděláš stějně takovej rozdíl to zas nebude zaleží taky hodně na tom kdo to pěstuje :-D
Původní příspěvek od asfalt
vzácná vyjímka, většinou co tu vídám jsou katastrofy...
120g je stejně málo, takovejhle machr by dal pod sodíkem dvounásobek...
Takže vlastně srovnáváš dva extrémy (nepovedenj pěst pod CFL vs. machr sodík) Hmm, to je opravdu vypovídající...
Fotka je z pod 200 CFL dual. Gramy jsem neměřil, kytky jsou trochu přerostlý...
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
machr co plejtvá svuj potenciál s cflkem
hele tvrdim snad, že pod cfl nejde vypěstovat?ne.ale nevýhody cfl zcela jasně převažují, opravdu se už opakovat nebudu
karamel je cukr co už se neuzdraví
zmáčkni spoušť, bude spoušť, zmáčkni knoflík, bude poušť
V pohodě, nikdo snad netvrdí, že CFL je lepší než sodík (v porovnatelné watáži). Existují ale aplikace, kde má CFL výhody, jako třeba menší teplota a spotřeba.
Ale tvrdit, že pod tím běžně vypěstuješ 3x míň prostě není pravda. To je vše.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Stále tvrdíš že sa nebudeš opakovať a stále tu dookola obtáčaš tie svoje žvásty o "SUPERSODÍKU". Verím tomu, že viacerých to už prestáva baviť (tak isto ako mňa), takže mi to nedá nezareagovať.
Tvrdíš, že cfl sú kazivé...moja skúsenosť je absolútny opak. Mám úsporky Plug and Grow (rastovú aj kvetovú). Kvetová mi momentálne vsieti 4.kolo(som v 17 dni kvetu) a nakoľko si vediem presnú evidenciu viem že má za sebou 217 dní svietenia na cykle 12/12 čo je presne 2604 hodín!!! Rastovú som používal na 3kolá + k tomu na predpest na outdoor 2011 a2012 a má za sebou cca 105 dní po 18 hodín to jest 1890 hodín! To všetko samozrejme bez straty kvality svetelného toku, narozdiel od sodíku.
Netvrdím že sodík je zlý a ani ho neodsudzujem, tiež som ho používal.
Netrvdím však, že clf je naj...
V konečnom dôsledku sú to len prostriedky na dosiahnutie cieľa, a ten je nám -zeleninárom, všeobecne dobre známy...
Původní příspěvek od bloomman Asfalt:ukaž co pěstuješ ty
asfalt:jedině soda ti udělá haldy superskéra co
Mám CFL už přes rok a že by mi praskli, nebo tak něco, se ještě nestalo, teď jsem sklízel pod 125kou taxem zvědavej kolik toho bude a faakt toho nepotřebuju půl kila
on je asi nejvetsi rozdil v té spotřebe el. ne?...pro nekoho kdo si pestuje pro sebe a nechce davat kazdy mesic x penez za elektriku jen pro to ze ma hps a bude tam toho mit o neco vic je cfl si myslim idealni....stejne nejlepsi trava je vypestovana pod SLUNCEM a bastafidli:P
už poslední krůček mě dělí od mého prvního indooru a to jest výběr osvětlení. Chtěl bych slyšet Váš názor nebo radu. Rozhoduji se mezi Elektrox 250W Dual a 250W Květ. Jakou si mám pořídit, když vezmu v potaz, že budu používat jenom jednu zářivku (finanční situace mi nedovoluje pořídit si 250W Růst a 250W Květ).
Díky moc za radu,
Pávek
Zakladatel tohoto tématu už se asi dávno rozhodl, ale diskuze vesele pokračuje víc jak 5 stránek bez něj a je to pořád dokola, CFL vs. soda.
Ciste teorericky je slunce bastafidli...praxe a teorie se ale v mnoha ohledech
lisi,coz je na tom vsem ale hodne kouzelny.pokud by mel kazdej stejny podminky
zalozeny ciste na teorii,nebyla by trava travou ale sutrem