Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdarec SSH sem chcel skusit jet aj ja,GWS vyhrali,tak ta budem pozorovat nech viem jak sa budu chovat tie SSH,lebo tvoj minuly thread pod cfl super,sem tez zastanca cfl...
Zdravim...
Chci se zeptat jak casto mam podlivat. Jedu ted prvni kolo kokos a poprve taky hnojim JIDB. Plati stejne podminky jak u hliny? Mam podlit az kokos vyschne? Diky R
Původní příspěvek od rasty Zdravim...
Chci se zeptat jak casto mam podlivat. Jedu ted prvni kolo kokos a poprve taky hnojim JIDB. Plati stejne podminky jak u hliny? Mam podlit az kokos vyschne? Diky R
Ahoj,
kokos by neměl nikdy vyschnout, je to hydroponní médium, takže hnojit jako hydro. Zalévat můžeš pořád aby to bylo vlhké a zároveň vždy vyteklo přibližně 10% zálivky, pokud máš dobrou drenáž na dně květináče tak nebudou hnít kořeny, protože je kokos vzdušnej...
Příště to udělej tak, že budeš přesazovat z menších do větších květníků, vyhneš se tomu že malé kytky žerou málo vody, tudíž budeš mít dlouhou dobu mezi jednotlivými zálivkami. Je to taky lepší pro hustší kořenový systém, protože kořeny jdou primárně do největší dálky a jejich hustota bude u povrchu květináče a méně už ve středu...
Třeba z 0,5L do 2,5L a následně před přepnutím do 5,7L. Zase tolik práce s tím není a rostlinám to prospěje, nehledě na to že máš nad nimi větší kontrolu a vidíš kořenový systém při přesazování.
EDIT: Nezapomeň, že je to prakticky hydro, takže musíš přesně dodržovat pH každé zálivky, jak jednou uletíš tak to bude mít fatální následky... není to jako hlína kde se určitým způsobem po nějakou dobu drží stabilní pH ať tam liješ vodu s neupraveným pH. Tohle bych rozhodně sledoval, pokud nemáš pH metr tak určitě kup, případně v nouzi pH kapičky.
Zdravim vsechny spolu growery:-)
Tak dneska je to 12 dni od prvniho sviceni.
Kyticky maji od 22 cm (SSH) do 16 cm (SMBOG).
Podlivam kazdy druhy den a pridavam JIDB v pomeru 3:2:1
Podlivam 2 l Vody kde pridavam 4,8ml:3,2ml:1,6ml JIDB.
EC nemerim a PH drzim kolem 5,9.
Nemam zkusenosti se SSH tak bych potreboval poradit kdy mam prepnout na kvet, aby se mi to moc nevytahlo. Dik.
Fotky:
Po stranach SSH a uprostred SMBOG. Je videt rozdil mezi sativou a indikou.
Mame tady 3 den kvetu. Kytkam se dari dobre rostou jako z vody. Hnojivo jim evidentne sedi. JIDB mohu jen doporucit. SSH se trochu vytahl tak jsem musel kvetinace SMBOGa podlozit, aby vrchy byly ve stejne rovine.
Tak dneska mame 6 den kvetu.
Vyska SSH je od 40 do 45 cm a SMBOG ma 32 cm.
Snad se uz SSH moc nevytahne.
Pridal jsem uz ofuk PC a klipsnak pridam jeste pozdeji.
EC nemerim a PH drzim kolem 5,9.
Porad podlivam 2 l vody s hnojivem JIDB kazdy druhy den.
Podle me jim nic moc nechybi:-)))
Dneska jsem trochu udelal poradek ve skrini, ostrihal spodni listy a vetvicky a podlil. Vypada to ze mi SSH trochu prerostl. Nekde jsem cetl, ze SSH ma vzrust jako indika, ale u me to tak nevypada. No uvidime. Vysku maji 55-62 cm SSH a SMBOG ma 40 cm. Musim SMBOGa opet necim podlozit at jsou vrchy ve stejne vysce. Jinak podlivam co druhy den. Ostatni hodnoty jsou stejne. Prikladam fotky.
Zdravim Vas ve spolek. Dneska uz je to 17 den 12/12. Zda se ze kytky mi prerostly. Hlavne SSH. Prepinal jsem kdyz mely kolem 30 cm a dneska maji od 90-95 cm. SMBOG ma 60 cm. Vsechny uz zacinaji nakvetat. Podlivam kazdy druhy den 2,5 l vody s hnojivem. PH je 5,9.
Dneska je to uz 23 den kvetu. Kytky maji do 120 cm SSH. Snad uz neporostou, protoze mam uz jen 20 cm mista nad lampou. Hnojim JIDB do kazde zalivky v pomeru 0,8:1,6:2,4 ml na 1 l vody. PH drzim porad kolem 6. EC nemerim. SMBOG uz moc neroste, ma kolem 70 cm, ale uz za to pekne nakveta.
Pokud by mel nekdo radu jak zabranit rustu SSH tak budu jen rad.
A tady par fotecek.
Zdarec. Mam jeden dotaz. Dneska jsem meril PH vody z odtoku kvetinace a nameril jsem 5 az 5,2 PH. Co mam delat aby PH odtoku bylo vetsi? Vadi to vubec? V zalivce mam PH 5,9. Poradi nekdo?:-))) Dekuji Rasty