Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
yavar: mám taky docela dost silnou mast, kterou občas aplikuju na bolestivý místa - namoženej kotník s fotbalu (měl jsem dvakrát přetržený vazy, takže to není ono), rozbolavělý šlapky z neustálýho běhání a měnění směru apod. Musím říct, že po tom, co jsem si na noc natřel kotník, následující ráno už prakticky nebolel.
Nicméně zatím nemám žádnej důkaz o tom, že by za zlepšení stavu byla zodpovědná mast, že se to třeba nezlepšilo během noci samo. :-/
Při rýmě,bolení v krku a kašli si dám pár prásků a ráno bez problému. Naposled jsem pak ještě seděl pul hodiny na lavečce (a byla celkem kosa) a stejně pak vpohodě. Na odřeniny a tak fakt zabírá. Pokaždé když mám řeznou ránu a zahulím, mám pocit ža se zavírá rychlej.
Někdo tu nahodil proč je teda kvalitní tráva zakázaná. Podle mě jde o to, že jí vpodstatě zadarmo vyléčíš kdeco. To se farmaceutickým nadnárodním společnostem nehodí..
Zrovna mám nějakej speciálně nechutnej zánět středního ucha a musim potvrdit, že to fakt funguje. Včera to bolelo tak, že sem nemoh usnout, tak sem naládoval fajfku a bolest byla pryč a spal sem jako zabitej.
- hojení prasklýho rtu, spáleniny, opařeniny, vyrážky a podobnejch libostí mi konopná mastička spolehlivě zkrátí dost výrazně (spálenina se mi hojí tak 14 dní, ale s mastičkou to druhej den vypadá, jako by se hojila už tejden)
- zároveň od tý doby, co marjánku užívám denně, téměř neznám virózy (i když jsem měla imunitní deficit)
- a už dlouho jsem neměla tak brutální ataky RS, který jsem mívala
takže u sebe pozoruju spíš cosi jako imunomodulaci - prostě kde je nedostatek, tam tráva přidá, kde je imunita moc aktivní, tam ji zklidní
jen houšť takových článků, snad časem o tom budeme vědět víc
jedule: no s těma virózama souhlasim, taky mi je pomáhá odhánět
jako malej jsem hodně trpěl právě temahle virózama a co kouřim tak už je nemam, maximálně jednou za rok někde chytim chřipku
LenkaIlja LenkaIlja - 02.06.05 11:36:22
RE: pěstování
Cannabis- jako ledovej čaj z travky? Nebo s konopnou příchutí? Dělal jsem canabisovej čaj svý mámě, když měla chronickej kašel a zabralo jí to. Ale kdyby vod toho někdo očekával nějakej rauš, tak musím zájemce zklamat.
Zdravim,
chtel jsem se zeptat jestli nekdo vi, zda vaporizovani dostane z marihuany vsechny potencionalne lecive latky, nejen THC. Moje mama ma asi 4 roky roztrousenou sklerozu a po zkusenostech se vsim moznym, je trava jedina vec ktera ji pomaha. Kouri dva jointy denne a zaroven je kuracka, takze si myslim ze by vapik bodnul...
hej cafte mozno sa uz tento recept na konopnu mast niekde nachadza
ak hej tak sa ponizim a jednoducho ho zmazem (hladal som po nom vsade) uzite si ucinkou! prepac jedubabka ak sem jen s timhle zasiral tread... kedikolvek ho mozem zmazat som tu este novy.
Masticka z konope
Suroviny:
* Pri normalnej teplote ususene samicie rastliny konope, rucne pomrvene.
* 100% rastlinny tuk na vyprazanie.Nieje mozne pouzit bravcovu mast!
Postup:
250g tuku dame v hlbokom pekaci do rury vyhriatej na 110-C.Po jeho rozpusteni pridame 50g konope a pomiesame drevenou vareskou.Teplotu udrzujeme na 110-C na dobu 3 hodiny a obcas pomiesame.Po 3 hodinach vypneme ruru a nechame 24 hodin stat.Potom opat zohrejeme na 110- C na dobu 3 hodiny a obcas pomiesame.Nechame vychladnut tak, aby tuk bol este tekuty a precedime ho cez platno.
Masticka je hotova plnime ju do kelinka kym je este tekuta.
So zvysnY.m konope (odpadom) je este raz mozne proces zopakovat Iba pouzijeme polovicnÚ mnozstvo tuku.
Ucinky:
Mast ma antivirove,antibioticke,protipliesnove ucinky.Pomaha pri zapchach,prelezaninach,opuchoch,obaroch,exemov,pourazovych artrozach,tlmi artriticke bolesti atd...
Pouzitie:
Raz az trikrat denne potrebne miesta slabo natriet.Vynimocne sa moze vyskitnut reakcia napuchnutim.
Čo nevyskúšaš neobjavíš ale keď to objavíš stojí to zato.
Původní příspěvek od sifa Zdravim,
chtel jsem se zeptat jestli nekdo vi, zda vaporizovani dostane z marihuany vsechny potencionalne lecive latky, nejen THC. Moje mama ma asi 4 roky roztrousenou sklerozu a po zkusenostech se vsim moznym, je trava jedina vec ktera ji pomaha. Kouri dva jointy denne a zaroven je kuracka, takze si myslim ze by vapik bodnul...
hele, nikdo nemůže zaručit všechny potenciálně líčivé látky, nicméně pokud vím, tak z vědeckých experimentů vychází užití vaporizéru jako nejlepší alternativa pro efektivní léčbu známých obtíží .. takže doporučuji
Inability to accept the mystic experience is more than an intellectual handicap. Lack of awareness of the basic unity of organism and environment is a serious and dangerous hallucination. (Alan Watts)
Byl sem u doktorky a nechala me na tyden doma, mam totiz velky bolesti krku, ale angina to neni... Prijedu a co neudelam, zahulim si (pres kybl) no a jak sem tak zhulenej tak sem nejak nepostrehl ze bolest krku trosku ustoupila, zahulil sem si vecer, sel sem spat a dneska?? Naprosta pohodicka, sice to jeste citim, ale da se to uz v poho prejit... Proto, kurte marihuanu vzdycky a kdyz vam nepomuze s lecenim, aspon vam prinese trosku radosti ne a to se pocita...
Vyrobila jsem mast ze sádla,ale je to hodně tmavé.I při nejmírnějším ohni se z toho trochu kouřilo.Momentálně je přecezená ve slenici a chladne.Jsem zvědavá bude li mít nějaké účinky.Rozhodně to nevyhodím.Má někdo se sádlem zkušenosti?Již jsem četla podobný příspěvek,ale nikoli odpověď.
Dobrej den
Nevim jesli to tu uz nikdo nepsal ale prispeju svoji troskou do mylnu. Budoucnost farmaceutickyho vyuziti marihuany nejspis spociva v kyseline cannabidiolovy (CBD), protoze ma uzasny antibioticky ucinky - prakticky vsechno co se dnes leci terramycinem nebo penicilinem by dovedla lecit lepe. Nejvetsi obsah ji je v mladych nepucicich rostlinkach. (Jack Herrer) Nema zadny ucinky jako THC :-( Da se tedy ziskat extraktem z tech mladych rostlin mam to v planu ale momentalne na to nemam prostredky snad se to podari tak do pul roka. Dam kazdopadne vedet.
Dale k lecebnym ucinkum je to rozhodne nejlepsi antiastmatikum a antidepresivum ale to jiz zde bylo urcite mnohokrat prodiskutovano. Muzu jen rict ze rozhodne dys kourite travku nepotrebujete zadny leky a astma - zadny astmaticky zachvat se konat nebude vsak mam potvrzeny ze ten jeden prask tento zachvat zastavi :-) Jiste vite jak se to ma s parkinsnovou chorobou ale pro jistotu - P.N. je zpusobena odumiranim bunek ktery produkujou neurotransmiter dopamin a nase zlaty THC zvysuje pocet dopaminovyhc receptoru atak se ten nedostatek kompenzuje. Parkinson + trave je jasna vec. Jinak bych vam vsem kdo se zajimate doporucil prednasku profesora Lubomíra Ondřeje Hanuše, ktera je volne ke stazeni na netu tam se dozvit spoustu i treba o CB1 a CB2 receptorech coz je moc zajimavy. No ale vlasne pro nas neni problem sehnat spoustu materialu dyk prakticky sechny vyzkumy tohodle typu delali cesi :-) mejte se a rozumne se lecte.