Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim ludia mam jeden "problem" ked su rastlinky na svetle (na slnku) tak im sa im trocha listky stocia je to minimalne do takeho maleho oblucku.
Ked zacina byt tma tak uz su celkom v pohode a rano su pekne.
Původní příspěvek od Volcano Zdravim ludia mam jeden "problem" ked su rastlinky na svetle (na slnku) tak im sa im trocha listky stocia je to minimalne do takeho maleho oblucku.
Ked zacina byt tma tak uz su celkom v pohode a rano su pekne.
že by fototropismus? nebo co tím myslíš?
nebo se kroutí kvůli pH?
no tie listy su take ako korytko.... myslim si ze v PH problem nebude kedzze je to zem plagron grow mix... ale vzdy to robi iba na slnku tak to bude mozno prave tym slnkom ...
Taky mám problém s takovými malými hnědými tečkami... zatím postiženo pár listů a dvě větve..., palice to doslova požírá a úplně je to vysaje... jsem na 32. dnu 12/12
Jinak to jde setřít rukou, takže nehledat problém s pH.
Klony které jsem měl připraveny na ven to taky postihlo, takže jsem na nich zkusil postřik dvěma fungicidy, tedy kuprikol (oxichlorid měďnatý) a pak Baycor 25WP - proti plísním, padlí a dalším plísňovým chorobám.
Kdyby to náhodou pomohlo, mám tu připravenou biologickou armádu - polyversum.
Pokud to nepomůže tak to jsou s jistou nějaký živý tvorečkové - takže nějaký totální insekticid protože jsem to vůbec neidentifikoval...
sakra asi jsem to dal do špatného tématu, tak snad se nikdo najde kdo to pozná a K+ ho nemine . Předem děkuji...
Původní příspěvek od HurricaneGeorge
Jinak to jde setřít rukou, takže nehledat problém s pH.
Pokud to nepomůže tak to jsou s jistou nějaký živý tvorečkové - takže nějaký totální insekticid protože jsem to vůbec neidentifikoval...
Nekoukl jsi na to mikroskopem? Tipoval bych, že ty tečky jsou nějaký živý tvorečkové. Chtělo by to zvětšit. Předpoklad stojí na tom, že Ti napadaj vršky větví, to jest tam kde je tkáň listu mladá a měká což by bylo vzhledem k jejich velikosti pochopitelné.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Nekoukl jsi na to mikroskopem? Tipoval bych, že ty tečky jsou nějaký živý tvorečkové. Chtělo by to zvětšit. Předpoklad stojí na tom, že Ti napadaj vršky větví, to jest tam kde je tkáň listu mladá a měká což by bylo vzhledem k jejich velikosti pochopitelné.
no u klonů umírají spodní listy a v boxu jsem žádnou tendenci mladé/staré listy nepozoroval, ale spíše spodní staré listy...
mikroskop jsem bohužel půjčil kamarádovi na skližeň...
ceknul jsem cca pulku tohoto tematu a i kdyz semnou spousta lidí nebude souhlasit , musím se k tomu vyjadřit
-. nevím jestli to tu nekdo uz psal ale odumírání listu hlavne teda spodních nebo spatne osvetlených je u rostliny normalní projevuje se tak ze list zežloutne až zhedne a upadne.
-přesazene rízky nebo sazenice vyuzívají živiny ze spodních listu k tvorbě koř. systému- listy taky odumírají.
- dalsí kdy se rostlina zacína aktivne zbavovat listí je druhá polovina květu kdy vyuzíva zasoby v listech které od spodu smerem nahoru zloutnou (hednou muzou mít i ruzne barevne odchylky )
Zčehož plyne že odpověd na cca 50% dotazu je : ze je to přirozené. na normalní zdrave kytce si toho clovek ani nevsimne pokud jde o kytku která ma 5 a pul listu a a tri zezloutnou tak chapu ze se to muze zdat jako velký problem.
A tím bych se rad dostal k tomu jak jsou tu vseci chytří a hlavní udaje jsou ec a ph , to je sice hezke ale kazdý zvas by mel první zkontrolovat 5 zakladních podmínek pro zivot jestli ty jsou optimální tzn. svetlo teplo vzduch voda půda (živiny ) pokud ma tohle kytka v OPTIMÁLNÍ ROVNOVÁZE zadne ph jí nerozhodí.
Ano , asi u 20% lidi jsem tu videl skutecný problem s listy (plísně, hmyz,deformace) kterým bych i poradil ale rekl bych ze na rady ostaních uz mají ph metry nebo testy pro rybicky , takze asi nema cenu jim kazit radost. (kdystak pm)
a v poslední rade tu vidím 30% naprostých žebráku, uschlin, mrzaku a mutantu a raci si ani nechci predstavit co stema kytkama delate treba ze vdobrem duchu ...
mluvím z vlastní zkušenosti ja resím o pravdu jen to zakladní a to tak jak to citím nejak nekde nekdo napsal (nikomu to nenutím ) ale lehce nastiním info ohledne peče o moje rostliny
cca 29 /12
teplota : měřím rukou nad vrcholkama rostlin kdyz je to jak letní vanek je to ok.
zalivka:
jak vidím ze uz mají zvěšené listy , nebojím se je nechat trosku proschnout (selektivne zacnou zloutnout nejmín potřebne listy)
hnojiva: bibizz bloom
pk 13-14
top max
cistou vodou přímo z kohoutku zalevam jen kdyz nemam cas redit hnojiva a kytky uz to fakt potřebují a kdyz hnojím tak
(uz od mala davam postupne vetsí davky)
a momentalne davam na 1,5 l vodY 2vršky bloom 1vršek pk a dva top max ph ani ec jsem v zivote nemeril. jestli je to sílenost nebo jsem to zdedil po babice muzete posoudit moje dredu, není to nic extra ale dukaz toho ze tady z 70% plkáte o nepodstatných vecech.... peace
HurricaneGeorge
tobe to musí asi rvát zily , ale uznavám ze hnojení a měrení maas v malícku o tom zadná , ale tohle jsou jen musky , detail pro uplnou dokonalost který nam nepomuze kdyz je neco spatne od zakladu.
Zdravím,
obracím se na Vás po dlouhé době taky s jedním problémem, který mi vznikl u venkovního kvítí .
Zacli mi listy zloutnout az belat ... zacli od konce listu ... kytky jsou venku tyden a byly predpestovany poprve hnojeny biobizzem ..
prikladam fotky, prosim muzete mi poradit ... jde-li o sok z hnojiva nebo presazeni anebo parazit ?
dekuji Coliseum
Ve svém malém úkrytu pěstuju si ELITU ...
White russian come soon
AMS come after WR
Tak a je to tu zase, jezdim pro vodu deset kilaku zkoušel jsem všechny možný zdroje vody upravoval ph, měnil, hašteřil, prolejval, rovnal ph... výsledek vždy stejný po přesazení do nové hlíny se kytka rozjela ovšem párkrát jsem zalil a je to tu zase krásný smrdutý žluťasi... jaký pH chce Power Plant? -7 ?
Tohle je poslední kapka po tomhle už stimhle nechci mít nic společnýho nejde to. Všechny nový vyhonky jsou zasraně žlutý zrovna jsem přepnul na květ, takže už těď ztrácim na výnosu asi to zabalim a vyhodim.
Zdravím
Mám problém s rostlinkou Critical.
Nedavno sem si ji pořidil byla zdravá,pěkně zelena a vytální. A dnes žloutnou ji listy a nevím proč pomocte mi někdo prosím nějákou radou!!! Nějakej čas nebyla hnojená,je v kupovaným substratu..
Já bych to typovál na nedostatek Fosforu nebo Mangan, ale že by ji to až takhle brutálně zrasilo??
OPRAVDU KAŽDÁ RADA NAD ZLATO,TA KYTKA JE NA TOM DEN ODEDNE HŮŘ!!!
Ahoj , prosím o pomoc.. Nějak mi žloutnou listy a pomalu usychají.. některé se kroutí..
White Russian .. 24. den květu .. ATAMI light mix .. hnojeno v každé zálivce Bio-Grow 4ml/l .. Alg-A-Mic 3ml/l ..Bio-Bloom 3ml/l a TopMax 2ml/l (podle tabulky)... Zalívám úplně stejně i NL a u nich žádný problém nenastal..