Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
OMG , všechny světelné zdroje , ktere jsou cool white a maj aspoň trochu nějakou watáž jsou vhodné na matky pokud tomu svitíš 18/6 , je jedno jestli LED , zarivka sodík metalhalid wolfram megasvíčka nebo co to svítí .
K tý LEDce co jsi dal odkaz , no kolik že to stojí ??? Jen 4tísíce , no nekup to , koukni na fotku tohle mám v koupelně , 4dolary a 14watů , fakt tak do koupelny na kytky bych jich potreboval tak 30na m2aby to trochu svitilo .
citace:
Původní příspěvek od VFR vytrzeny z kontextu...
ja nenapsal nic spatne - pointou je LEDkove osvetleni
No vytrženej seš asi ty ale z reality , ptaš se jestli je to svetlo vhodne na matku odpovídám ne , pro méně chápavé ješte jednou TO SVETLO NENI K*RVA VHODNÉ NA MATKU , tak nevim co je kde vytrženo woe ....
vemes lumeny u led a porovnas je s tim co ti nasviti jinej zdroj svetla. akorat ze ledka ti sviti napr 660nm+-5nm takze musis vzit graf sodiku zjistit kolik % svy svitivosti ma v tomhle bode a vynasobit to celkovou svitivosti. zjednodusene.
vyhoda led je v tom ze nemas reflektor nebo neco takovyho proste to sviti v uhlu napr 120°.
lm je ale furt jednotka jak to vidi clovek takze nejlepsi je porovnavat pomoci PAR - zkus se kouknout na youtube tak porovnavali tusim 400w sodik a 330w led. ledky svitili v pozadovanych spektrech snad 10x silneji presne nevim a kvuli vam to hledat nebudu...
Původní příspěvek od NoStress vemes lumeny u led a porovnas je s tim co ti nasviti jinej zdroj svetla. akorat ze ledka ti sviti napr 660nm+-5nm takze musis vzit graf sodiku zjistit kolik % svy svitivosti ma v tomhle bode a vynasobit to celkovou svitivosti. zjednodusene.
vyhoda led je v tom ze nemas reflektor nebo neco takovyho proste to sviti v uhlu napr 120°.
Tím zjistíš prd. Těch +-5nm může znamenat +-30%. Nelze aplikovat u bílých LED, o kterých se bavíme. Jediná možnost je zdigitalizovat graf, numericky zintegrovat a odvodit LER (aka kolik Lm má jeden watt výzářenýho světla - ne příkonu). Tím zjistíš výkon daného světla (znovu, ne příkon!) ve wattech. A ty už se dají vcelku beztrestně porovnávat.
No vytrženej seš asi ty ale z reality , ptaš se jestli je to svetlo vhodne na matku odpovídám ne , pro méně chápavé ješte jednou TO SVETLO NENI K*RVA VHODNÉ NA MATKU , tak nevim co je kde vytrženo woe ....
das mi za to karmu dolu a jeste musis stourat?
Pokud vim, tak si odpovedel, ze to svetlo neni vhodne na matku ALE OSPRAVEDLNIL SI TO TEPLOTOU SVETLA - nemuzu za to, ze sis to RADNE neprecet
ano v odkazu je spatna barva, ale za odkazem je psano, ze wataz a barva jsou variabilni
- na to jsi napsal "AHA"
Ale otazku jsi porad nezodpovedel (ikdyz si myslis opak) , pac sis to asi neprecet cely.
Otazka smerovala na LED REFLEKTOR
Usporadal si moji a tvoji citaci ve svuj prospech - ja vytrzenej nejsem..
K tý LEDce co jsi dal odkaz , no kolik že to stojí ??? Jen 4tísíce , no nekup to , koukni na fotku tohle mám v koupelně , 4dolary a 14watů , fakt tak do koupelny na kytky bych jich potreboval tak 30na m2aby to trochu svitilo .
Ahoj,
no k té ledce pochybuju že jí máš v koupelně v tom nástěným světýlku protože by se ti tam nevešla ani našroubovat má objímku E 40 a myslím že svítí podstatně více než ta bludička co fotíš, když to je do pouličních lamp. jinak dělají i silnější!
Už tahle ti kouká ven pro nedostatek místa a to je objínka E 27
Tipnul bych že bude velká jako CFL 150w
Až na konci poznáš jak jsi měl začít!
Líná huba holé neštěstí, jestli nevíš, zeptej se
Cuzz all nevim jestli to nekomu pomuze ale me celkem ano.Nasel jsem stranky na ktere uz taky mozna nekdo narazil...Pro priklad jsem vybral Ufo 135w.Jediny co je problem ze se musi kupovat po vetsich mnozstvich ale jsou tam i kusy po jednom http://ledgrowlight.en.made-in-chin...U135A8101-.html
Příliš mnoho lidí utrácí peníze,které nevydělali,za věci,které nepotřebují,aby udělali dojem na lidi,které nemají rádi
"Will Smith"
2.jaký Ledky??
samozdřejmě klasicka LED dioda THT cca za 3,5kč nema potřebnou svítivost takže se o tom nebudu ani bavit..!!!!!!!!!!!
Potřebujeme tzv. LEDky výkoné!! ale jaky 0,5/1/3/5w 0,5w nebo 1w určitě néé, svitivost je stale malá
např.: http://www.snowdragonledhk.com/new-...gh-power-3w.htm
zde je vidět i svítivost tabulkově no prostě buď 3w nějaka se solidní svítivostí nebo 5w.Ovšem u 5w je svítivost asi až moc.. Ovšem u tohodle systemu LED se dá regulovat jak svítivost tak i spotřeba energie.. a taky 3wattová ledka při plnym stalým vykonu 50.000 hodin neudělá podle mě..
3.spektrum?
no tak asi určitě Red and blue ale nechapu k čemu orange, white, UV, a IR ??? ???
2ks LED driver 200w 3200kč
130ks LEDky 3w 26ks blue 104 red.. akční cena!! 1/68kč 130/8970kč včetně poštovnyho zbytek sem doma nějak našel akorat sem volil hliníkovej plech, a 4x pc větroň celkova cena LED lampy 400w je cca 13000kč ale furt je to lepší jak to koupit ze shopu za 20000kč
Takže když v tom mame jasno!!! sice sem se už o tom bavil na skypu ale kdo mě řekne rozumnej duvod proč tam davaj tyhle spektra???? orange, white, UV, IR a prosím rozumě žadny LEDky u hlavy na zachodě nebo pracovní světlo ukradeny z montáže..
Ahoj, nenašel sem žádné vhodnější téma pro LED pěstování, ale stímhle bych se rád podělil.
Thread je ze zahraničního fóra, má 20 stránek a ještěktomu je španělsky.
Ale takovýhle fotky LED growu sem ještě neviděl, třeba se pokocháte taky.
+ uvidíte výrobu haše v míchačce na maltu
Původní příspěvek od Anuvin Ahoj, nenašel sem žádné vhodnější téma pro LED pěstování, ale stímhle bych se rád podělil.
Thread je ze zahraničního fóra, má 20 stránek a ještěktomu je španělsky.
Ale takovýhle fotky LED growu sem ještě neviděl, třeba se pokocháte taky.
+ uvidíte výrobu haše v míchačce na maltu
teďka jsem si hodil nový téma na led tak se mrkněte jinak jsem si zakoupil http://www.rekker.cz/shop-led-grow-...0w-3g-detail-12 a uvidíme jak to pojede , myslim si že ledky v dnešní době už nejsou ty co byli před dvouma rokama , jde to hodně do předu a když hledáte tak nemusíte aní kupovat od mazara nebo ufo předražený značky . od rekkrer ledky jsou úplně stejný a cena je přijatelnější si myslim .