Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mam červeny diody a zářivku doufam že coolwhite a myslim že rostou.funguje to teprve tři dny takže brzo dělat závěry.sehnat všechny vlnový dýlky diod se mi zdá nadlldskej úkol zářivky maj všude.
darlor: nápad to není špatný, ale vlastní realizace a následná údržba (jak systému osvětlení, tak kytí) potom bude příliš komplikovaná (dávat extremní pozor, abych nepoškodil kytí nebo napájecí dráty. navíc kytí by vypadala jako na kapačkách
omlouvam se, ze jsem delsi dobu nedal zadny info, ale v podstate nebylo co psat....
fotak taky neni momentalne k dispozici :c(
takze to alespon popisu slovy...
nekdy okolo 25.10. jsem zasadil 3 seminka (white skunk, sweet purple a mazar), kdyz jsem se vratil z hulandska (tak uz jim vylezly prvni listky...
bubler jsem zrusil a nechavam to rust v hline, ale zjistuju, ze jsem asi udelal chybu...
jeste do konce tohoto tydne jim budu svitit na rust
mazar ma sice uz "idealni velikost" na prepnuti na kvet (cca 30-35 cm), ale ty dve zbyvajici maji asi 15 cm
bohuzel nejsou momentalne (u koho jo pred vanocema) penize a tak kytickam nemuzu udelat radost a koupit jim jeste dalsi LEDky a proto jim zatim na kvet pomuzu 70W sodikem.
nechci nikomu kazit iluze, ale jestli od LEDek ceka nejaky zazraky tak ma smulu...mazar je primo pod LED a je na nem videt, ze roste docela rychle (nejsou to takovy denni prirustky v radech cm jako pod sodikem), ale k tomu aby to nahradilo poradnou lampu by jich bylo potreba minimalne 600 - 1000
zkusim nekde vysomrovat fotak a hodim sem nejaky fotoz
2 Darlor > mno nevim, nevim jak chces ty obojky delat...ale je fakt, ze by bylo dobry na kytky svitit i z boku a zespodu...
"Nesud nikoho koho nepoznas, neposuzuj nic co jsi sam nezkusil."
Původní příspěvek od bioafgan podla mna to urcite nebude fungovat. Nie su totizto naplnene ziadnym plynom, pre nas uzitocnym.
plynem? na co potrebujes plyn?
leda, ze by jsi si ho chtel pustit, ale od ty doby co vymenili svitiplyn za zemni se ani otravit nemuzes :c)
pozor na to zemni plyn boucha...neotravuje :c)
jde preci o barevny spektrum
"Nesud nikoho koho nepoznas, neposuzuj nic co jsi sam nezkusil."
tak sem se do toho dal taky.. posílám pár foteček.. ale total testy zjistim až na další kytce byl sem nucenej po sodíku dát zářivky a ted už ani zářivky tak musim skusit TY DIODY naštěstí sem elektrikář ak sem vše zdárně vyřešil...
Ne víc, než jím je normální lineární zářivková trubice... Stočená je totiž jen z čistě estetických důvodů (je primárně určena do otevřených svítidel typu kuchyňského lustru). Nevýhodu oproti klasickým zářivkám naopak nalézt lze, a sice menší možnost výběru barevného spektra.
Co to je za kravinu bej tebou tak to zabalim dokovať si neutratil za tadystu ptákovinu prachy 1.vyské poř. náklady 2.nizkej poměr vyk/lum 3.potrebné rezistory to taky žere 4. porebné trafo to taky má učinost 65-85 0/0 5. je to studené světlo a cimdáltim studenějsí tim míń se podobá slunečnímu 6. a myslim ze nevimyslís zadnej průlom in-dor určitě když by to bylo ok. tak by se to už dávno používalo a pokt si myslíš že příseš na novej super zpusob in-dor tak ti přju hodně štěstí.-))
czyzo: opravdu se mi líbí, jak všechna svá tvrzení dokládáš, je vidět, že jsi opravdu v této problematice erudovaný... ;-/
S vysokými počátečními investicemi jsi to sice trefil, ale hned tvůj druhý výrok je mylný. V katalozích LED sice nebývá světelný tok uváděn, nicméně pouhou logickou úvahou dospěješ k následujícm skutečnostem: Předně těžko lze věřit tomu, že by se NASA zabývala energeticky neefektivními zdroji světla, když ve vesmíru se počítá každý watt. To jen tak na okraj, pokud by tě má následující argumentace nepřesvědčila. Nuže vycházejme z toho, že 1 LED má něco kolem 10 lm světelného toku (s touto hodnotou jsem se setkal nejčastěji, je však pravděpodobné, že vzhledem k překotnému vývoji LED je tato hodnota dnes již vyšší), to je měrný světelný výkon rovný 100lm/1W. Možná namítneš, že u sodíkových výbojek se dosahuje až 150lm/W, ale je třeba si uvědomit, že v případě LED se bavíme o 100% FAR (fotosynteticky aktivním záření), což o sodíku rozhodně říci nelze. Ve skutečnosti se FAR složka světla sodíkové výbojky přibližuje v nejlepším případě necelé polovině vyzářeného světla. Dále je třeba vypíchnout i fakt, že ne všechny vlnové délky fotosynteticky aktivního záření se vyznačují stejnou účinností ve vztahu k fotosyntéze. Přímo naopak, některé vlnové délky jsou několikanásobně účinnější než jiné. To lze stručně vyjádřit tak, že nejúčinnější je světlo s vlnovou délkou kolem 660nm v červené a zhruba 430nm v modré části spektra. Křivka fotosyntetické účinnosti na grafu vlnových délek pak kolem těchto hodnot prudce klesá, což jen dokresluje, jak malo účinným zdrojem světla pro fotosyntézu rostlin jsou širokospektrální světelné zdroje určené původně pro lidské oko.
A nakonec, pokud považuješ tepelné záření samotného světelného zdroje za nezbytnou podmínku k úspěšnému růstu zelených rostlin, jen to ilustruje omezenost tvých znalostí, nic ve zlém.
Takže pro ostatní, to, co napsal czyzo platí jen a pouze v jeho vlastním imaginárním světě a rozhodně to nelze v réalně-fyzikální rovině považovat za pravdivé tvrzení.
hele hYp3ere na aby tě to odradilo od tak skvělího záměru!!!!
Osobně bych do toho šel taky.Nemám s indoorem žádný zkušenosti ale jelikož se kolem miho outdoru začíná pohybovat nebezpečně moc lidí přemejšlím vážně o Indooru.Prachy v tomto směru nehrajou roly (first investice ledky atak.)Ale jelikož nnemam žadnou zkušenost budu muset počkat jak to de abych to autoři promiou "obšlahnul" + neakej vlastní nápad.Jinak v tom vidím velkou budoucnost.A hlavně je to na 12 voltu a to je moje oblíbené napětí.