Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Subaru.
Myslím, že přehnojené a přesolené. Propláchnout a zvýšit PH.
vápno.
Listy se drolí co?
Jestli někdo ví něco jiného, tak by mě to taky zajimalo.
Nebo alespoň jsem to tak viděl u známého =)
skunk2 : Přesolené ani přehnojené si nemyslím, má to v hlíně (předhnojené na 4 týdny) od začátku (cca měsíc) a ještě to ani jednou nehnojil... Zalívá to čistou odstátou vodou bez upravy PH, ale nemyslím že ph 7 by tomu tak vadilo. Ovšem jednou to zapoměl nechat odstát, takže bylo tam i trochu chlóru, může to udělat právě proto?... Jinak díky..
Zdárek pánové, hledal jsem v knížkách a snad pokaždé jsem našel, že by to mohlo být něco jiného, nemohli by jste mi podarit, jaký mám problém s kytičkama.
zdar zahradnici
mam problem s kytkama.
mam v boxu Afgan kush (ten je v pohode) a white rhino a ty my zacaly zloutnout nejprve jsem si myslel ze jsou nedohnojene ale nevim nevim.
hnojiva jsou jungle in da box EC nevím nemam nakalibrováno čekam roztok,michal jsem podle tabulky na 1,5
PH 5.9
kytky jsou v kokosu kvetnik neco kolem 3-3.5l
na fotkach jsou problemove kytky v hranatych teku. fotky nejsou nic moc ale snad pujde neco videt.
zmenili se my podminky takze beru prvne vodu kohoutkovku a neznam zdrojove EC.
doufam ze jsem popsal vse.kazdopadne predem vsem dik za rady
Mal som problem so zltnutim spodnych listov, pridaval som teda viac grow zlozky (biobizz grow) okolo 3-4ml/ co mi nepride az tak vela. Nenastalo ziadne zlepsenie, dnes som este nasiel oranzove miesta na listoch.. Pestim prvykrat.. co to moze byt?
Ano to som si to zaciatku myslel aj ja, ale postupuje mi to vyssie a vyssie, pricom to zasahuje aj listy, co su od lampy mozno 20-25cm.. Pouzivam sice 150w sodik, ale mam ho velmi blizko k vrcholkom, kedze na vybojku fukam dvomi ventilatormi a teplota 10cm od lampy sa pohybuje okolo 28-30, pri korenoch 23.
Co znamenaju tie oranzove miesta na vrchnych listoch?
Dakujem za pomoc
Původní příspěvek od PHD Mal som problem so zltnutim spodnych listov, pridaval som teda viac grow zlozky (biobizz grow) okolo 3-4ml/ co mi nepride az tak vela. Nenastalo ziadne zlepsenie, dnes som este nasiel oranzove miesta na listoch.. Pestim prvykrat.. co to moze byt?
Dej něaký údaje o ph ec teplote a vlhkosti ... popripade v cem to roste.. děkuji .. dle první fotky to je nedostatek dusíku v ranní fázy květu .. jaký máš Ec a čím hnojíš ? na druhé fotce za to může Ph, určitě to nebude něaký vápník, nebo daklší věc výška od světla.. spíše bych se přiklonil k ph jak říkám dej údaje jak jsou stary ph, ec atd..
EDIT: ještě jedna věc když si to spojíš dohromady ty 2 problémy tak je to vyřešeno.. celou dobu hnojíš dobré dávky ale ujedeš v PH kytka po několika dnech nahodí skvrnky a tím se jí zablokuje příjim živin a začínají žloutnout protože si neberou živiny / Hnojiva / ale pouzte tu vodu se špatným ph.. a ty si myslíš že jim chyby dusík tak jim naleješ větší poměr.. v tu ránu tam máš zálivku z minula / pouze soli / a tzasolíš to tím ještě víc / vznikne ti přehnojenej substrát a kytka si stejně nic neveme a problém přetrvává.. takže bych to viděl dle substrátu si namíchat VODU + ENZYMY s upraveným ph dle subtrátu prolit alespon 1x její obsah ať to vyteče pryč.. a celé to udělat další den, dotoho 1x postříkat něčím proti stresu ale jak říkám jen jednou máš květ teprve trošku v pozdější fázi nestříkej nic.. ... a pak nasadit poloviční dávku ec než jsi byl zvykel.. aby holky nedostaly šok.. spravíš tím aspon PH a Ec najednou..
Ec meter nemam, pestujem v hline od biobizz + este trocha perlitu. Hnojky mam biobizz. Ph meter nemam bohvieaky (china), ale vzdy zalievku zmeriam aj podrobnejsimi ph papierikmi 5,8-7,2 a az take odchylky tam nie su.. Lejem tam 6,3-6,6. Vlhkost mam 40%. Rasliny boli cca 40dni na raste pod cfl a teraz zacina 5. tyzden kvetu. Idem presne podla biobizz tabulky, akurat posledne dve hnojky som tam dal viac Grow zlozky kvoli tomu zltnutiu. Mam 3 rastliny a robi mi to len na tejto jednej. Aj zltnutie aj tie oranzove miesta. Vcera som meral vodu co mi vytiekla a mala 6,3. Na zahr. forach sa dost pise aj o magnesiu, pocas rastu som ich postrekoval mg roztokom a kazdu 3-4 zalievku ho pridavam aj do vody.
Aj napriek tymto problemom ma tato rastlina najkrajsie sisky, ale bojim sa ak to zltnutie bude pokracovat, ze nestihne ani dozriet..
Zdravim, muze mi nekdo prosim pomoct? Nikde jsem nenasel zadnou podobnost zloutnuti listu tak vam pisu o radu sem, kytky jsou tyden v kvetu, pravidelna zalivka, hlina.
snažil som sa nájsť foto zodpovedajúcu môjmu problému, ale nevedel som to na sto pro identifikovať.
Čím to môže byť? Pestované zo semienka. Vyklíčilo v pohode, ale po odrastení na túto výšku sa rast zastavil a zoschli konce deložných lístkov.
Pestované v substráte, nehnojené. pH substrátu cca 6. Zalieval som destilkou, ktorej pH som kúsok zdvihol na cca 7.
Môže to byť zlým pH? Alebo bude problém inde? Lebo zo šiestich rastliniek je problém len u tejto (a ešte jednej, ale tá rastie a zhnednuté má len okraje deložných lístkov na cca 0,5mm) a podmienky mali rovnaké.
Táto, druhá problematická a ešte jedna sú Lowrider AF. Ďalšie tri sú AK47 x Annesthesia. Na tých problém nie je absolútne žiadny.
snažil som sa nájsť foto zodpovedajúcu môjmu problému, ale nevedel som to na sto pro identifikovať.
Čím to môže byť? Pestované zo semienka. Vyklíčilo v pohode, ale po odrastení na túto výšku sa rast zastavil a zoschli konce deložných lístkov.
Pestované v substráte, nehnojené. pH substrátu cca 6. Zalieval som destilkou, ktorej pH som kúsok zdvihol na cca 7.
Môže to byť zlým pH? Alebo bude problém inde? Lebo zo šiestich rastliniek je problém len u tejto (a ešte jednej, ale tá rastie a zhnednuté má len okraje deložných lístkov na cca 0,5mm) a podmienky mali rovnaké.
Táto, druhá problematická a ešte jedna sú Lowrider AF. Ďalšie tri sú AK47 x Annesthesia. Na tých problém nie je absolútne žiadny.
Môžem sa s ňou rozlúčiť, alebo ešte porastie?
Vopred vďaka za rady
Když se tak sekne tak to asi bude nějakej mrzák, 2 ze tří Ultimatu vyhodilo klíček a tím skončili, třetí je prej mrzák Podle mě je po ni