Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
drinkere, brno je docela velký ne, teda byl sem tam párkrát, no tak se povohlídni po nějakám zahradním centru či zahradnických potřebách. tam OBM určitě bude, je to hnojivo co by mělo bejt všude
Dal sem do 10l kýble v kterým mám zásobní roztok (voda+krystalon květ) na zalejvání 10ml OBM, vodjel sem na chatu na dva dny a když sem se vrátil koukám jako puk , na hladine je bíložlutá pěna, zápach nezměněn. Radši sem celejch 10l roytoku a vylil udělal novej,OBM sem přidal až do konvičky. Bylo to zbytečný? Je roztok v pořádku ikdyž je na něm pěna? pozn. samotnej krystalon nic takovýho nedělá (neobsahuje organické složky)
díky za radu
oton: druhy nejvetsi ale Ostrava ma namitky.
ja jen ze ze zkusenosti ze v obi maji vsechno, zatimco ostatni velky zahradnictvi jen tak paberkujou. tak jenom jestli je to vseobecne dostupny hnojivo, nebo jestli se to da sehnat jenom nekde v growshopu... zkusim jeste hornbach a tak, a snad to sezenu. (je to potreba, palicky jsou hooodne maly )
The ice age is coming, the sun is zooming in
Engines stop running and the weed is growing thin. -- The Clash
Hele lidi, kolik ma OBM NPK? A kde to ma neco jako homepage? Nenasel jsem Ted jsem koupil Superfosfát (Nejrozšířenější fosforečné hnojivo s obsahem fosforu P2O5 - 19%), ma to 3KG, pisou tam 200-400 gr na 10m2 za rok , tak snad to neprehnojim a bude se to kytim libit, doufam OBM v tom zahradkarstvi zrovna nemeli, tak jsem sel rovnou do P2O5
OBM mam zato, že má 1,5% N, 10% P a K nevim, ale mrknu se. Já osobně mícham pro out do 2l flašky 2 odměrky Krystalonu plod a kvet+25ml OBM a kytky si nestěžujou.
eliot: Souhlasim, s tebou, že 7ml Wuxalu na 1l vody 5x týdně po dvou deci do hlíny se mi zdá víc než dost a pochybuju, že se hnojivo postupem času v hlíně nenakumuluje, že to totálka nespálí kytky. Ještě bych možná věřil 2x týdně, ale 5x .............
Já používám (při pěstění v substátu) 3ml /1,5l wuxalu + 2ml Bioalgen S-90 + 1ml Algastim + jen 2-5x v růstu 0,5% darina4. Toto aplikuji 2x týdně postřikem. Pokud nutno Ph+-.
Zbylé živiny si kytí najde v substátu sama.
Snad jen možnost v květu přihnojit na začátku 1-2x OBM (nebo něco podobnýho) a naboostřit květovým stimulátorem.
Myslím, že toto je nejvyváženější, nejlevnější a na chemky nejšetrnější zůsob přihnojení. Zbytek by měl být v namíchaném substátu.
PS: ta Darina dost pomáhá, když se vám povede zapomenout zalejt či snad vznikne větší teplota než jste chtěli, jinak jsem žádný závratný změny moc nepozoroval. N4
Hnojení na list má tu výhodu, že při namíchání správné koncentrace, tam nemůžete nalít víc než kytka zvládne. Prostě čim větší plocha listů tim více hnojiva a obráceně. Stříkáme do skanutí z listů. POZOR NA SPÁLENÍ OD VÝBOJKY(efekt čočky).
Zdravim vsechny Growery,
Mam prani, aby zde vsichni co pestuji v Bubleru napsaly, jak a cim hnoji, vcetne treba spreju na listy, jake drzi PH a tak..
Co se nejvic osvedcilo a co naopak vubec..
Ja zacinam s bublerem a zatim mi moc radost nedela, ale snad to bylo jen spatne ph, pouzivam wuxal super 7ml na 12litru..
Doufam ze kdyz tyto informace budou na jednom miste, bude to jen dobre... Takze predem dekuji vsem co prispeji...
diky, tohle sem cetl, ja mel spis namysli, aby sem napsal kazdy svou zkusenost s hnojivama co pouziva a jak se osvedcily a jake doporucuje a tak, hlavne aby to bylo na jednom miste... Snad se to tu jeste rozjede, jinak samo se to da najit v ruznych tematech, ale pro prehlednost je lepsi to mit na jednom odkaze.. :-)))
Jak se Vam meni ph? ja musim kazdy den dolit trozku Ph- abych se dostal alespon na Ph6. Je to normalni?
Tak prosim piste, nez mi to uplne chcipne.
PS.: o hnojivech toho tu je spoustu, ale treba mnozstvi a Ph uz uvede jen nekdo, tak se prosim rozepiste.......
Davate nekdo do bubleru phytamin?Jinak ja pouzivam General hydroponics,redim to jak jeden typek na owergrow a funguje to
myslim dobre>rust :micro 5ml/gal
bloom 10ml/gal
Dik za presnou odpoved, jen jeste cim snizujes pH? Ja pouzivam akvarijni pH-, ale zajimalo by me, jestli neni lepsi pouzit regulator od cellmaxu, nebo ganja, ktere obsahuji dusik pro rust a fosfor pro kvet...
Ale jeste sem nenasel osobni zkusenosti....
Ja PH ze zacatku nemeril a ukazalo se to jako katastorofa, ale zrejme zalezi na kvalite vody, z kterou to redis.. Ja to zmeril az po 7dnech a mel jsem neco kolem 8 a to uz kytky nedokazou zpracovavat vitaminy z roztoku, prej tady sem to vycetl, kazdopadne ted se snazim pohybovat od 5 do 6,5 a kytky rostou jak o zavod, jedna dokonce 7cm za 3dny. Jeste jsem dokoupil Phyt-amin, na nej sem vubec zvedavej...
Mam dalsi problemek a nenasel jsem uzpokojivou odpoved, tak Bublaci poradte!
Dnes jsem cistil Bublak a v roztoku plavalo spoustu slyzu, byly to "UHNILE KORINKY". Vzduchuju dvema 15cm kameny, vzduchu fakt dost, roztoku je 6litru.. Cim to muze byt?