Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
v poslednej dobe som hladal elektronický predradník s reguláciou výkonu. Okrem Lumateku som ich našiel neúrekom od Nextgen, Quantum, Bal, Hacienda a kopec dalších...Našiel som aj jeden čo ma zaujal : http://www.progrow.co.uk/acatalog/info_05169.html
Zaujala ma Ampérická spotreba a to 2,63A čo je ešte nižšia ako u Lumateku, ktorý uvávadza 2.7A..
Je porovnatelný v parametroch, ale asi bude na spotrebu o niečo lepší, nie???
Ak má niekto vedomosti o tom ako elektrické veličiny majú vplyv na výkon a spotrebu, mohol by ma poučiť prosím?
hellspawn , když si klikneš na specifikaci , tak je tam že to žere 630W max a tech 2,63A maš při zapnutým Over-Drive , tada 600W+ , celkem zajimavej kousek , Hlava
prý až 80% úspora energie, tomu se mi nechce věřit....
jak jsou na tom doopravdy elektronické předřadníky s úsporou energie, oproti elektromagnetickym ???
To je samozřejmě blbost, co uvádějí. Spíše bych se takovému prodejci vyhnul, hlavně je důležitá výstupní frekvence a účinnost. Například Lumatek má výstupní frekvenci 30khz a spotřeba je 420W při nastavení na 400W výkonu. Elektronický předřadník ti dá , ale o něco více světla. Kupuj nejlépe model s regulací výkonu.
Zdarek souhlasím s Bártem, úspora energie 80% je hloupost, mám 600W Lumatek s regulací výkonu a schramstne něco kolem 630W. Ale přesně jak píše Bárt produkuje více světla než klasický - investice se rozhodně vyplatí. Mám s ním odjetá dvě kola a jsem velmi moc spokojen
Že se vám do toho pletu, těch 80% úspory je asi myšleno jako ztráta na elektromagnetickym předřadníku oproti tomuhle elektronickýmu , ale asi v tom je započten i větší světelný tok, tudíž víc procent. Podle měření tady žere samotný elmag předřádník asi 1x tolik co elektronickej - ztráty na předřadníku.
I když prodejci u nás jsou schopný skoro všeho
Já jsem asi rok žil v představě, že regulovanej předřadník se musí každé ráno regulovat a v noci pak vrátit na normální úroveň, aby se moh zas ráno po 10ti minutách zregulovat.. Všichni mají zkopírovanej stejnej text, kterej vymyslel asi nekdo chytrej - "Před použítím světelné regulace nechte výbojku minimálně 10 minut zahřát v běžném provozu". To jsem to jako jedinej pochopil tak, jak to je napsaný ??
Původní příspěvek od bull Že se vám do toho pletu, těch 80% úspory je asi myšleno jako ztráta na elektromagnetickym předřadníku oproti tomuhle elektronickýmu , ale asi v tom je započten i větší světelný tok, tudíž víc procent. Podle měření tady žere samotný elmag předřádník asi 1x tolik co elektronickej - ztráty na předřadníku.
I když prodejci u nás jsou schopný skoro všeho
Já jsem asi rok žil v představě, že regulovanej předřadník se musí každé ráno regulovat a v noci pak vrátit na normální úroveň, aby se moh zas ráno po 10ti minutách zregulovat.. Všichni mají zkopírovanej stejnej text, kterej vymyslel asi nekdo chytrej - "Před použítím světelné regulace nechte výbojku minimálně 10 minut zahřát v běžném provozu". To jsem to jako jedinej pochopil tak, jak to je napsaný ??
U modelu 400W je rozdíl ve spotřebě 20W , ale el. př. trochu víc svítí, takže ten rozdíl bude odhadem tak jako by 30-40w odhaduji.
A to zahřátí 10min. je doporučení při zapnutí na 110% výkonu.
Původní příspěvek od Bárt
A to zahřátí 10min. je doporučení při zapnutí na 110% výkonu.
A stačí to teda jenom na poprvý?? mě to furt neni jasný, z toho co jsi napsal mi vychází, že když budu chtít poslední měsíc svítit na 110 % tak to budu muset každej den zapínat a vypínat ???
A stačí to teda jenom na poprvý?? mě to furt neni jasný, z toho co jsi napsal mi vychází, že když budu chtít poslední měsíc svítit na 110 % tak to budu muset každej den zapínat a vypínat ???
Ano pouze na 110% až po zahřátí, to má v návodu Lumatek, ale jen proto, že to může ovlivnit životnost výbojky, ale nic se nemusí stát. Snad by někdo mohl napsat, kdo to tak dělá. Jinak zrovna mám dva boxíky se stejnýma modelama a v jednom mám Lumatek na 400w nastavený a druhý mý elmg. předř. , ale už je vidět dozdíl v množství květu, ale to je v začátku, tak až to bude hotové, tak sem napíšu o kolik byla rozdínná sklizeň.
Tak už ho mam doma Jahoda ted má akci, pokud jste byli registrovaný dřív než minulej tejden tak nabízí na 1 věc slevu 25%. Tudíž mě vyšel na 3375,- kč. Jedná se o NXE 400W
Nejdřív se mi pokoušeli tvrdit, že žádná taková akce neni a nikdy nebyla , pak teda že jo, ale dalších 5 minut jim trvalo zjistit, kterej z těch 3 el. předřadníků to je(jedinej regulovanej) a nakonec sem ho měl za cenu neregulovanýho Se slevou o dalších 75,- kč.
Docela jsem koukal, že zas vypadá jinak, viz obrázky. Vypínač nemá, jen takovej čudlík, kterej zřejmě zapadne až po zapojení???? Nebo co je to to bílý??? Je na tom napsaný pro lampy 400W, jinak bych si myslel, že to je na 250 a 250 SL pro 250ky a 400 a 400SL je teprv pro 400ky...
Takže informační hokej pokračuje dál, hlavně ale že to bude fungovat
Původní příspěvek od bull Tak už ho mam doma Jahoda ted má akci, pokud jste byli registrovaný dřív než minulej tejden tak nabízí na 1 věc slevu 25%. Tudíž mě vyšel na 3375,- kč. Jedná se o NXE 400W
Nejdřív se mi pokoušeli tvrdit, že žádná taková akce neni a nikdy nebyla , pak teda že jo, ale dalších 5 minut jim trvalo zjistit, kterej z těch 3 el. předřadníků to je(jedinej regulovanej) a nakonec sem ho měl za cenu neregulovanýho Se slevou o dalších 75,- kč.
Docela jsem koukal, že zas vypadá jinak, viz obrázky. Vypínač nemá, jen takovej čudlík, kterej zřejmě zapadne až po zapojení???? Nebo co je to to bílý??? Je na tom napsaný pro lampy 400W, jinak bych si myslel, že to je na 250 a 250 SL pro 250ky a 400 a 400SL je teprv pro 400ky...
Takže informační hokej pokračuje dál, hlavně ale že to bude fungovat
No na co je ten bily čudlik sem taky doteď nezjistil To SL za číslem znamená Super Lumen - to znamená že 400SL jede na 440W a 250SL jede na 275W je to vždy o 10% Jinak vypinač nepotřebuje a na čem si ho nastaviš tam se spusti přiště, takže pohodička