Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim,potreboval bych poradit,jak zapojit tuhle vybojku.. prohlidl jsem snad cele forum,ale tenhle typ starteru a tlumivky sem nenasel..vybojka je 150W... moc diky
Feas - no ta tlumivka je docela historický kousek, bude asi dost bzučet. Nicméně...
Startér máš pro dvouvývodovou tlumivku, teda na tlumivce využiješ levé dva vývody (myslím). Vývod z tlumivky přivedeš do vstupu D na startéru. Z vývodu LA přivedeš vodič na výbojku (na kolík, ne na závit). Na vstup N startéru přivedeš nulák stejně tak, jako na závit objímky pro výbojku
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
to Hanyz... diky moc,uz to funguje.. jeste sem zkusil tam dat 250W tlumivku a vybojku a taky to jde.. akorat po 2 minutach se me propalilo povleceni .. to sem fakt necekal
Zdravím, mohol by mi niekto poradiť? mám iba sodikovú výbojku na rast aj kvitnutie vadí to? Ako som sa dočítal tak na rast sa používajú halogenky. A ešte k tomu štartéru s 2 a 3 vývodmy. zapojenia so štartérom s 2 vývodmi som videl iba na UV neon (60cm, 40w) a mám ho na tlmivke (80 alebo 100w) ktorá je z 120cm trubice a doslova žiary a žiary už viac ako 1 rok a niekedy aj 3 dni v kuse. Na výbojke mám chladič s CPU aj ventilátor 12v. Štartér s 3 vývodmy sa používa na výbojky ale UV trubica nie je výbojka??? Dik. Silo
nazdar chcel by som sa opytat ako mam spojit dve kable na uzemnenie(z tlmivky a tienidla) do jedneho ktory ide do kolika v zasuvke...a este ci mozem na zapojenie pouzit medene kable ktore su zlozene z vlakien ale za to je dost hruby... nemohol by tu niekto detailne vyfotit koniec kabla aky pouziva??? dik
rastajohn: U klasickejch zářivek odcházej elektronický předřadníky docela rychle. Jak sou na tom silnější pro sodíky netušim.
!ZAU!: teslácký výbojky jsou s philipsama son-t záměnný, taže neni problém.
prask_tha_rulez: Sice to bez uzemění fungovat bude, ale i přesto je důležitý. Lankovej měďák je vpoho, o průřezu 1mm2 a víc. Doporučil bych 1,5mm2. Nejlepší jsou na konci nakrimpovaný dutinky, ale stačí je pocínovat. http://grower.cz/forum/showthread....7257#post597257
erixon: diky moc ale este by som chcel vediet ako spojim viac kablov do jedneho ktory ide do kolika... staci niekde na zakladnom kably ktory ide do uzemnenia odstranit izolaciu a neako to tam pripajkovat?
prask_tha_rulez: Možností máš habaděj, lišej se jak náročností provedení, tak kvalitou výsledku. Dobrej a dobře zaizolovanej pájenej spoj je v cajku, ale tobě bych doboručil spíš asi čokoládu(svorkovnici)
Nazdarek , pani, v elektrike sa moc nevyznam , tak mam taku otazku,jak by sa dali ziarivkove svetla, ktore su v pivnici ako osvetlenie, a zapinaju sa normalne vypinacom na stene prerobit, aby som ich mohol zastrcit normalne do zasuvky,,..Za radu vopred dakujem
.
Mám takový malý problém...nevyznám se v zapojení...tak se chci zeptat jak to přeházet...na těch malých válečcích chybí značení,takže jsou tam zapojeny určitě blbě...jinak je to zapojení triákový stavebnice