Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravičko,
Nehal som moje tyzdnove sadenicky v parenisku a cez den tam bolo take teplo ze sa spalili listy a uplne uschly, niektore su iba trocha spalene, no nie cele..
maji taketo kvitky esce sancu na prezitie alebo ich mozem rovno vyhodit ?
Hola growerům . Dlouho jsem si nevěděl rady s častým problémem při přepnutí na květ který se projevoval na listech a pak menším výnosem. Nakonec jsem zde na foru zjistil že se jedná o deficit vápníku . Hodila by se mi rada nebo zda lze koupit nějaké hnojivo či přípravek na odstranění tohoto problému. Obrázky listů jsem našel na netu ale jsou úplně stejné jako na mých kytkách . PS : Prošel jsem si témata věnující se nemoci kytek ale nebylo tam toho moc o navrácení kytek do normálu a také jsem tam moc neviděl problémy s Ca.
Hoj.
Jaké máš PH?? Deficit vápníku je způsoben špatným pH, kvůli čemu nemůže kytka CA vstřebat.
"Vápník bude vyloučen z látkové výměny při pěstování v hlíně při pH 2,0 - 6,4. Vápník se nejlépe vstřebává při pH 6,5 – 9,1 (osobně nedoporučuji mít pH hlíny vyšší než 7). . Cokoli mimo toto rozmezí se podepíše na nedostatku vápníku." Peace ať to roste.
Spis jen pripaleny od hnojky. S tím teď už nenadelas nic, můžeš ostříhat ty špičky aby si měl dobrý pocit jinak to nijak kytkám nevadí. No stres bud v klidu bývá to i horší. Peace ať to roste.
Původní příspěvek od messer23 výška 18-24 zkouším zaštipovat každou jsem vzal jinak... v neděli bude pět týdnů, substrát mix z místního shopu.... a teda k tomu hnojení myslíš že je to moc jo, tak teď jen vodu???
Sry, nevšiml jsem si, že to bylo asi na mě, ale musíš dávat quote, než píšeš otázku, aby bylo vidět koho se ptáš ...Už je asi pozdě, tak alespoň napiš, jestli jsi to nakonec vyřešil.........směj se...............23
Původní příspěvek od pinouš Čau groweři, měl bych dotaz, rozjel jsem svůj první indor pomocí svých zkušenějších známých, ale nechci je otravovat každou chvilu s problémy,tak se chci zeptat mám víc druhů rostlin,které jsou v pořádku, ale listy na kytce Jack herrer mi blednou do světle zelena po okrajích a mezi cevkami a nevím proč? podle toho co jsem vyčetl zde na groweru bych řekl, že to způsobuje hořčík nebo zinek a jestli je to tak tak ani nevím jestli přebytek nebo ho je málo. Tvoří se ve středu rostliny. díky všem za rady jsem v tom nový a každá rada mi pomůže přikládám foto listů a celé kytky
Rozhodně bych první přeměřil Ph jak zalivky, tak i hlíny..........pic 23
Původní příspěvek od Borda Hola growerům . Dlouho jsem si nevěděl rady s častým problémem při přepnutí na květ který se projevoval na listech a pak menším výnosem. Nakonec jsem zde na foru zjistil že se jedná o deficit vápníku . Hodila by se mi rada nebo zda lze koupit nějaké hnojivo či přípravek na odstranění tohoto problému. Obrázky listů jsem našel na netu ale jsou úplně stejné jako na mých kytkách . PS : Prošel jsem si témata věnující se nemoci kytek ale nebylo tam toho moc o navrácení kytek do normálu a také jsem tam moc neviděl problémy s Ca.
Jestliže půda obsahuje příliš málo vápníku, dá se to napravit pomocí magnezitu, sádry, saturačního kalu, křemičitanu vápenatého, křemičitanu hořečnatého, strusky, trojitého superfosfátu nebo dusičnanu vápenatého. A nebo Pěstování na půdě, která váže vápník
Přebytek ammonia (NH4+), draslíku, hořčíku a nebo sodíku v kořenovém prostředí. Amonium zabraňuje příjmu vápníku nejvíce, sodík nejméně.
Problémy s odpařování kvůli vysokým EC hodnotám nebo kvůli velké nebo příliš malé relativní vlhkosti vzduchu.
Každopádně bych zkusil vyměnit hnojivo
SMOKE WEED EVERYDAY!!! 👌👌🙆🌿
A KOMU SE NELENÍ, TOMU SE ZELENÍ 🐒
Jestliže půda obsahuje příliš málo vápníku, dá se to napravit pomocí magnezitu, sádry, saturačního kalu, křemičitanu vápenatého, křemičitanu hořečnatého, strusky, trojitého superfosfátu nebo dusičnanu vápenatého./B]
Asi jsem hloupej koláč, ale magnezit je uhličitan hořečnatý a tak nechápu jak s ním můžu napravit nedostatek vápníku v půdě?!? Stejně tak křemičitanem hořečnatým a superfosfátem s vápníkem neudělám lautr nic :-(