Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Matho A da sa to este napravit ?
Pokud ji zaleješ a ona se nezvedá tak už asi ne. Vlastně, mohl bys zkusit ji dole fiknout jako když klonuješ, dát do sklenice s vodou a zkusit nechat zakořenit. Ale to uvidíš hned, jak se nenapije vody a nenarovná, je po všem..
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Původní příspěvek od Leny4815162342 zdar, mám problém s listy(viz foto). Objevuje se to na spodních ale i vrchnějších listech.
Kytky mám z řízků a dnes je mám 10 dní na růstů.
Z hnojek jsem zatím použil Root juice (2 ml/1L) a Bio grow (1 ml/1L) od biobizz.
Substrát All-mix od biobizz.
Ph měřím ( u zálivky) a upravuju aby bylo 6 - 6,5.
Ec neměřím.
Nemužou to být svilušky, nebo něco podobného(žádné mušky apod. jsem ale nenašel) ??Pls poraďte.Dík
PS: 4 dny zpátky jsem zkoušel postřik bioolem, ale nezpozoroval jsem žádnou změnu.
Změř i pH toho co při zálivce vyteče, zalévej raději 6 než 6,5.
citace:
Původní příspěvek od Hadej Mam taky mensi problem. Slecny jsou asi tyden na rustu a zacali jim od spodu zloutnout listy a jeste i na zelenych listech se objevuji rezave skvrny. Vlhkost vzduchu neni valna, neco kolem 40%. Teplota primo u kytek kolem 26°C. Hnojivem je Bćuzz A+B, root stimulator a hydro booster. Vsechno podle davkovani vyrobce. Ted jsem zacal rosit postrikem s Phytaminem. Deje se to az na vyjimky vsem slecnam. Nejaka rada nez mi umrou pls?
Měříš pH a EC? Pokud ano jaké jsou hodnoty?
citace:
Původní příspěvek od Hadej EC mam cistou vodu 0,8. Namíchanej roztok s zivinama ma 1,75 a vytejkajici ma 1,2. PH mam roztok 5,5 +- 0,3 a vytejkajici kolem 7.
Ten výtok je zjevně v nepořádku, Proplachuj čistou vodou s upraveným pH dokud se nesrovná pH výtoku s tím co proplachuješ, namíchej zčerstva hnojky a sleduj, nemělo by se to šířit.
citace:
Původní příspěvek od ondrazastu Zdravím, mám problém s listy, 35. den květu. Nevíte někdo čím to je?
podrobnosti?
hnojiva, pH, EC, substrát, teplota... chlape trochu více infa když chceš radu
EDIT: normálně nemám moc času, ale ze zvědavosti jsem projel tvoje téma...
Pokud používáš pouze hnojivo Agro Pokojové rostliny (NPK 6-5-5), tak to je dobré tak na růst. Na netu žádná zmínka o obsahu jakéhokoliv prvku kromě NPK. Určitě hlína něco obsahovala, ale to rosliny vyčerpaly a nedostatek daného prvku se projevil nyní. Nehledě na to že poměr NPK naprosto nevhodný pro květ - zpomaluješ nakvétání a prodlužuješ dobu kvetení, v půdě máš přebytek dusíku, který teď už moc rostliny nepotřebují. S vysokým množstvím dusíku souvisí horší účinnost flushingu (budeš muset pořádně proplachovat květináče a proplach provádět aspoň 14 dní - můj názor).
Na květ poměr NPK 1-2-2 (5-10-10, jde pouze o poměr, ale čím větší obsah tím ekonomičtější hnojivo). Místo koupi 400W výbojky na tak malej box sis měl raději koupit komplexní hnojivo - třeba General Hydroponics, Advanced Hydroponics, Bcuzz od ATAMI či organiku od Biobizz (kupuj pouze základní hnojiva, který zvedaj EC, nikoliv předražený doplňky - viz databáze změn EC v mém podpisu). Podívej se ke mě do tredu, předposlední příspěvek ohledně hnojení, stačí pouze bloom+micro od GHE a malé množství PK stimulátoru (např. PK13-14, či ještě lepší levnější práškový MonsterBloom).
EDIT2: Jak píše kolega, pořádně proschnout! Podle fotek to nebude moc vzdušný substrát, příště zamíchat napufrovaný perlit (co to je, tak to najdeš pár stránek dozadu, jeden z mých příspěvků).
Původní příspěvek od ondrazastu Zdravím, mám problém s listy, 35. den květu. Nevíte někdo čím to je?
Předpokládám, že jedeš hlínu a hnojíš poctivě každou zálivku, přičemž odstup od zálivky počítáš na dny a nekontroluješ proschnutí u každého květníku? Pletu se?
citace:
Dobré ráno přeji všem growerům a growerkám. Jsem tady nový a hned jako první příspěvek potřebuju pomoct. Pěstuju si Shamana, který půjde v průběhu tohoto měsíce ven, nicméně na třech kytičkách mi začínají odspodu žloutnout listy. Ze začátku jsem si myslel, že to je nedostatkem hořčíku a proto jsem ho dokoupil, nicméně asi to nebyla správná úvaha a jedna kytí mi pomalu ale jistě jde do kopru ...a navíc se k ní přidaly další dvě. Projížděl jsem forum a podobně vypadají kytí když jsou přelité? Což je ale divné, protože kytí zalívám 1x 2-3 dny a rozhodně se netopí v blátě..prosím o pomoc. Předem děkuji všem http://img148.imageshack.us/i/p1030258lc.jpg/ http://img339.imageshack.us/i/p1030260j.jpg/
Já bych řekl že bud jsi tomu dal moc hnojek , nebo mají málo prvků, protože máš velké kytky zasazené v malém prostpru a nemají živiny.
Kdo ví co to máš za hlínu a kdo ví jak starou. Musíš mít dobrou hlínu se živinama at si kytka bere co potřebuje. Poradil bych ti, přesad to do většího s lepší hlínou
roste to v substrátu pro pokojovky, zalévám to odstátou vodou. pH neupravuju, zatím nehnojím, přečetl jsem si někde tady že ze začátku jim všechny živiny dodá substrát.
kupoval jsem ho přímo pro ně. s tím přesazením je problém, protože nemám vůbec místo. chtěl jsem je přesadit, až je hodím ven. už tak jsem musel dvě kytí šoupnout k dědovi kvůli místa.