Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hodil jsem kyticky do substratu s trochou pisku do 12l kybliku.Kdyz jsem to zalil,tak strasne dlouho trvalo,nez se voda vsakla.myslite,ze to muze mit vliv na kytky?Treba nedostatek kysliku.Myslite,ze by bylo dobre dole udelat dirky?
S tim organofermem (130.- Kc 5l) nevim, budu ho zkouset teprve letos. Ale vypada (a smrdi/voni) docela dobre - asi to je suseny kravinec, a ty jsou velmi dobry.
Dobry zkusenosti jsou s biohumem (50.- Kc 10l) smichanym s hlinou a vajecnyma skorapkama.
Tááák lidi,
jak to dělám já samozřejmě že máme k dispozici dobrou hlínu, nejlépe odpočinutou, na které nic nerostlo.
X = dynamická proměnná ( dle velikosti pole, nebo V nádob, do kterých se vaše stromy chystáte sázet )
Já osobně X = 75 l ( mám větší prostor ( tetkas garden ))
Přidáme X litrů písku, X litrů hnoje ( koňského, když je k dispozici [ já mám ] )
Toto vše směšáme a vznikne nám pěkný matroš.
Rada:
nejlépe je změřit pH všech složek dopředu před integrací aby jsme měli jistotu, že když nám pH směsi vyjde podezřele dobré ( vyjde - 100% ozkoušeno )
Tento výsledek rozmístíme, tak aby všude byl dostatek matroše na kořeny ( dobrej materiál min cca 25 cm )
Samozřejmě, že je potřeba hnůj pořádně rozdělit na co nejmenší kousky, aby tam nebyly kusy ( fakt moc hustý pro malý kytky, ty by to parádně sejmulo, což nechceme )
Jak na sfinstva v půdě, hnoji písku atd...
Až uděláte zmes, tak si připravte tak min 6 litrů vody (nejlépe v 2l PETkách)
do každé nalejte 0,05 l SAVA !!!! (nedivte se !!)
celé pole zalejte tímhle nářezem a nechte min. týden působit ( hlavně ať během tohoto týdne alespoň 1 zaprší )
a fšechna sfinstva jsou pryč..... (plísně & other..)
ta trocha soli z rozkladu Chlornanu Sodného se úplně v klidu vyplaví
Tak toto by aj mna zaujimalo, tiez som zasadil pomerne blizko lesa, ide vsak o to, ze tam prevladaju listnate kriky, tak ci ta poda bude OK: A ked nie, tak ci staci, ked to zalejem vapennou vodou a nasypem vapno aj na vrch, ako som to urobil minuly rok (z 8 rastlin len 1 samec -- bolo to OK ale vsetky samice niekto cornul, hajzel).
Já jedu standartně v tom pro pokojový rostliny (i outdoor) a jsem s nim spokojenej. Dřív jsem zasadil malý naklíčený kytičky do toho pro pelargonie a balkónové rostliny (nebo jak se jmenuje, takovej fialovej myslim) a kytky to úplně spálilo. Ten pro řízkování taky neni špatnej - hodně písku, takovej vzdušnej ale příde mi zbytečně drahej. S ostatníma zkušenosti nemam.
Musim zareagovat
udělal jsem 10 sklizní jenom v hlíně a bez problému.
Zkoušel jsem všelijaký hlíny, ale nejlíp se osvědčila Pro palmy a zelené rostliny s trochou dolomit. vápence
špetku(žádný procenta) perlitu - kořeny dejchaj v samotný hlíně -stejně jako u veškerý zeleně co roste venku. Jde vo to,že když budeš kytku přelejvat v samotný hlíně začnou ti hnít kořeny a s tim se nic nenadělá.Když tam budeš mit různý sračky pomůže to k tomu,že voda líp vodteče a tim zmenšíš riziko hniloby.Stačí umět správně zalejvat.
Z hlíny si to kytka bere sama oproti rockwoolu,keramzitu a nevim čeho ještě,kde dáváš živiny sám. Pro maséry,který věděj kdy,co a jak přesně hnojit je jednoznačně výhodnější rockwool,ale pro zbytek 99,5%pěstitelů je lepší normál hlína s přihnojováním.
... o to právě jde změnit ty procenta dle High Tima
aby TĚCH kteří to umí vychytat v nehliněných substrátech nebylo jen 0,5% ale právě třeba těch 99,5%
Tak to ti řeknu úplně přesně: Já mám INDOOR, skleník a les. Do indoor květináčů dávám kvalitní kokos, nebo substrát. Ve skleníku mám špatnou půdu. A proto mám ve skleníku jámu do které hážu ty upotřebený indoorový květináče s hlínou. Až se ta jáma zaplní tak vykopu další. Bude to pokračovat tak dlouho dokud nebudu mít celý skleník plný kvalitní půdy. OK?
Je fack blbost recilklovat hlíhu která už je použitá..... trvalo by hrozně dlouho než by byla zase v nějakym rozumnym stavu. (Kytky si s tý půdy vytáhly většinu živin )
A za ty ceny za jaký se ta hlína prodává je to vcelku v poho.
A ještě jedna nevýhoda recyklace systémem INDOOR->OUTDOOR->INDOOR. Kdzž to vyhodíš ven není dobrý to pak zas dávat do bytu. V tym kompostu jsou samý previti. Bakterie, larvy, brouci, houby, plísně ...... A to vše by ti mohlo sejmout celou skříň. Lepší fakt koupit blbej substrát, nebo nejlépe drahej kokos (9l hlíny za 90Kč).
Výbornou zkusenost mam s nehlinnymi substraty, zkousel jsem ruzne pomery, dobre mi vychazi cca 60% kokos, 20% perlit, 20% keramzit (s malymi kousky nebo drceny) a trocha dolomitickeho vapence kvuli stabilizaci pH.
No co dům dá, důležité je, aby to bylo vzdušné a propustné-takže perlit-dobrý na provdušnění, ale může se dost dobře vyplavit a slepit hlínou, PÍSEK-ten se nikdy neztratí-vodu odvádí geniálně a zároveň nijak rychle nevysichá a vodu dovede všude takže všechny kořeny mají u sebe vodu, jinak co se zeminy týče je nejlepší kompost (neseženete v obchodě) a ostatní substráty jsou stejně jen z drcené kůry a dřeva nebo rašeliny+přídavek vápence=>téměř bez živin. Takže tyhle subst. jsou úplně na prd (dobré jen jako příměs), jinak obyč. zemina+perlit+písek+substrátB a podobné "rašeliňáky" s upraveným ph.