Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
čus mám Ruck 255m3, z každý strany 1 m sonoflexu a samotnej ventilátor je obalenej taky ve vykuchanym sonoflexu, větším problémem jsou ofuky, musí se často měnit
ofuk...větrák na rozhánění vzduchu ve skříni...taky ho mám hlučnější, a tak to řeším jednoduše tak, že ho zapnu až když ráno vstanu jinak já mám UFO 160M3,což by asi na 600W bylo málo, ale bez regulátoru s tím de krásně spát, i když je to i dost o zvyku..
Původní příspěvek od HOBBY Že do toho kecám,ty ofuky stačí jen často mazat a jsou supr....mluvím o klipsnákách....
ano, pravda, teď můj kámo vykoumal, jak jejich co nejtišší životnost prodloužit, chce to jen sadu speciálních šroubováků, na křížáky a ploché můžete zapomenout
rozebrat a jsou tam dvě ložiska, dál už nevím, nebyl jsem u toho, teď mám v boxu 2 takovéhle repasované, novější je ještě tišší než byl, ale ten starší, hodně jetej sice funguje na snesitelné decibely, ale není to ono
to LOEX: kámo není to o plíseň, vypínat ofuk? myslím teda hlavně v květu
Původní příspěvek od loeX ofuk...větrák na rozhánění vzduchu ve skříni...taky ho mám hlučnější, a tak to řeším jednoduše tak, že ho zapnu až když ráno vstanu jinak já mám UFO 160M3,což by asi na 600W bylo málo, ale bez regulátoru s tím de krásně spát, i když je to i dost o zvyku..
Jasná vjec TDčka sou supr tichý ale uplně hluk prostě neidstraníš já mam nejslabší TD + sonoflex z obou stran a větrák je v krabici vycpanej vatou ze sona a stejně se při tom občas nedá spát :-/
mám to vyřešené jinak,zavěsil jsem do boxu teplovzdušný ventilátor z OBI za 300,-,má už i termostat.Tam kde mam box je dokonce jen 8 stupňú.Jsem už 2týden na květu a v poho.Forky mam v galerce.Jen je trochu problém s vlhkem tak tam plánuju dát ještě tabletovou odvlchčovačku.Pěstu zdar.
myslím, že podstatný je průtok m3/h, na 250tku mi stačil TD 160 m3 Silent, jenže na tvůj prostor mi přijde 250 moc, spíš tak 150tku, když máš menší prostor a vyšší wattáž, je potřeba naddimenzovat ventilaci kůli teplotě
Čus, měl bych dotaz. Koupil jsem UFO RUCK 160A 480 m3/h a připojil jsem na něj Triakovej regulátor Vortice C1.5 a vlivem regulace fáze mě to deformuje signálověj (sínusovej) průběh a strašně to bzučí. Dá se to nějak odstranit? Hravě to přehlučí vlastní ventilátor kterej je samozřejmě odhlučněn.
Snáze uvěříme lži, kterou jsme slyšely už tisíckrát, než pravdě která je vyřčena poprvé!
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Zdar.
Budem stavat skrinu s rozmermi 110x55x160 SxHxV ktora ma na sebou este 40cm policu (takze klasicka 2m vysoka skrina kde je 160cm pre zavesenie oblecenia a nad tym 40cm polica). Budem tam mat 400W. Skrina bude v miestnosti kde spim, takze by som prijal co najtichsie mozne riesenie.
Moja prosba o radu, sa tyka vyberu ventilatora. Z pociatku som bol rozhodnuty pre TT 125, hlavne kvoli cene. To sa ale pre prestudovani charakteristik zmenilo. Rozhodol som sa teda zainvestovat. Otazkou teda je .. aky vybrat vhodny ventilator ? Co som si precital, tak co do minimalneho hluku, by bol vhodny nejaky predimenzovany vetrak. Vyhodou je samozrejme vetsi priemer, ktory dokaze vytvorit vetsi tlak pri rovnakych otackach ako vetrak s mensim priemerom .. tym padom aj moznost zregulovat otazky na nizsie a tym padom dosiahnut nizsieho hluku. Dalsou vyhodou je vetsi priemer pouziteho potrubia .. ktore produkuje mensi aerodinamicky hluk. O vyhode zvysenia vykonu vetraku, pri vysokych teplotach, ani nema cenu diskutovat. Pouzity bude samozrejme aj pachovy filter. Aky teda pouzit vetrak ? Stacil by na to TT160 + regulacia ? Alebo aky TD, Ufo, Ruck alebo tu chvaleny RM vetrak pouzit ? Kludne s regulaciou .. alebo regulaciu prikupit ( aj ked sa bojim toho bzucania pri nizsich otackach) ??
Zapojenie bude jednoduche: v spodnej casti bude iba pachac (ktory bude nad a-wingom), cez ktory prevediem vzduch pomocou sonoflex (aluflex, isoflex) do hornej casti skrine az ku ventilatoru, ktory bude v boxe, a z neho pojde zase kratky sonoflex k otvoru v zadnej stene skrine. Pripadne tam bude len ten otvor a vzduch sa predtlakom vytlaci sam, zalezi na vyhodach/nevyhodach a hlucnosti. Horna cast bude este ktomu vystlana cela technickym RW. V podstate to bude nieco taketo : http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=192909 .. akurat ze namiesto CT tam bude pachac nad a-wingom.
Kazdu dobru radu radu ci pripomineku, odmenim formou K+
Dik