Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
2jestedman: To je práve zvláštne, čo píšeš. Ja som to pochopil z informácií v tomto threade tak, že tá šupka sa tam dáva kvôli udržaniu vlhkosti + vône. Nechem robiť watercuring, len potrebujem vrátiť trochu vlhkosť presušenému materiálu.
No zajimave co tu pisete. Ale jednou sem zapomel ve filmovce palici, a kdyz sem ji tam za nejaky cas nasel byla cela zluta a vonela spis jako caj nez trava. Stalo se vam to nekdy?
No, tak som sa prečítal až na koniec, a dosť sa tu preberala daždova a destilovana voda... thread je pritom o SUSENÍ!!!! A tie kokotiny že skolenie vodou a slnkom su podla mna picoviny, a nič konkretne o dobrom a spolahlivom susení sa tu clovek nedozvie!!!!!!!!! toť vše
Původní příspěvek od Morpheuss No, tak som sa prečítal až na koniec, a dosť sa tu preberala daždova a destilovana voda... thread je pritom o SUSENÍ!!!! A tie kokotiny že skolenie vodou a slnkom su podla mna picoviny, a nič konkretne o dobrom a spolahlivom susení sa tu clovek nedozvie!!!!!!!!! toť vše
Podľa čoho súdiš, že školenie vodou alebo slnkom sú kokotiny?
Ono
ano,ano ten thread som nasiel až po tomto, precitam aj ten...
Preto lebo nikto nepise z vlstných skusenosti že to skusil a ako presne do podrobna postupoval, je tu iba nieco co je asi skopirovane už 101x z nejakých iných stranok!!!! ale nic detailnejsie, iba ake velke vyhody to ma a aky bude matros po tom skolení popici, je to sice pekne ale neuplne... a predsa si nepokazim dobrý matros na nejakom slnku...
dobre dobre,ale mam pravdu že to nikto neskusal, avsak berem to sportovo a citam aj tak, len serema že niektorý skuseny groweri namiesto toho aby poradili povedia ža hladaj a clovek može hladať jak taky kokot a aj tak hovno najde..., ale nevdzavam sa trpezlivosť prinasa ovocie :-) peace
water curing jsem zkousel. Myslim si, ze se to hodi hlavne v pripadech kdy clovek musi sklidit drive a neprobehne tedy flushing. Water curing muze z huleni odstranit hnojiva.
Ja jsem zkoušel už hodně způsobů sušení,ale skoro nikdy to nebylo uplne origilal kupovaný hulení většinou smrdí jak svině,až uplne po kafi a i kdyz mam velký krásný vonavy palice po ususeni to je furt na hovno..tot muj postreh..rozhodne se budu pídit dál..
Muj postup: (uz mnohokrat osvecen)
-tak kdyz se blizi zkoseni kyticky tak ji posledni 1-2 tydny nehnojim jen prolivam cistou vodou=>asi tak tyden pred skosenim ji narezu stonek aby se vic produkovala pryskyrice=>3 dny pred sklizni ji zakreju aby nemela slunko=>kytku celou vytrhnu ai s korenama myrne ji ostriham listy => doma ji koreny sparim vaici vodou a povesim ji palicemi dolu celou zabalenou do cerneho pytle=> asi tak po 2-3 dnech ji sundam (ostriham prebytecne listy)a otrham palicky , ktery jsou jeste vlhky a soupnu je do sklenice a do mrazaku (kvalita se mnohonasobne zvetsi ), kazdy den to otevyram dokut palicky nevyschnou uplne .
Původní příspěvek od Sinuhet Jde o ostmotickou rovnovahu. Zajimave ze u nas se dosud jako pry jedne z mala zemi piti destliovane vody nedoporucuje, zatimco ve svete se prodavaji domaci pristroje na vyrobu destilovane vody prave na piti. Ale pravda, ze clovek dostane mineraly odjinud, kdezto kytka ma jen zalivku.
Jde o to ze kdyz mame bunku ktera samozrejme obsahuje ruzne mineraly a prvky ktere potrebuje pro svou funkci a kolem ni je destilovana voda ktera mineraly nema, zacnou mineraly z prostredi kde jsou ve vysoke koncentraci prechazet do prostredi kde jsou v koncentraci nizke. Takze destlika by z bunky vytahla mineraly ktere bunka potrebuje pro svuj zivot. Jenomze ono to neni tak jednoduche, protoze bunka umi regulovat prave prustup ruznych latek skrz svouj povrch. Pouziva k tomu ruzne polopropustne membrany. Takze celkovy vysledek se musi zkusit. Predpokladam, ze to tak nekdo uz leta dela, takze vylozene praskani bunek nehrozi. Ja destilku zavrhuji protoze si myslim ze rozdil ve vysledku nestoji za tu cenu co destilka stoji. Samozrejme kdo ma pristup k destilovane vode zdarma, muze to videt jinak.
Tak to docela cumim ze se destilka doporucuje nekde pit :-D za prve je pekne hnusna a za druhy ty osmoticky deje ktery si popsal na rostilnach probihaj i v lidech myslim ze pravidelny piti destilky by te nejspis polozilo. Ty si nikdy destilku neochutnaval ?
To SkeletonX1 vim ze uz je pozde se te ptat ale proc tyden pred skosenim ji narezes stonek? nemuze mi to nekdo vysvetlit? jakej to ma vyznam ve vecim produktu pryskirice?
a jeste neco..... kdyz uz kytku dam do nejakeho cerneho obalu aby nemela svetlo pri suseni nemuze se stat ze splesniví stejne? ja premejslim o tom ze ji nahore jeste udelam diry na odcermáváni... poradte...thx
Čau. Narastanie produkcie pryskyrice po narezaní stonky má byť spôsobené stresom rastliny, ktorá sa chráni pred poškodením zvýšenou tvorbou pryskyrice. Možno si myslí, že ju napadlo zviera, tak zvýši produkciu, aby to zviera jej "pach" a lepkavosť odplašili.
K tomu čiernemu obalu - pozri príspevok č. 16 v tomto threade.
caw ja sa chcem opytat ze pocul som nieco take ze sa ganja pravidelne pokropuje nejakym silnym druhom alkoholu ale neviem ze ci to bolo tesne pred susenim alebo pocas rastu viete nieco o tom?
na aky dlhy cas davas tie otvorene sklenice mimo mrazak?
kedy (po kolkych dnoch) su palicky uplne vyschnute?
citace:
Původní příspěvek od SkeletonX1 Muj postup: otrham palicky , ktery jsou jeste vlhky a soupnu je do sklenice a do mrazaku (kvalita se mnohonasobne zvetsi ), kazdy den to otevyram dokut palicky nevyschnou uplne .
I've come a long way, I used to think of myself as nothing but a loser, but I'm here now and I'm winnin'. I'm startin' off fresh, and this is the beginnin'. JUST NEVER GIVE UP. peace