Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Praseone: No kytky jsou po rozsáhlém postřiku tím nissorunem. Rozhodně to neplánuju nechat být to si nemysli :P Měl jsem plnej dávkovač (2 litry) a stříkal jsem to tak 30 minut čistýho času. Jo a zmizí ty skvrny na listech, když je vyhubím, nebo jak mám poznat, že už jsou pryč? Plánuju ještě tak dva až tři postřiky dokud se jich nezbavím.
Jinak to Akčko nakonec fakt půjde do konce měsíce. Nelíbí se mi ty nečekané přeháňky z naprosto modrého nebe a navíc se už neobjevují žádné nové pestíky, všechny jsou hnědé. Čekám jenom na to, až zežloutnou ty listy celý
Btw Akčko v nejmenším kýblu je sice nejdřív ale to v největším kýblu má tak o třetinu větší palici a to ještě nemá hnědej snad jedinej pestík. Tvarově jsou ty paličky úplně jiný, ikdyž je celkově rostlina na centimetr stejně vysoká jako ta v nejmenším kýblu Tady tahle má zaoblený masivní paličky zatímco ta druhá spíš liščí ocasy.
Konečně jsem našel uplatnění pro Miniskleník (viz.foto). Chytám pyl ze samce Demona, kterýho mi donesl kámoš. Okýnka mám zavřený aby mi to neoprcalo celou zahradu Dokonce byl kámoš tak hodnej, že mi dal místo toho hermáče holčičku (ten můj druhej démon pořád ještě není jistej, snad taky buchta).
Dneska jsem se kousl a každou kytku ve skleníku jsem sekl tak o půl metru, aby měly nějakou vůli do srpna. Z haldy posbíraných větví začínám dělat hnojivo. Postup stejný jako při louhování kopřiv = cca 1kg matroše do kýbla, zalít nějakýma 10litrama a týden prospat. Pak by z toho mělo být prvotřídní hnojivo, který budu ředit taky stejně jak rostliny 1:10
Jenom taková rada pro nováčky, nebo vlastně kohokoliv. Nebuďte takoví škrti jako já a nenechte se uchvátit 70 litrama substrátu za 40kč. Je to fakt ta nejdůležitější část pěstování, radši serte na hnojiva než koupit shit substrát. Už nikdy víc!
pozor, ten postřik nissorunem se nesmí opakovat za sebou, přečti si pozorně příbalovou informaci! Skvrn na listech se nezbavíš, poznáš to tak, že porostou nové listy a ty budou už v pořádku a jinak nissorun se vsákne do oběhu rostliny a svilušky se tím otráví...
Čus čus, čirou náhodou jsem objevil na dvou AKčkách plíseň. U toho zralýho už byla celkem rozsáhlá (odšmikl jsem tak 1g) tak jsem ho sklidil. Teda většinu, dvě spodní větve jsem ještě nechal dojet. Smokereport/celková váha bude, nebojte :P
Techem: Hele abych ještě otevřel tu diskuzi o sviluškách. Zatím mi nezmizely, vůbec. Tak jsem si přečetl návod toho mého nissorunu ale není tam nikde napsáno, že nesmíš postřik aplikovat víckrát po sobě, jako v tom tvém. Takže to ještě aspoň jednou prubnu ať ty svině pozdechaj
Tady jsou nějaké umělecké fotky pro představu jak taková svině jako sviluška vůbec vypadá Je jich na jednom listu až 10.
Fotky:
1 - Sviluška Párty 2 - Smrt těm čubkám! 3 - Psychedelic Spider Mite Techno Rave Party vol.2
Jo a btw ještě k tomu mýmu přípravku... Dočetl jsem se tam, že působí na dospělé jedince pouze nepřímě (sterilizuje je, ale nehubí). Takže mě napadlo prostě počkat než pochcípají. Bohužel na nových listech se stále objevují svilušky, takže to stejně ještě pokropím.
aha, tak to u mě je napsáno že se nesmí opakovat...tak to bude asi každý výrobek kapku jiný...já jsem postříkal před 3mi dny a jak otočím list, tak jsou vidět tečky, ale není vidět pohyb...i pod mikroskopem se jich hýbe jen pár, narozdíl od minulého týdne...tak nevím, myslím, že u mě bude stačit jedna pořádná sprcha ve vaně, která odplaví zbývající mrdky a bude vystaráno...tak postupně informuj ať vím jak působí tvůj nissorun
je tam napsáno: K zabránění vzniku rezistence neaplikujte tento přípravek nebo jiný, který obsahuje účinnou látku typu hexythiazox, po sobě bez přerušení jiným insekticidem s odlišným mechanizmem účinku a ne více než 2x za vegetační období.