Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
no urcite to zavisi mislim ze boli aj nejake studia ze kytky vedie vicitit nieco od cloveka ale neviem rpesne co nepametam...
a myslim ze rozdiel je hlavne v tom ci je slovek pazrava svina ktorej ide iba o kesh
alebo je to pozitivny pestitel ktori to ma pre seba a stara sa o to s laskou
takto to vidim ja...
CrTekk : odpusť si tu ironii... je tak těžký akceptovat jinej pohled na věc? přestože věřim vědě a předpokládam, že většina "magic" věcí bude jednou zdůvodnitelná, tak to přece neznamená, že dokud je nezdůvodníme, tak neexistujou...
berrea ví, co je echolokace, ale že jí dokáže pasivně ovládat člověk se ví jenom pár let... proto sem to zmiňoval...
to s tim, že zvířata cítí strach... to už je taky zdůvodněný... většina zvířat má citlivější čich, než člověk a člověk (jako všechna zvířata) vylučuje při strachu specifický zápach, který zvířata umí rozeznat a identifikovat... umí to i lidi u sebe navzájem (nevědomky), což se často s telepatií zaměňuje, ale nesouvisí to spolu...
ovšem i s pravou telepatií byly prováděny pokusy... například zavřeli kočku odděleně od jejích koťat do ponorky... koťata byla v jiné ponorce... v určitý čas jedno kotě usmrtili a na kočičím eeg se objevily jasné znaky obranné reakce...
ale jak řikam, nejsem žádnej náboženskej fanatik, ani kytičkovej hipík... prostě jenom akceptuju, že jsou dosud věci, které nelze současnými prostředky spočítat a emitovat...
nebranim se tomu u vyssich zivocichu to je mozne a mas pravdu ale ja se smeju u rostlin neco jako kydz udels z matky jeji klony a tem klonum neco udelas tak matka je ve strsu..je absurdni mluvit v tomle pripade oo organismech kterym chybi nervova soustava v "pravem slova smyslu" tohle tema bylo neco daji se psychycky ovlivnit rostliny to kdybych rekl na skousce jdnomu nejmenovanemu profesorovy fyziologie rostlin takk me bud zabije nebo zemre on sam z nezijstnych duvodu a on opravdu neni blbej a rostlinam se venuje myslim ze dyl jak jaky koliv prispevovatel v tomhle trejdu...to uz sizdi z tematu do neceho noveho napriklad opravdu nechal Kaprfild zmize sochu svobody a umi opravdu letat???....kytku nikdy nikdo z nas nicemu nenauci bohuzel a proc protoze nas nechape aproc nas nechape?? protoze nema cim
čimčararačimčimčim, no a ten pokus na detektoru lží? jak vysvětlíš, že rostliny cítí strach? kampak jim daly ty elektrody tepu, potu?-najdu to na netu nebo jsem prohrál-mam to v jedný knize, ale nemam skener A jak rostlina ví kdy má kvést, vadnout a podobně, přeci nemá žádné centrum zpracovávání informací jakožto mozek,-tudíž si myslim, že vnímá, pracuje celým tělem
Jo a s tím klonovánim: Je jasný, že je ve stresu matka i klon-proto taky tak dlouho zakořenuje
Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.
Takže si niekedy teraz v tomto mesiaci asi požičiam rezistormeter s ktorým môžem zopakovať to isté čo ten chlapík v tom článku na ktorý som dal link, aspoň sa osobne presvedčím čo je na tom pravdy.
citace:
ja pestil brka a nadavaljim..., pak jsem pestil a chvalil je, bo jsem tomu tez trosinku veril a vysledky byly takrka totozne..
No ale myšlienky a slová nie sú vôbec to isté. Keby si tie rastliny nemal rád tak by si sa o ne ani nestaral, a tu neriešime či nás rastliny počujú, ale či cítia naše myšlienky. Tie rastlinky vždy vedeli že ti na nich záležalo v oboch prípadoch, preto boly kvalitou rovnaké.
Zivot je krátky a je len jeden, tak si ho poriadne uži!
no jenom proto, ze neco nedokazes zmerit, neznamena, ze to neexistuje
nez se vymyslel napr. mikroskop, tak spousta veci taky neexistovalo
Jako v rámci vašeho skeptickýho vědeckýho paradigmatu je to v podstatě v pořádku, ale pokud připustíme, že by Sheldrake, Capra v obecnejsi rovine, prip. potom Backster ve vyzkumu rostlin, mohli mit v necem pravdu, tak se vnimani sveta posouva
dle filozofie Feng-šuej by se dala navrhnout superzahrada s energetickými toky ale musim si o tom ještě počíst, na indiánskym hřbitově bych nesázel
Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.
Původní příspěvek od kanjack Takže si niekedy teraz v tomto mesiaci asi požičiam rezistormeter s ktorým môžem zopakovať to isté čo ten chlapík v tom článku na ktorý som dal link, aspoň sa osobne presvedčím čo je na tom pravdy.
REZISTOMETER?... nemyslis nahodov ohmmeter?...
Inak som hlasoval za NE koli tomu ze vlastne jedna len o ciste spekulacie na baze "zly typek - velmi zla trava.. hodny hoch - hodne dobra trava" ... co je uplny nezmysel, jedina vec ktora pripada do uvahy je autosugescia a "nalada" pri konzumacii ... nazaver by som tu panom "Etnobotanikom" rad polozil jednu otazku a dufam mi na nu daju uprimnu odpoved. Ako dokazete posudit/porovnavat ucinky marihuany... dokazete v ten isty moment v tej istej nalade za rovnakych okolnosti ochutnat dva druhy travy? ... date si sluk a potom sa vratite v case aby ste si dali sluk z ineho modelu a v presne rovnaky moment pouvazovali o ucinkoch travi na organizmus v rovnakom case a presnom fyziologickom stave? ... ja viem zavana to metafyzikov ale lepsi sposob asi neni a nebude.,.. tak sa skuste zamyslet hlavne nad tym akym sposobom sa taketo veci posudzuju a potom vam mozno zacnu davat urcite nazory zmysel ... nieje mozne tuto otazku zodpovedat nakolko zivot a vsetko zive (vratanie vesmiru... a skuste dokazat ze vesmir nieje zivy ) je natolko komplikovane ze nedokazeme ziadnu velicinu odmerat dostatocne presne aby sme vedeli presne urcit jej vysledok (zmenu, pocit alebo cokolvek co sa nejakym sposobom definovat alebo merat) v priebehu casu ... vola sa to teoria chaosu a trosku to nadvezuje na kvantovu fyzku kde nieje mozne zo 100% istotou predpovedat vysledok iba odhadujeme pravdepodobnost...
Nie nezblaznil som sa len po tom co som si tu precital a z mojich vedomosti mi je jasne ze maloktory z vas ma vobec potuchy o akej zlozitej myslienke a ake zlozite teorie sa tu snazite rozvijat je mi uz teraz vopred jasne (odhadujem pravdepodobnost) toho ze nikdo z vas nic nedokaze ani nevyvrati pretoze ste limitovany zakonmi fyziky a toho ze ste sami zive organizmi ktore sa v priebehu casu vyvijaju a menia cize vysledky vasich "odhadov" a merani su velmi nepresne a nedaju sa brat ako jasny dokaz lepsich alebo hrosich ucinkov marihuany pestovanej ludmi rozdielnej povahy za akych kolvek (v tomto pripade by sa dalo povedat izometrickych, tj rovnake a v case konstatne alebo ako inak to nazvat ) podmienok ..
Takze klud nehadajte sa aj tak ste len ludia a k jednoznacnej odpovedi nedospejete, mozte nadalej len mudrovat polemyzovat a obhajovat sa roznymi radoby pokusmi a amaterskymi analyzami procesov ktore si myslite ze tak dobre poznate
Původní příspěvek od pan Tao Když jsem začínal s čajem, abych dosáhl max výsledku v učinku tohoto nápoje, opatřil jsem si všechny měřiče a postupoval dle staletých osvědčených praktik. Při přípravě čaje jsou čtyři veličiny ve vztahu a to, 1. množství čaje-váha(g), 2. množství vody-odměrný válec(ml), 3. teplota vody-teploměr(stupněC), 4. doba louhování-stopky(s), jejichž poměr se dá měnit a přitom dosahovat" stejných" výsledků.
Postupem času jsem měřidla, pomůcky, veličiny, vztahy, přestal používat až do uplného vyvanutí potřeby míti jistotu v tom co dělám/ cítím. Dnes připravím čaj pro danou chvíli, každý okamžik je jedinečný, avšak zkušenosti rozpoznávací časem přibývají a my jsme schopni vnímat a vyhodnotit naše vjemy a pocity dokonaleji bez počátečních pomůcek a návodů.
Přesně nezměříš zhola nic, vnímat dokážeš vše.
mnoo oki, tak mi vyvnimej PHcko a eccko, jasne ze na tech kytkach to poznas, ale docela se zpozdenim... je lepsi jim namichat zradlo podle meraku a ne podle citu.. i kdyz priprava caje neni asik to samy jako pesteni... mnoo asik na tudle debatu seru, bo to nema cenu. Ciao ...
ja si myslim ze teoreticky i prakticky je to mozny...je strasne moc veci co clovek nechape,nevidi a podobne tak tomu proste automaticky neveri,neduveruje,nepochopi ....ae nevidim duvod proc by to mozny nebylo a VERIM TOMU takze ANO...ae oznacil sem NE vis jak hehehe
Našel jsem super článek o tom že, rostlinky se dokáží těšit na člověka který se o ně stará, nebo dokonce i bát osoby která jim ublížila.
Dokonce tu osobu umí cítit i na dálku.
< Celý článek si můžete přečíst tu nebo ve vyšší kvalitě zde
Je to z časopisu ENIGMA. Doufám že se nikdo nebude zlobit. Tak jim aspoň udělám reklamu.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
No tohleto bych možná přidal k tématu "Ovlivnuje charakter pěstitele vysledný produkt a účinky cannabisu ?" páč mi připadá, že to s tím docela dosti souvisí jinak já si nejsem až tak uplně jistej co si o tomhle mám myslet, botanik zrovna nejsem, takže se rači nebudu vyjadřovat, ale proč by to nemohlo bejt možný
Rostliny jsou vědomé bytosti Ohiyesa:
„Po pětatřicetileté zkušenosti osobně věřím, že něco jako "křesťanská civilizace" neexistuje. Domnívám se, že křesťanství a moderní civilizace si odporují a jsou spolu neslučitelné a že duch křesťanství a duch našeho pradávného náboženství jsou svou podstatou stejné.“
JO no taky jsemo tom něco zaslechl___bude to něco na způsob že květiny teda rostliny vnímají své okolí (zvuk, náladu, emoce) naše učitelka nám říkala že jednou byl pokus s kytkama že je chtěl někdo ohrozit nebo nějak tak a že je napojili na přístroje a poznali že v tu chvíly kytky reagovali vzrušeně.... ja tomu osobně věřím že rostliny jsou žíve organismy takže mají taky nějakej život proto se knim musíme chovat s uctou ane?.....lidi co vám je?????
Čaute věřím že mají, du si se svojima teď na chvíli povídat mám je v pokojíčku u postele aby venku nemrzly tk si je du pěkně očuchat a pohladit je ) , odvděčí se mi sklizní ... btw kdyby by mi někdo dokázal objasnit proč už mi venkovní květiny kvetou byl bych se rád poučil více můj thread 09,honeybee,hashberry,purpurea díky Peace