Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
kdo ma v nasich podminkach hlad,neumi sehnat prachy,tot ona jedina chyba.Bych za to lidi nezatracoval.
schopnost postarat se o sebe(v dnesni dobe)=umet vydelavat penize
nikdo nevi co bude zitra,penize muzou stratit svou imaginarni hodnotu.Muze prijit doba ve ktere schopnost postarat se o sebe=urvi co muzes za jakoukoliv cenu.
Ja jako clovek bez skrupuli,bych se rval o kazdy kus masa,nadelal bych zasoby :-)
Pak bych mohl potkat hladovejiciho,ktery z moralnich nebo jinych duvodu,takhle jidlo nesezene,neumi.
Mel bych mu vycitat hanbu a ostudu,protoze potrebuje pomoc?
Zemetreseni je opet o tom ze ti lide ziji v oblasti kde zemetreseni probiha a je to jejich starost se proti nemu zabezpecit. Nemuzu prece prenaset na druhe naklady za svou volbu kde budu zit. Tak jako kdyz si postavim barak v mistech zaplav.
Ja nerikam neprispivejme jim, jen se snazim upozornovat na ten krestansky nesmysl ze snad chudoba je ctnostna a utrpeni zadouci. Nikoliv chudoba i utrpeni jsou priznakem ze nekdo nezvladl svuj zivot.
xerthon: Umet vydelavat penize = poskytovat lidem neco co chteji a tim padem za to jsou ochotni zaplatit. Penize jsou vzdy za neco. Jsou znamenim, ze jsi udelal neco, co nekdo jiny ocenil. Nebo jsi pouzil nasili :-)
sinuhet
oukej pokud někdo žije někde, kde je ničivý zemětřesení 2x do roka, už je to na pováženou. sou ale i místa, kde se to zatřese "jen" jednou za 15 let ... a země neni dost velká aby všichni žili tam, kde je to relativně v klidu. chápu tvojí racionalitu ale někdy díky ní máš dost úzkoprsý pohled .. imho ..
s křestanskym nesmyslem souhlasim já k tomu co dělam mam jiný důvody než miluj bližního svého. opakuju že soudit nám nepřísluší!¨
sinuhet .. ad tvá definice peněz neni uplně přesná. ne všichni přišli k penězům jak píšeš
sinuhet:bylo to jen prirovnani.Nejsem nasilny clovek a penize navic taky nemam :-)
sancha:ano muzu.Taky muzu projevit litost a nakrmit ho,kdyz neubyde :-)
i dnes,kdyz žebrota slusne pozada a ja mam,petku klidne pustim.Kdyz me ale skoro denne oslovuji po marketech at pomuzu nejakym detem,rikam na rovinu,ze musim nejdriv pomoc tem svym.Navic o takove forme pomoci pochybuju.
Uplne stejne vazne jako ty svuj vyrok o tom, ze my muzeme za dnesni stav Afriky. Jen jsem prijal tebou popisovany princip, ze jsem zodpovedny za ciny mych predku.
Ani jeden z nás problém Afriky tady nevyřeší.Aktivně se podílet přímo v terénu se taky nidko nehrne.
Komu se zželelo Afrických dětí zvedne tel naťuká číslo, pomůže zaručeně víc než příspěvkem do už tak zamotané diskuze.
Posílám sms...právě teď.Tím je to pro mě uzavřený,jdu čučet do lednice.Měj te se
hodinář .. hele chtěla sem tam přímo jet makat před pár lety /byly to dobrovolné práce abych se tam pak mohla dostat znova už přes takovou nějakou organizaci o který ted mluvíme/ .. bohužel to bylo naprosto nad mejma finančníma možnostma .. jde tam jet třeba za 50 tis /v těch penězích je letenka ubytování očkování víza takový ty věci/ na 3 týdny měsíc noale mě šlo o to třeba půl roku a dýl ..
Jak jsem psal výše, stojím si za tím, že většina z vás vůbec, ale VŮBEC ani netuší, co všechno je a může být příčinou hladomorů, AIDS, nedostupnosti vzdělání a vyvražďování lidí v Africe.
Nebudu to tady sáhodlouze vypisovat, protože to je častokrát hodně rozdílné a sám z toho znám jen malý díl, ale vaše názory jsou z devadesáti procent zcestný, protože kdyby jste se o to jen trochu zajímali a něco o tom problému věděli, nemohli by jste plácat takový nesmysly.
Kdo nechce ať nepomáhá, ale nechápu zdejší postoje "proč pomáhat, když si za to můžou sami", nebo "nechme je být, však oni buď vymřou, nebo se to nějak vyřeší" a "vždyť si vybrali sami, kde budou žít" a podobné.
Jak můžete být takhle chladnokrevní, takhle neempatičtí, takhle povrchní...Je to proto, protože buď postrádáte kouska citu v těle, nebo o tom problému víte velký kulový, myslím, že tak víte, že v Africe je hlad a řádí tam AIDS. A vyslovujete tady tyhle zvratky...
Přiznávám, že já sám jsem poslal "na Afriku" asi jen jednou SMS za 30 Kč před delší dobou, jinak raději podpořím problémy v ČR, nebo posílám občas sms na různý tragédie ve světě, ale jak můžete někoho v podstatě přesvědčovat k tomu, že posílat peníze do Afriky je blbost a podporovat to takovýma nesmyslama...?
To je to co mi vadí a chce se mi z vás blejt. Na férovku
Nemyslím si, že se z toho dostanou sami, někdo jim pomoc musí, ne ale tím, že jim Evropská unie pošle pár miliard, které se stejně ztratí v byrokracii, Evropští podnikatelé jim musejí dát práci, příliv zahraničního kapilátu, to spasí Afriku, poslat jim peníze a doufat, že se to spraví, je nárazové a naivní řešení.
PORSCHAK: Zmiňuješ se o tom, že 90% z nás (jednou jsem sem přispíval, tak to beru i na sebe) neví, o co v Africe vlastně jde. Jaké že to jsou pravé příčiny hladomoru a podobných negativních jevů. Dále se zmiňuješ o tom, že ty sám víš jen nepatrný zlomek z důvodů, proč se tak děje. Můžeš se tu zmínit alespoň o tom nepatrném zlomku? Nebo hodláš pokračovat v odkazování na nějaké transcendentní vědomosti, jež vlastně nikdo nemůže nabýt, a proto ani nejsme hodni o tom diskutovat?
To, že má někdo rozdílnej názor, než ty neznamená, že se o danou problematiku nezajímá.
wake up, knock knock...
Původní příspěvek od BobekMarley Nemyslím si, že se z toho dostanou sami, někdo jim pomoc musí, ne ale tím, že jim Evropská unie pošle pár miliard, které se stejně ztratí v byrokracii, Evropští podnikatelé jim musejí dát práci, příliv zahraničního kapilátu, to spasí Afriku, poslat jim peníze a doufat, že se to spraví, je nárazové a naivní řešení.
blair má nějaký plán pro afriku - otevřít trhy a zrušit dotace .. což je jedno z těch rozumnějších řešení protože pak by afričani jen slepě nebrali jídlo /peníze na jídlo/ od evropanů ale museli by se naučit je získat nějakou vlastní pílí .. to s sebou ale dál nese takový věci jako eliminaci korupce atd jsme zase zpátky u vlád .. tudíž v podstatě opět jsme u toho že je nutný něco udělat se vzdělaností to je prostě základ všeho
Původní příspěvek od VoidMAN Hmm pride mi ze nedokazes rozlisit jeden nenapadnej rozdil ...
beres cely lidstvo jako druh s jednim prapredkem/prakmenem ze ktereho vsechno pochazi a na toho bys svalil vinu (nebo neco na ten zpusob)... ok
ale ja beru predky jako ty ktery afriku pokurvili pac tam importovali neco neprirozenyho (evropskej rad veci/ pohled na svet/ ekonomiku .... bla bla proste hodne) a ve finale se na vetsinu tech oblasti v urcitym obdobi vysrali a nechali tam lidi s necim cemu nerozumej a maj svy jiny tradice a zivotni nahled - neberu puvod , beru skutky ktery udelali (samozrejme) dnes uz mrtvi predci za ktery my nenesem vinu z jednoho pohledu a zaroven muzem nest z pohledu nekoho druheho, ale ktery se proste staly a hlavne ktery tam v podstate od te doby TRVAJI. Poradek kterej tam dejme tomu driv existoval (i kdyby na kmenovy urovni), byl totalne zrusenej, jakykoliv vazby. - Z jaky historie afriky a jaky kultury chces dneska cerpat a stavet na tom znovu??
Doufam ze uznas ze tyhle dva faktory (lidskej puvod v africe / napachany "zlo" evropou v africe (jakozto sve lidske prakolebce))nemuzes shrnout do jednoho.
Neda mi to nereagovat:
1. Cele lidstvo myslim z jednoho prapredka pochazi (samozrejme, kdyz se v tom dostatecne postouras, tak skoncime u toho co bylo driv: slepice nebo vejce)
2. Vysrali... Po 2 ww tady zvitezil multikulturalismus a v jeho ramci Evropa osvobodila afriku od Evropy - nemuzu si pomoci, byla to ta nejhorsi mozna vec ...
3. Jinak ano, nejlepsi by bylo, kdyby tam Evropa nikdy nebyla - oni by spokojene zili v kmenech a bylo by ... Ostatne, stale si myslim, ze do afriky nepatri nic co si sami neurvou - ani zbrane, ani leky...
4 Penize: maji ropu, diamanty, suroviny (jasne, ne vsude) a co delaji? Nakupuji zbrane ... Jak se jmenuje tenn stat, kde vyhnali ty bhnusny belochy ted pred par lety? Ten stat co byval obilnici afriky a nyni kdyz mistni tu pudu kterou zabral jejich skvely prezident a rodal jim ji opustili a jidlo dovazi? Souhlasim, neni to jejich styl, ale mohly by se to naucit ... casem ... za desitky, dlouhe desitky let... Ale stale spise bod 3. - kdyz ani zakladni technologie nejen neumi vyrobit, ale ani pouzivat ... tak tam nepatri - viz bod 3
Asi je to trosku zmateny, ale uhlazovat to nebudu, smer je, myslim, jasny.
Původní příspěvek od PORSCHAK Jak můžete být takhle chladnokrevní, takhle neempatičtí, takhle povrchní...Je to proto, protože buď postrádáte kouska citu v těle,
Jsou to vzdy vasne a city co umoznuje vojevudcum valky. City jsou to na co apeluji valecni stvaci. City jsou to co zpusobuje vrazdy v afektu.
City jako voditko jednani? Ne dekuji, ja zustanu u rozumu.