Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, potrebuju poradit moje kyti se maji celkem dobre akorat nejaky poznatky - listy jsou jakoby do V, na listech jsou jakoby vyzrany (odumrely?) mista. To by me tak netrapilo ale treba 3 listy mi zacnou zloutnout - nejdriv slabe zeleny pak zezloutnou a nakonec seschnou. Na foto je videt ze by to mohlo byt bud nedostatek N, nedostatek zinku a nebo snad prehnojeni?
Hnojim AH grow+ AH bloom, micro nemam a doted sem hnojil grow 5ml/1 coz asi nebude to pravy orechovy co? asi sem to nejak spatne pochopil protoze ted se mi zda ze se maji pouzivat vsechny 3 najednou coz bude asi prob kdyz nemam tu micro. pred presazenim do hliny jsem hnojil nejaky hnojivo Blůhfix 4-3-3 s guanem to melo psano 25ml/3l tak sem daval 7ml kazdou zalivku a kytkam to jaksy nevadilo a pri presazovani meli krasny koreny. Napadlo me ze bych tim zase zacal hnojit a pak pri kvetu (coz je v podstate za chvili) bych pridaval bloom co vy na to? Priste si koupim radsi nejaky hnojiva kde jsou tady k nalezeni aspon priblizny mnozstvy.... Zalejvam 1l/1kytka, ted jak zacli ty problemy tak sem hnojil ob zalivku. Diky moc za pomoc
zrovna tahle kytka se krasne vetvy i voni, celkove mam 4 - tahle je nezastrizena vedle je fimkem (je o dost vetsi), dalsi je zastrizena normalne (cca stejne velka) a posledni je taky fimkem a taky je docela do vejsky...
Tak že, kytkám úplně normálně od spodku žloutnou listy. Ano AH maji mít všechny 3složky a na obale je jak se s tím hnojí tak nevidím žádný problém. To že mají kytky listy do V je taky úplně normální přes den se takto napruží aby chytili více slunečního svitu, aspoň takhle jsem to někde četl.
Přečti FAQ než zase něco založíš.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
diky moc uz jsem si s nekym psal po icq a kdyby to nekdo chtel vedet tak budu hnojit ten Blůhfix s guanem a postupne pridavat AH bloom - hodne P, pred sklizni jenom to stim guanem. Moc jste mi pomohli, kdyz budete mit nejakej problem treba z elektrikou (jsem mechanik elektronik) tak mi muzete pisnout
LIL john, vetsiou kdyz je problem s fosoforem tak sfialovi rapiky listu, coz se tady nedeje, mne to psis pripada jako plisn,mozna necim poskozeny, ale ty spicky listu jspoou podle me od plisne. Zkus jeste postrik cuprikolem bo nejakym jinym fungicidem(doufam ze jsme to napsal spravne!-)) ) mej se a good luck.
Disy
Mno problem sem vyresil tak ze sem postizeny listy votrhal a vono se to dal uz nerozrustalo.
Ad ten fosfor : je dost mozny ze je ho malo,ptze mi 2 kytky na stonku trochu fialovy ale fakt malo takze to nebudu resit, no a taky nevim cim bych tam ten fosfor dodal.
Thx za rady
Na jedny kytce mi začínají usychat listy.
Postižená je hlavně žilnatina (fotka) a posléze odumírá i pletivo mezi žilnatinou...
Prosím pomozte mi, nevím si již vůbec rady, hledám a hledám a nenacházim a kyti mezitim chřadne ...
Díky za všechny odpovědi.
jak píšeš, postižená je hlavně žilnatina, tím pádem můžeme vyloučit nedostatek/přebytek hlavních prvků NPK.
Bohužel u stopových prvků to tak jednoduché není..tvůj problěm může souviset s vícero nedostatkama těchto stopových prvků.
Podle mě je ovšem na vinně špatné ph půdy/vody=nedostatek stopových prvků.
Vysadil bych hnojení a zjistil ph půdy/vody.
(jestli jedeš "punk outdoor"=bez vlastní zeminy, zalívka jednou za týden vodou z potůčku co je po cestě, tak bych se na tenhle problém vybodl (pokud se to nerozšíří po celé rostlině) a dával bych si spiš bacha na plisně a podobné mrdky.......
Heh, jak řikáš, punk outdoor , to je dost přesný.
Je to v maliní/ostružiní tak by to mohla byt nějaka rez(řikala kámoška zahradnice). Stříknu to nějakym shitem, je toho spousty...
Jinak dík moc, mám už aspoň trochu jasno.
Mam malej? problém z listama, občas se tam objeví tyto neřádi a já nevim co to je.... vypada to na nejaké vajíčka ale fakt nevim...predem dík za odpoved.peace
edit: na spodní straně napadeného listu nic nebylo...