Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Kam zmizel selskej rozum. Prcnite to do kompostové hlíny a čau. Víc toho netřeba. Jesi pěstujete v lese a prostě venku tam je hlína uplně nejobyčejnější a rostou tam šupy. Kompost má od 6 do 8,5 takže dejme tomu že po pár prolití zůstaneme u têch sedmi :-)
Původní příspěvek od frek Ano! V lese je nejobyčejnějsí hlína...Tím myslíš jíl a šutry, který maj pH 4. Tam to roste opravdu nádherně
Takovej les bych nechtěl Máme u nás pěknej les s dobrou, vzdušnou půdou, mrtě kopřiv, kapradí sem tam, pýchavky! Ph sem neměřil ale jíl tam není Když sázíš do země tak kořeny ( jestli se nepletu ) můžou mít aj 4 metry do hloubky, tam už těch vrstev bude ..
Čaute chcem sa opýtať ako riešite samcou. Minulý rok som mal kopu samcov a tým pádom aj kopu nevyužitej hliny. Do dier a kýblov som nanosil hlinu a sadil z regulárnych semien. No objavilo sa kopu samcov ktorý museli ísť von a zostalo kopu nevyužitej hliny a keď si spočítam koľko penazí a hlavne námahy doniesť na miesto každý liter hliny mi dalo tak to není nič moc :/ Teraz idem pestovať aj afka čiže by som respketíve mohol stihnúť samca vytrhnúť a rozbenúť dalšie kolo ale u klasický strainov to nepojde.
Ešte by ma zaujímala jedna vec nanosil som si konský hnoj v akom pomere s hlinou aby ho nebolo moc ? Zmiešať ho s hlinou ? Alebo uložiť naspodok. Ide mi oto že keď malá rastlinka narazí hneď na hnoj či ju nespáli. Toť vše díky za každú radu
Feminizované semena sú určené na matky a tie su určené na klony aj keď viem že zopár ľudí nemá problém dať 100-200e za feminizované semena tak hold moj prípad to není. Kupovať feminizované semená na partizánsky out nerieši môj problém ktorý som spomenul, peniaze a námaha.
Ešte raz feminizované semená sú určené hlavne na klonovanie. Keď nemám možnosť vypestovať matku tak bohužial su mi feminizované semena nanič. A ak sa vám podarí za tých pár mesiacov v out vypestovať matku z ktorej ešte dopestujete klony tak máte umňa rešpekt.
Původní příspěvek od Jurgiano Feminizované semena sú určené na matky a tie su určené na klony aj keď viem že zopár ľudí nemá problém dať 100-200e za feminizované semena tak hold moj prípad to není. Kupovať feminizované semená na partizánsky out nerieši môj problém ktorý som spomenul, peniaze a námaha.
Ešte raz feminizované semená sú určené hlavne na klonovanie. Keď nemám možnosť vypestovať matku tak bohužial su mi feminizované semena nanič. A ak sa vám podarí za tých pár mesiacov v out vypestovať matku z ktorej ešte dopestujete klony tak máte umňa rešpekt.
Nic ve zlém,ale kde jsi vzal,že fem.semena jsou na matky???????
Som sa teda sekol ok beriem speť Chlap mi tu napíše že klony ktoré si v out nemám šamcu vypestovať a ešte sa dotoho prd rozumiem ako som zistil. A feminizované semená ktoré ma víndu 16x drahšie. Takže to nerieši môj problém.
Kamo trocha hladaj - je tu trebars taky Greenhouse Seeds (casto kritizovana seedbanka ale ja mam dobre skusenosti). 5fem semien maju za 20 evri, co je myslim si rozumna cena. Prave ze na partizana su femky idealne. Naprosta vacsina growerov sadi takmer len fem, aby sa vyhli pripadom co sa stalo tebe - zbytocne vlacenie hliny, vyhodene prachy, energia, trhanie samcov.
Jo, a ako nacrtol kolega de Large, matky z femin nie je ta prava volba pre zdrave a stabilne potomstvo
Co sa tyka toho konskeho hnoja, osobne by som to riesil na jesen, aby sa stihol rozlozit do jara.
Jurgiano:
To by mě teda zajímalo, co kupuješ za semena a jak jsou kvalitní.
Jako jestli máš až takhle omezenej rozpočet, tak tvůj problém nemá řešení.
Když nechceš samce, tak prostě klony, nebo kytky z fem semen, jak řekl Balon. Nic jinýho se poradit nedá.
Píšeš, že tě štvou peníze utracený za hlínu. Tak proč nekoupit fem. osivo a nemít senom samice? Připlatíš za semena a ušetříš na hlíně.
Hlavně z kvalitních značkových semen budeš mít asi lepší kytky, než z nějakých 16x levnějších.
Meloun je jako kamarád. Když ho rozřízneš, taky je uvnitř červenej.
Život je jako bonboniéra -> nemám rád bonboniéry.
No teraz všetci domna viem do**bal som sa moc stou matkou z feminizovaných semien, niekde som to čítal a odvtedy mi to zostalo v hlave no nevadí za debila niesom prvý krát
Ktým semenám. Ja som minulý rok pestoval zo semien z bazáru a bol som nadmieru spokojný. Z 10 semien po 20kč som mal 3 krásne samice s výnosom nad 200g. A kupoval som s kamošom aj stýchto lacnejších seed bank konkrétne pyramid seeds a fair seeds 2 packy po 5 semien a úplna katastrofa. A vtedy som povedal že ak niečo feminizované tak niečo poriadne a overené napríklad mazar od dutch passion a podobne. No tam už ceny 8e vyšie za kus. Ale to zbytočne sa baviť svoj názor som si spravil už minulý rok. Oboje ma svoje pre a proti. No na semena od niektorých growerov tunak nedám dopustiť.
Ktomu hnoju takže keby to šupnem na úplnu spodnú vrstvu tak to akurát doje.. ? Alebo keby to premiešam ? Na všetkých poliach to dávajú až na jar. Chcel som to dávať ako spodnú vrstvu s pôvodnou hlinou a navrh overenú čenozem so substrátom.
Vykopejte jámu 1*1 metr.Na dno jámy dejte hnůj 10-20cm.Dále smíchejte 1:1 hlínu s hnojem a přimíchejte slámu,aby byla půda prostupnější.Na spodní vrstvu hnoje naházejte vrstvu slámy.Jámu následně naplnte směsí hnoje a hlíny.
Z knihy jak na outdoor od Mr.José