Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nalezl jsem ještě alternativu k výše uvedenému filtru, resp. jejich slabšího brášku http://www.elektrodesign.cz/index.p...=cz&id=1860&T=k
Tlumič MAA je ekvivalentem k tomu SPT-GLX, udávají se pro něj tlak. ztráty rovnající se dvounásobku ALU-flexu stejného průměru. Slabší bráška MTS má ztráty 4-násobné, tedy jako SONO-flex, čímž se z něho stává nepříliš efektivní investice vzhledem k jeho ceně vs. cena Sonoflexu.
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
zdravim growery nechce se mi kupovat žadnej drahej odtah mam možnost dat odtah na komin?to by byt mohlo ne??jaka by měla byt dira na odtah když budu mit sodikovku 400w a skříň ještě nevim ale něco kolem v160*š80*h60 můžu mít jakoukoliv tak nevim ale zajíma mě ta prvá otázka dik.
Zdravím kolegy pěstitele,
potřeboval bych poradit ohledně udržování teploty ve skříni. Moje skříň se nachází v nevytápěné místnosti a dochází ke značnému kolísání teplot. V době kdy lampa nejede klesá teplota ve skříni i pod 15 stupňů.
Potřeboval bych doporučit vhodný regulátor teploty, který by udržoval teplotu v určitém rozmezí.
Jsem amatér a vše je dělané na koleně, často až brutálním způsobem.
Hlavním problémem ovšem je, čím dotápět, aby se teplota dostala na požadované stupně. Tohle považuju za největší oříšek...
Díkes za rady
mno ja mam uplne rovnaky problem ...som tiez zaciatocnik a moja skryna je tiez urobena na kolene za 1poobede...s teplotou je to tak isto, takze mame asi rovnake pivnice.... =D...zatial to riesim tak ze tam mam ohrievac a ten tam drzi nejakych 19°C, ale radsej by som tiez nejaky napad na regulaciu teploty len v skryni...diky
skus ma zastavit ked idem hulit...skus ma zmenit...
Já jsem kdysi vytápěl gbox tím způsobem, že jsem vzal sklenici na zavařování, do té jsem nasypal SUCHÝ písek a do písku vložil asi 40W žarovku. Jednak to nebude dělat v noci žádné světlo, a druhak to docela dobře hřeje. Žárovku je dobré spínat jen v určitých intervalech (např. 15 min ano a 15 min ne). POZOR sklenice má takových 80°C, možná i víc (záleží na wattáži použité žárovky)
Druhý způsob, kterej mimochodem používá kamarád a zatím na něj slyším samou chválu, je ten, že do krabice (pokud možno nehořlavá krabice) zavěsíš žarovku a k tomu uděláš do krabice dva otvory, do kterých vložíš PC větráčky. PC větrák by měl stačit i jeden.
Pokud nebudu pochopen, rád dodám názorné obrázky či další informace.
GROW iT! - ROLL iT - SMOKE iT & Be H!GH
BORN TO GROW
akorát si dej pozor na ten pisek, protože musí být fakt suchý. topí to hodně, ale chtělo by to ještě nějaký větrák, co by rozfoukával to teplo od té sklenice
GROW iT! - ROLL iT - SMOKE iT & Be H!GH
BORN TO GROW
Nazdar grouweři,potřeboval bych poradit jakej si mam vybrat ventilator??? Schanim co nejtišši a urcite to pujde jeste pres regulator. Zakládam pěstirnu 1mx1mx2m 400w tak mam na vyběr tyto tři šampiony. Mate s nima nejakou zkušenost??A nebo mam koupit TT a použit tlumič hluku? A určitě mi jde o to aby mel dostatečni tah vzduchu.
Bez do ulity 500m3/h nebo RUCKu 480m3/h- Tdcka jsou o poznani hlucnejsi nez dva prvne jmenovane kousky. Z moji osobni zkusenosti mohu doporucit toho Ruck 480m3/h a o ulitach sem toho uz cetl taky dost, abych si udelal usudek, ze je to dobry,spolehlivy a hlavne tichy ventiator( pokud nejede na plny vykon samozrejmne).Ventilaci urcite nepodcenuj a radsi predimenzuj. pestu zdar.
Šel bych do Rucku se čtyř rychlostní regulací a výkonem cca 700m3/h. Trochu dražší investice, ale můžeš si ho regulovat dle libosti bez bzučení motorku.
Ulity jsou velké a těžké, pro tvou potřebu imho těžkopádné.
TD jsou dobré větráky, jenže nemají nic moc tlakovou charakteristiku a tím hlukovým filtrem bys to uplně zabil.
S Vents nemám zkušenost.
"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "
Ahoj mohl by jste mi někdo doporučit co nejtišší odtah do skříně? Jsem nucen přestěhovat holky do místnosti, kde spím a nechci, aby mě to moc rušilo. Mám box 100x100x200, 600W. Za odpovědi předem dík