Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj dnes 16. den 12/12 a holky mi dělají jen radost.
Budu rád když za jakýkoliv dotazy či rady.
Na fotce máte detail listu, chci se zeptat na žlutá žíla je to v pořádku ?
Pak na pár listech se mi objevují taková lesklá místa vyfotit se mi to bohužel nepodařilo je to vidět jen pod lampou.
Původní příspěvek od poolys spodky určitě prostříhám, máš nějakou radu jak prostříhat ? ano sít jsem asi mít nemusel ted je to spíše překážkou
no zadnou vedu z toho nedelam a vetsinou vemu zespod vsechny slabsi vetvicky...
Ale kazdej to dela jinak, nekdo neholi vubec, pak sou taky lidi co delaj lolipoping tak ze nechaj jen ty silny vetve a i ty oholi a nechaj jen vrchnich 30-40cm treba.
Na to neni zadna univerzalni rada. Kdyz to neoholis tak mozna budes mit o neco malo vic, ale ty spodky nebejvaj takovy. Kdyz oholis tak snad budou lip vypadat vrchy. Taky se to provzdusni trochu. Je to spis o tom co komu vic vyhovuje.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
ahoj mam problém , dnes jsem viděl v jedné palici proběhnout tak 2mm oranžovou "čárku"
tak mi to nedalo a něco jsem si pohledal tu na forku a šel jsem pátrat dál na kytkách a našel jsem na listech nějaký potvurky taky tak 2mm ale spíše bílé barvy listy jsou místama napadene ale jen zvrchu ze spoda listu jsem nic nenašel, dle máho jsou to asi SVILUŠKY budu rád když mi poradíte co to opravdu je a co na to použít .
Záleží jakou ochrannou lhůtu uvádí výrobce postřiku, snaž se ale hlavně namočit spodní stranu listů, tam sajou a maj vajíčka, a stonky, po těch cestujou..
Edit: Svilušky jsou skoro neviditelný černý tečky zespod listu, vajíčka maj žlutý. Jestli jsi viděl 2mm larvy, tak to asi bude nějakej jinej žrout, podobný maj molice, ale ty jsou hlavně v hlíně a funguje na ně zálivka GnattOff třeba..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Tak už jsem je našel i ze spoda listu a na stonkách , lidi docela chválej ten vermitec 1,8 ec tak když ho u nás seženu tak ho zkusim je na více parazitu takže kdybych třeba neměl svilušky ale něco jiného tak to vyhubí take ne ?
Cau ten vertimec 1.8 EC je dobrý já používal ze začátku Biool, ale ten pomáhal jen na půl a to že se nerozšiřovali , ale hlavně je to nezničilo. Každopádně Vertimec tě jich zbaví. Koupíš ho v obi nebo kdejakém zahrádkářství.
Caute. Moj osobny tip, ako to robim ja. Do zvlhcovacky nakvapkaj Vertimec a zapni im to na noc. Vypni ofuky a odtah. Celu noc budu v parnom kupeli....komplet listy hlavne odspodu. Ak by nie tak cele kytky ponoritdo vedra s vodou a vertimecom.