Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tady je důležité vědět, že vládní návrh počítá s polovičními tresty- z max. hranice 5 let natvrdo na 2 roky.Jen doufám, že zelení navrhnou ještě modifikaci tohoto zákona, jež dekriminalizuje pěstování pro vlastní potřebu.K tomu budou mít příležitost.Poslanci budou moci připomínkovat tento zákon.Chápuli to dobře, někdo ze zelených poslanců to navrhne.Ted jen, aby tato modifikace prošla.Je třeba nadpoloviční souhlas poslanců . Počet poslanců je 200 , tedy 101 pokud bude plná sněmovna. Uvidíme. Z Ods se nechal slyšet ministr vnitra Langer, že s dekriminalizací nemá problém.
V britských listech vyšla stať poslankyně Čurdové z Čssd, že po několikaletém vnitřním boji--souhlasí s dekriminalizací konopí. Komunisti jsou zřejmě proti , stejně tak lidovci. Takže bude záviset na poslancích za Ods a Čssd .Zelení mají malý počet poslanců-6-.
Neodvažuji si předvídat v tomto případě budouctnost.
včera jsem mluvil s jistým radním za zelené v Praze a ten mi řekl, že zřejmě až příští rok. Teď probíhá lobbing mezi ostatními poslanci. Trochu jsem byl zklamaný.
Oficiálně potvrzena snaha strany zelených změnit příslušný zákon.
citace
"
[Tisková zpráva Strany zelených, 31. ledna 2008]
Strana zelených se dlouhodobě zabývá otázkou dekriminalizace konopí. Případy z poslední doby, kdy na základě současného výkladu zákona je možné stíhat a dokonce odsoudit jednotlivce za to, že pěstují konopí pro léčebné účely, nás vede k přesvědčení o nutnosti změny příslušného zákona. Zdůrazňujeme přitom, že plně respektujeme rozhodnutí soudu, předmětem naší kritiky je současná legislativní úprava.
Upozorňujeme přitom na fakt, že postih za pěstování a přechovávání konopí pro vlastní potřebu je přežitkem a neodpovídá současným vědeckým poznatkům o této rostlině.
Poslanci SZ budou navrhovat legislativní změny tak, aby napříště nebylo možné stíhat a dokonce odsuzovat občany za samotné držení konopí.
Jakub Ježek, vedoucí odborné sekce pro otázky návykových látek, Eva Rolečková, tisková mluvčí SZ."
Tuto zprávu doprovází další. A to je zvolení Pavla Severy do čela poslaneckého klubu KDU-ČSL.
Pro mladší Pavel Severa je synonymum pro zákon o konopí, který platí dodnes.Na jeho základě jsou dodnes stíhaní pěstitelé pro vlastní potřebu a jsou odsuzováni.Každý rok jde o stovky případů.
Inu historie si kráčí svojí cestou.
klidne neco taky rozhodim, zatim jsem u nas zadny nevidel. Aspon bude naka sranda. Kralovehradecky kraj. Teda nevim jestli barevne, cernobile to tak nevyjde, ale aspon neco....
POSLITE MI TAKI NEJAKY PLAKATY SEM Z ADAMOVA JDU DO BOJE S VAMI I S KAMOSEMA HULI TADY VETSINA LIDI TAK AT JE UZ TEN LEGAL LIDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mluvil jsem se Standou na oslavách narozenin Ivana Magora Jirouse-říkal, že zákon se bude projednávat v září a zelení budou podávat pozměnovací návrh-dekriminalizace pro vlastní potřebu a kriminál pro ty, co pěstují ve velkém na prodej...Jestli to neprojde, budou se obracet na ústavní soud...
Co k tomu dodat?
Jsem rád i za tohle...ale legalizace je můj cíl!
to si špatně pochopil
už před x-lety jsem tady psal o tom, že je třeba ,aby aby to vzaly do ruky zemědělci
miliony bílých rusů a miliony bílých vdov...na 100 hektarech
jsem pro úplnou legalizaci včetně megapěstíren
ať si každej pěstuje , jak umí...
Mezi náma moc nevěřím , že to standovi a zeleným projde
za těch 15 let, co to sleduju, jsou to samé vlny pro a proti...Teď čekám, že se Nova zase začne srát do pěstitelů...A zelení mají moc malé zastoupení v parlamentu na to , aby to prošlo...
Lidi umírají a blbci jsou v parlamentu stále..Pokrytectví a nic než pokrytectví...Hlavně , že si dají štamprličku na zdraví
Fuck off- o pěstitelích chmelu a vína se vedou v médiích oslavné ody a na pěstitele konopí se stále dívá jako na nějaké feťáky...
A Standa je tak trochu mimo-je proti prodeji konopí, ale proti prodeji vína či piva nenamítá ani prd...Takovej konopnej komunismus....
přesně... tohle je takovej voser... na chlast reklamy na každym rohu, malý děcka si připíjejí s rodičema, první panák s tatínkem je kdovíjak hustá věc a když si člověk chce v klidu zakouřit tak by ho hnali... já taky souhlasim s úplnou legalizací, stejně by dekriminalizace byla jenom přestupní stanice... a velmi pochybuju, že se to stane samo... muselo by celostátně na nějaký zákazy začít srát a ve stovkách obchodů začít ganju prodávat... pěstovat na polích... aby prostě už NEMOHLI nic udělat... pokud by ovšem nechtěli pozatýkat půl republiky... dyť takhle vznikla legalizace v holandsku (teda ty pole ne, ale obchody ano)