Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
woe, de o to, ze to stinitko je delany na urcitej prostor a na ten prostor musis dodat urcity mnoztvi svetla, aby to bylo efektivni. Delaj se i small A-Wing na 400W, tam by ti mohla 250W stacit
Dělají se 3 druhy , ale u nás v obchodech jsem viděl jen dva.
1, je na 250 watt
2, je na 400 - 600
3, je na 600-100watt.
Já mám ten střední a mám v něm 400w, zkoušel jsem i 250w na mh na prostor 92 * 76cm , chtělo by to ale poměr stran tak 100*130-140 , a utáhla by to 400watt lampa v pohodě, světlo jde hodně do široka, šikula by udělal na střední stínitko i 2 lampy , pro případnou kombinaci spectra.
Foto originalu a přesné kopie A-winga. V příštím kole bych rád jel obě tyto verze, takže snad bude konečně pořádné srovnání.....
(pro rejpaly... ta kopie neni ještě pořádně vyleštěná)
Přidávím odkaz na na stránky http://uv-technik.cz kde se dá zakoupit kladívkový plech leštěný do reflektoru, je to také speciální plech s téměř 100% odráživistí světla, rozměr na který sem se tam ptal 50 x 90cm 0,5mm tlustý, stojí nějakých 1000kč. Možná že ty stránky znáte, zajímalo by mě jestli někdo nemá zkušenost s tímto plechem. Zvažuji teď výrobu stínítka a rozhoduji se mezi alobalem a tím spešl plechem, nevíte náhodou někdo jakou má alobal odráživost světla? já osobně bych řekl že by mohla být celkem vysoká. Ještě se chci zeptat, nikde sem tady nenašel žádné parametry a-wingu, nemohli byste je sem někdo dát? nebo dokaz jesli to tu už je, prosím.
a-wing v rozvinu...... pozice děr jsou přesně, jen velikost nějakeých děr je malinko (desetiny mm) upravena, aby to zvládl vyrobit stroj na kterém jsem to dělal.... nezapomeňte, že tyto díly potřebujete 2
honzik: rozhodně lepší než alobal je 0,5mm hliníkový plech. Ve velkých železářstvích ho určitě mají. Ve Feroně v Ostravě stojí půl tabule což je 1x1m 190,- což je supr cena a je to tak na 2 awingy. A uděláš si ho přesně na rozměr který chceš. Už jsem z něho dělal 2 awingy a 1 stínítko pod zářivky do klonovny a super. A hlavně krásně se s tím dělá.
Tak lidicky....ja mam taky A-wing a oproti CT jsem naprosto spokojen-. Lepsi odrazovost.....vetsi osvetlena plocha....rovnomernejsi rozptyl....a taky..( coz me prekvapilo) se me snizila teplota.....s CT sem mel u vrcholku kolem28stupnu....s Wingem mam 25 a je mozna o neco niz nez CT..
Jinak nemam origos A-wing ale nakou ceskou napodobeninu za litrika. V g shopu mi typek rikal ze rozdil odrazu oproti normaln wingu je cca 1-2% coz se me zda zanedbatelny....
Jo jinak mam ten mensi 400/600w a jedu v nem 600W vybojku.....plochu 1,2*1,2m si to dava neskutecne....na sirku by slo jeste vic si myslim....
Při growingu musíme pamatovat na jediné základní pravidlo ------JE TO PLEVEL
Každopádně wing je parádní,ale zajímá mne jestli máte zkušenosti i s jinými neobyčejnými stínidly.Tohle už tu někdy někdo linkoval: http://greenhome.cz/katalog/175006
Ale teď koukam po tomhle:http://greenhome.cz/katalog/090502
tim by odpadala spousta sraní s kabelama,..takže jsem zvědav na Vaše názory
PS: A tohle o něm píšou: Velmi oblíbená profi svítidla se zabudovaným speciálním reflektorem-stínidlem, pro optimální rozptyl světla - levné reflektory se vyznačují tím, že světelný kužel vyzařovaný výbojkou má nejsilnější záření ve svém středu. Po obvodu je světelné záření naopak velmi slabé. Může tedy snadno dojít k tomu, že rostliny umístěné přímo pod lampou se spálí a ty vzdálenější naopak trpí nedostatkem světla. Reflektory u profi svítidel mají ve svém středu umístěnou speciální rozptylku světla, čímž je zaručena rovnoměrná distribuce světelného toku.
Profi lampy mají navíc vysoký měrný výkon, lze je uvézt do chodu bez složitého zapojování - stačí pouze připojit napájecí (není součástí kompletu!) a vsunout do zásuvky. Veškerá elektroinstalace je umístěná v uzavřeném boxu, hi-tech design. Lze je snadno propojit s časovým spínačem. Součástí industrie není výbojka.
Vhodné pro použití ve sklenících nebo pro indoor pěstování. Nezahřívají se. Mají v sobě zabudované chlazení vzduchem, což umožnuje lampu umístit těsne nad rostliny a nemusíme se obávat, že se rostliny spálí.
Naposledy upravil Mr. Nobody 07-04-2008 v 08:51 AM
Stínítko z prvního odkazu používám už cca 1,5 roku a nenacházím na něm nic, co by mne vedlo k nespokojenosti. Je to přesná kopie reflektoru z lampy, na kterou odkazuješ druhým odkazem. Tahle lampa vychází z původní Philips SGR 200 a IMHO za zabudovaný předřadník příliš vysoká cena.
BTW rozptylka je IMHO nesprávná terrminologie pro to, co pod tou lampou visí. Já bych to nazval spíše deflektor
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.