Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mám dotaz, možná bude trapný, ale nejsem elektrikář
V přiloženém obr mám vyblejsknutou DZ- 11W - G23 od LUCERNY
jejíž hodnoty jsou:
230V - 50Hz
660lm - 6400K
8000h
Zdá se mi vhodná, svým spektrem, ale výkonem trošku pokulhává..
Potřebuju poradit jestli se na tu patici dává ještě něco?
(nějaký předřadník nebo tlumivky atd..)
Byla by asi blbost dát ji přímo na 230V!!??
dopadla by asi takhle --> ?
matko291: asi to tak bude,ze ten prvni je pro 70W protoze ten posledni mam pro 250W a ten prvni tomu odpovida ale pro upresneni jsem se radeji zeptal Dik
hej je tu schopnej někdo kovaně poradit? v krabici se sodíkovejma lampama jsem našel tuhle tlumivku, bohužel nemá obal, a není nikde napsný pro kolik watů je uzpůsobena. každopádně je tam napsaný tlmivka 9WN. Zkuste se podívat co je napsaný na těch vašich, please
Já bych to šacoval na elektronický předřadník k zářivce - dle názvu asi 9W.
Tlumivka to být nemusí - už jsi viděl na tlumivce nápis tlumivka?
Klasická tlumivka je jen drát namotaný na jádře, Ty tam máš jakýsi kondenzátory a dokonce nějaký aktiv - tranzistor? tyristor?
Ten nápis by mohl znamenat, že k tomu patří připojit tlumivka 9WN.
Není to startér? (tam nevím, jak vypadá vevnitř, ale tvar je dost podobný)
EDIT: Ten nápis je asi na tý veliký cívce, že? Takže to je označení té cívky - na "9WN" začíná obrovské mnoužství různých transformátorů. Není to tedy název celku, ale jen jednoho dílu v něm...
vzdar ludia!
ja mam jeden vacsi problem! a dufam ze my niekto vie poradit.
potreboval by som z 1 fazy spravit 3! neviete my prosim niekto pomoct?
PS one: neviete ako sa daju pridat pdf-ka (ako priloha,...)? mam take uzitocnejsie schemy na ziarivky (stmievac- hoci vseci chcu co najvacsie svetlo niekedy sa to hodi) a na vlhkost zeme. no ako obrazky je to dost onicom kvalita.
PS2: a neviete este niekto ci sa daju pouzit normalne tlmivky (z GM-electronic) patricnych hodnot aj na vybojky (popr. ziarivky?)
Aby jsi vytvořil fázi 2 a 3, tak by jsi musel docílit posunu fáze o 120° a 240° od původní fáze, nejspíše v nějakém zpožďovacím členu, ale nevím, jestli je to realizovatelné. Každopádně vím, že v praxi to běžně používáno není
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Ale ide o to, ze mam zariadenie na 3-fazu a ja mam len 1-fazu (cerpam zdarma). No a keby som chcel dat natiahnut 3-fazu, tak pridem o 1-fazu. Co neni najlepsie, kedze nemam moc na elektriku.
Nedalo by sa to spravit cez daky procesor (programovatelny,...)?
Robylo by to sinusovku na 3 kanaloch, pricom tie 2 by boli s oneskorenim.
Co ale ja neviem ako by som navrhol.
No skusam ci niekto nieco niekedy nevidel a nepomohol by my!
PS: cim jednoduchsie a lacnejsie tym lepsie!
zn.: ale ucinne!