Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Opravdu nikdo neporadíte VIZ příspěvěk z předešlé strany???
Problém zůstává stejný už fakt nevím co s tím.
Díky moc
Když nemáš měřáky, tak snad jen prolít i s přiměřeným EC, aby se vyplavil obsah a nahradil novým. Tím se stovná PH i EC , ale nechávej proshnout květináče, at jim neleješ stále.
Původní příspěvek od pestitel-lama Zdravim zkusene pestitele!
mam problem s listy, objevuji se tmave skvrnky a jakoby carky.. podle me to vypada na nejakeho skudce. Horni listy jsou v poradku, objevuje se to jen na spodnich listech. Pestuji venku na balkone, zatim jsem zadne hnojivo nepridaval a ph je zhruba 6 (mereno lakmusovym papirkem).
Ahoj, po dlouhé době nějaký problém ....... Kroucení listů , Na každém vrcholku se kroutí lístek viz foto....už je to asi měsíc....stříkl jsem to proti obalečům a nezabralo, i když lístek rozbalím nic v něm není vidět....žádný znatelný škůdce....prosím, kdo ví, poraďte ! Jo a má to pouze jedna kytka, ostatní v pohodě. Díky moc !
asi počkej na radu zkušenějších ale tohle sem loni měla na jedné
californii hashplant, co ukázala pohlaví, tak se jí vždy jen jeden list na nových větvičkách takhle kroutil..když kvetla tak to přestalo,a myslím že to nemělo vliv, bude to nějaká genetická "vada"... bo já to nijak neřešila, a v poho...
Já si myslim, že problém může bejt pod zemí, něco ti uhryzlo kořínek a kytka v tomhle místě neudržela potřebnej tlak. Nebo jak píše Ms. Herb, je to genetická vada. Když to takhle vyrostlo, už to tak zůstane. Normálně bych to uštíp..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Původní příspěvek od Smart Ahoj,
už včera jsem si u jedné mé květinky všiml že má pár zkroucených lístků,ale květinka se i docela liší vzhledem v porovnání se stejným modelem,může to bejt nějaká mutace? Je to normální? Delší 2 FastBudi lístky zkroucené nemají...
Pro porovnání,na obou fotká jsou stejné modely ale ten s temi zkoucenými lístky se od nich docela liší,poraďte prosím
Caw, obě kytky maj problém se substrátem a s nedostatkem světla, jenom ta jedna to dává líp. Poradit se teď už nic nedá, leda pro příště. Nepěstuj za oknem ani v substrátu a určitě by snesly větší květináče
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Původní příspěvek od groover Ahoj, po dlouhé době nějaký problém ....... Kroucení listů , Na každém vrcholku se kroutí lístek viz foto....už je to asi měsíc....stříkl jsem to proti obalečům a nezabralo, i když lístek rozbalím nic v něm není vidět....žádný znatelný škůdce....prosím, kdo ví, poraďte ! Jo a má to pouze jedna kytka, ostatní v pohodě. Díky moc !
Problém bych nehledal, spíše mutace, mělo by se to stranit samo.
Původní příspěvek od Bárt
Problém bych nehledal, spíše mutace, mělo by se to stranit samo.
Prd mutace, toto se ti udělá když je kytka nastartovaná kvést a prodloužíš ji periodu...když jsem eště neměl vychytané zatemňování, tak se mi to stávalo často, chytne to jedno max. 2 patra a pak už to jede pěkně..ničím to nestříkej nic nedělej, je to mechanická záležitost :-)
Prd mutace, toto se ti udělá když je kytka nastartovaná kvést a prodloužíš ji periodu...když jsem eště neměl vychytané zatemňování, tak se mi to stávalo často, chytne to jedno max. 2 patra a pak už to jede pěkně..ničím to nestříkej nic nedělej, je to mechanická záležitost :-)
Jasně, jenže to má venku měsíc a dělá mu to jen jedna kytka. takže stres ze změny fotoperiody jsem přeskočil, ale jak píšu, srovná se to samo.
Díky..... taky bych to viděl, na tu mutaci..... taky jsem kdysi četl tady někde, že podobně vypadá virové onemocnění, přenáší to nějaký hmyz, a pak se to takhle kroutí, a když to nevyléčíš tak máš pak křivy pálky...co takhle nějaké antivirotikum, nemáte někdo zkušenost .... změna fotoperiody nee
myslím že nemocný to neni, na fotkách vypadaj že jim nic neschází.. a já s tim loni nic nedělala, samo to přestalo, a hlávky křivý nebyly jestli je to jen na jedný kytí a můžeš si dovolit jí "obětovat" tak si s tim nelam hlavu, a pozoruj to z úkrytu
a mělas to takhle přesně zkroucený do šneka ? Vždy jeden lístek, ten nejmenší na kraji, ostatní jsou v poho...on je i tak divně rostlej jako jen na jednu půlku...
jop jop, úplně to samé...škoda, loni sem nefotila, ale dělalo to tak na 4 nově narostlých patrech,vím že jen na pravé půlce rostliny ale řekla bych že sem měla kytí starší než ty teď,a jak to začalo kvést, tak v poho, ani už sem tyhle listy později nenašla
fakt nemá cenu špekuloat je to jen periodou, vím o čem mluvím, nejseš jediný komu kytky blázní letos... Byla delší zima, pak bylo dlouho hnusně (zataženo) na jaře furt chcalo, takže kytky dlouho stály, pak najednou pařáky jak zmrd nejseš jediný komu zareagovaly blbě, podívej se třeba na out od Medvědbrtníka v out galerii, ten má trochu jiný problém, protože měl kytky už větší ty bojujou s přepínačkou trochu jinak..já mám taky doma problém se dvěma kytkama a představ si že mám 5 řízků stejného fena vedle sebe a dělají to jen 2..
to že to dělá jen jedna kytka může být fenem a nebo taky jen tím, že zrovna na tuto míň svítí (je v zákrytu)...taky mi to nikdy neudělaly všechny kytky,ale jen pár jedinců...
Udělejte si pokus abyste si ověřily, že nemelu hovna - začněte teď zatemnňovat třeba týden nebo 10 dnů nějakou kytku ta hodí blizny, pak se na to vyserte se zatemňováním přestaňte a udělají toto (celý proces bude trvat 3 týdny což by i vysvětlovalo že už je máš venku měsíc)
nikdy neradím o čem vím prd, ale tady jsem si jistý nabeton, každopádně fakt o nic nejde kytka pojede normálně...klidně ten konec i šmikni a už se ti to na kytce neobjeví
zatemňuju bez přestávky od roku 2005, od roku 2009 vždy minimálně 30 kousků (letos jsem dneska právě ve 40tém dnu)