Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » Nejlepsi puda, hlina, substrat...tipy jak na to .
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 37 38 39 40 41 »
Autor
Téma 
Host
Host

Příspěvek č. 609

kup hlínu na to určenou která je vzdušná pro dobrý růst kořenů najdeš ji třeba v obi či baumaxu jako sadbovací substrát .(případně přidat domácího zahradního kompostu pro trochu živin)

Old Post 25-03-2012 v 21:19 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hlava
Mad Head

Karma uživatele Hlava - 80% Pěstitelská

Příspěvek č. 610

citace:
Původní příspěvek od vousac
kup hlínu na to určenou která je vzdušná pro dobrý růst kořenů najdeš ji třeba v obi či baumaxu jako sadbovací substrát .(případně přidat domácího zahradního kompostu pro trochu živin)

LOL , jakou hlínu ??? To seš tady 6let ??? http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2829 , zaviram Hlava

EDIT:Spojeno.

Old Post 26-03-2012 v 00:03 AM
Hlava je offline   Profil uživatele Hlava   Find more posts by Hlava   Foto galerie člena Hlava   Click here to Send Hlava a Private Message   Add Hlava to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hlava! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
BunyMax
Stálý Člen

Karma uživatele BunyMax - 75% Pěstitelská

Příspěvek č. 611

Zdravím vás
Pomaly sa blíži čas na vysádzanie tak rozmýšľam už nad nejakým tým substrátom. Matka nedávno kúpila substrát z tesca. Presnejšie univerzálny substrát. Je to 20 litrový a obsahuje
obsah celkového dusíka 1,9%
obsah celkového fosfóru 0.5%
hodnota ph 5-7
obsah spáliteľných látok min. 50%
vlhkosť max. 65%
Ak by bol niekto ochotný a napísal mi či je tento substrát vhodný. Chcel by som ho zmiešať s kompostom, perlitm alebo pieskom + lignocel čo sa dáva do terária.

Old Post 18-04-2012 v 15:22 PM
BunyMax je offline   Profil uživatele BunyMax   Find more posts by BunyMax   Foto galerie člena BunyMax   Click here to Send BunyMax a Private Message   Add BunyMax to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
frek
Stálý Člen

Karma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 612

citace:
Původní příspěvek od BunyMax
Zdravím vás
Pomaly sa blíži čas na vysádzanie tak rozmýšľam už nad nejakým tým substrátom. Matka nedávno kúpila substrát z tesca. Presnejšie univerzálny substrát. Je to 20 litrový a obsahuje
obsah celkového dusíka 1,9%
obsah celkového fosfóru 0.5%
hodnota ph 5-7
obsah spáliteľných látok min. 50%
vlhkosť max. 65%
Ak by bol niekto ochotný a napísal mi či je tento substrát vhodný. Chcel by som ho zmiešať s kompostom, perlitm alebo pieskom + lignocel čo sa dáva do terária.

Čau,
Hoď do toho perlit a kompost a bude to ok....Když tak zkontoluj pH a podle potřeby ho uprav. Akorát 20 litrů je celkem málo. Kde budeš pěstovat?
Btw stačilo trochu hledat. Určitě bude něco podobného o pár stránek dříve.

Ať je Jaro, nebo Zima, pěstování na okně je vždycky prima
Nekonopné pěstování 2012,2013,2014,2015,2016
Outdoor reports NL,TT,LB,SDxD,Op,PS,SQ
"Gram praxe je lepší, než tuna teorie"

Old Post 18-04-2012 v 19:23 PM
frek je offline   Profil uživatele frek   Find more posts by frek   Foto galerie člena frek   Click here to Send frek a Private Message   Add frek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
skunk2
Stálý Člen

Karma uživatele skunk2 - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 613

Zdravím.
Přez zimu jsem nstřádal asi 150litrů použitého kokosu s vermikompostem a perlitem. Nevíte někdo, jestli se ztoho dá připravit malé políčko venku, nebo se kokos na venek nehodi?
Díky

Old Post 18-04-2012 v 19:24 PM
skunk2 je offline   Profil uživatele skunk2   Find more posts by skunk2   Foto galerie člena skunk2   Click here to Send skunk2 a Private Message   Add skunk2 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
frek
Stálý Člen

Karma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 614

citace:
Původní příspěvek od skunk2
Zdravím.
Přez zimu jsem nstřádal asi 150litrů použitého kokosu s vermikompostem a perlitem. Nevíte někdo, jestli se ztoho dá připravit malé políčko venku, nebo se kokos na venek nehodi?
Díky

Zdar,
kokos ti hrozně rychle vyschne. Používá se ,myslim, někdy místo perlitu. Prostě na provzdušnění půdy. Nejlepší by bylo vzít nějaký substrát a ten kokos do něj namíchat. Ale jestli budeš chtít v létě chodit zalévat kytky 2x denně, pěstuj klidně v kokosu xD xD

Old Post 18-04-2012 v 20:00 PM
frek je offline   Profil uživatele frek   Find more posts by frek   Foto galerie člena frek   Click here to Send frek a Private Message   Add frek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
BunyMax
Stálý Člen

Karma uživatele BunyMax - 75% Pěstitelská

Příspěvek č. 615

to: Frek
Pestovať budem vonku priamo v pôde. Plánujem zatiaľ 3 veľké palice takže 3-4 vrecká toho substrátu by mohli stačiť +keď to ešte doplním ostatnú muníciou
to ph bude asi chcieť skontrolovať , tak to by som mohol potom upraviť podla potreby

Old Post 18-04-2012 v 20:21 PM
BunyMax je offline   Profil uživatele BunyMax   Find more posts by BunyMax   Foto galerie člena BunyMax   Click here to Send BunyMax a Private Message   Add BunyMax to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
skunk2
Stálý Člen

Karma uživatele skunk2 - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 616

jj. to je pravda. díky za radu. to by nešlo =D

Naposledy upravil skunk2 18-04-2012 v 21:49 PM

Old Post 18-04-2012 v 21:33 PM
skunk2 je offline   Profil uživatele skunk2   Find more posts by skunk2   Foto galerie člena skunk2   Click here to Send skunk2 a Private Message   Add skunk2 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Exitus
Nový Člen

Karma uživatele Exitus - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 617

Co rikate na 30% perlitu , 30% kokosove vlakno , 40% zizaly humus ( Wormhumus ) ? Zizaly maj prej docela kvalitni humus je sice drahy ale na druhou stranu ma kytka co potrebuje akorat nevim jak ej to s PH vysledne substratu kdyz tak zmerim ale nemate nekdo zkusenost?

Old Post 02-05-2012 v 19:24 PM
Exitus je offline   Profil uživatele Exitus   Find more posts by Exitus   Foto galerie člena Exitus   Click here to Send Exitus a Private Message   Add Exitus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MaaaYaaa
Stálý Člen

Karma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 618

Letos tedy:
35% substrát na pelargonie (nepředhnojenej)
30% černozem z místa sázení
25% rašelina
10% perlit
+ odhadem dolomitský vápenec, jen tak zlehka
+ hydrogel abych tam nemusel lítat furt jak magor

A proč jsem to nebod přímo do země, když je tam černozem??
>> No když jsem jí tam našel, byl jsem rád..ale je jí tam jen 20cm šlupka, pak mokrej pevnej hnusnej oranžovej (...) jíl.. takže jsem ho musel prokopat dolu aby to nebyly metrový prckové a jámu takhle hezky vysypat..

Jak to probíhá a dopadne u/vidíte mym threadu z podpisu

Můj MaaaYský projekt 2012 Konec světa se nekonal, zázraky na zahrádce taky ne..
MaYa´s 1st AF grow 2012
Pokud u mě v threadu chcete cokoli komentovat, zkuste to neprve přes karmu nebo PM, uděláte mi tim rozhodně větší radost..

Old Post 02-05-2012 v 21:12 PM
MaaaYaaa je offline   Profil uživatele MaaaYaaa   Find more posts by MaaaYaaa   Foto galerie člena MaaaYaaa   Click here to Send MaaaYaaa a Private Message   Add MaaaYaaa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
paiwer
Nový Člen

Karma uživatele paiwer - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 619

koupil jsem si substrát pro pelargonie a balkonove rostliny od agro cs předhnojený na 6 týdnů kolik hliny a písku mám přidat (perlit neni )

Naposledy upravil paiwer 03-05-2012 v 07:37 AM

Old Post 03-05-2012 v 07:23 AM
paiwer je offline   Profil uživatele paiwer   Find more posts by paiwer   Foto galerie člena paiwer   Click here to Send paiwer a Private Message   Add paiwer to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
frek
Stálý Člen

Příspěvek č. 620

citace:
Původní příspěvek od Exitus
Co rikate na 30% perlitu , 30% kokosove vlakno , 40% zizaly humus ( Wormhumus ) ? Zizaly maj prej docela kvalitni humus je sice drahy ale na druhou stranu ma kytka co potrebuje akorat nevim jak ej to s PH vysledne substratu kdyz tak zmerim ale nemate nekdo zkusenost?

Těš, až to budeš ve vedrech zalejvat. místo kokosu bych tam dal nějakou černozem, nebo substrátek třeba z obi. a i tak 30% perlitu je až moc. 15-25% by Ti mělo bohatě stačit.

Old Post 03-05-2012 v 12:29 PM
Don MihaiL
Stálý Člen

Karma uživatele Don MihaiL - 33% Pěstitelská

Příspěvek č. 621

cavte ludia

mozete mi poradit z PH ?
meral som to papierikom a podla toho sfarbenia by malo bit okolo 6 ale to sa mi zda malo a trebalo by ho zvisit a co som sa tu docital tak by sa to dalo zvisit vapnom ale mam otazku to vapno moze bit aj obycajne co sa pouzivaju murari (zednici) na stavbe ?? lebo mam iba to poruke a ked by sa to dalo pouzit tak ci by som to mohol nasipat napovrch pody ?? lebo ked uz tam mam kytku tak by som to fak nechcel rozkopat takze ci mozem okolo nej nasypat obycajne vapno a kto s tym mas skusenosti tak ake mnozstvo by som tam mal nasypat ??

peace

Old Post 18-05-2012 v 21:12 PM
Don MihaiL je offline   Profil uživatele Don MihaiL   Find more posts by Don MihaiL   Foto galerie člena Don MihaiL   Click here to Send Don MihaiL a Private Message   Add Don MihaiL to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tornado12
Stálý Člen

Karma uživatele tornado12 - 89% PěstitelskáKarma uživatele tornado12 - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 622

citace:
Původní příspěvek od Don MihaiL
cavte ludia

mozete mi poradit z PH ?
meral som to papierikom a podla toho sfarbenia by malo bit okolo 6 ale to sa mi zda malo a trebalo by ho zvisit a co som sa tu docital tak by sa to dalo zvisit vapnom ale mam otazku to vapno moze bit aj obycajne co sa pouzivaju murari (zednici) na stavbe ?? lebo mam iba to poruke a ked by sa to dalo pouzit tak ci by som to mohol nasipat napovrch pody ?? lebo ked uz tam mam kytku tak by som to fak nechcel rozkopat takze ci mozem okolo nej nasypat obycajne vapno a kto s tym mas skusenosti tak ake mnozstvo by som tam mal nasypat ??

peace

pH <1 - 6,5 znamená, že roztok je kyselý, 6,5 - 7,5 neutrální, 7,5 - 14 zásaditý. Při pěstování se držíme v rozmezí 5,7 - 6,5 pH, tedy mírně kyselém.
Převzato greenhome.cz

Old Post 19-05-2012 v 00:11 AM
tornado12 je offline   Profil uživatele tornado12   Find more posts by tornado12   Foto galerie člena tornado12   Click here to Send tornado12 a Private Message   Add tornado12 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
maaara666
Nový Člen

Karma uživatele maaara666 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 623

zdravím vespolek,jakej máte názor na vybagrovanou zeminu z rybníka?je odstálá asi 2 roky...namíchal jsem jí v poměru 50/50 s hrubším pískem...máte někdo prosím zkušenosti s touto půdou?zasadil jsem do ní Red dwarf AF od buddha seeds-je to týden a rostlina se teprve dere ven-bojím se,aby jí tato zemina nezabila...

maaara666

Old Post 22-05-2012 v 15:43 PM
maaara666 je offline   Profil uživatele maaara666   Find more posts by maaara666   Foto galerie člena maaara666   Click here to Send maaara666 a Private Message   Add maaara666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
frek
Stálý Člen

Příspěvek č. 624

citace:
Původní příspěvek od maaara666
zdravím vespolek,jakej máte názor na vybagrovanou zeminu z rybníka?je odstálá asi 2 roky...namíchal jsem jí v poměru 50/50 s hrubším pískem...máte někdo prosím zkušenosti s touto půdou?zasadil jsem do ní Red dwarf AF od buddha seeds-je to týden a rostlina se teprve dere ven-bojím se,aby jí tato zemina nezabila...

Pro začátek bych zkusil změřit pH.

Old Post 22-05-2012 v 17:23 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:43 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 37 38 39 40 41 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás