Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
kup hlínu na to určenou která je vzdušná pro dobrý růst kořenů najdeš ji třeba v obi či baumaxu jako sadbovací substrát .(případně přidat domácího zahradního kompostu pro trochu živin)
Původní příspěvek od vousac kup hlínu na to určenou která je vzdušná pro dobrý růst kořenů najdeš ji třeba v obi či baumaxu jako sadbovací substrát .(případně přidat domácího zahradního kompostu pro trochu živin)
Zdravím vás
Pomaly sa blíži čas na vysádzanie tak rozmýšľam už nad nejakým tým substrátom. Matka nedávno kúpila substrát z tesca. Presnejšie univerzálny substrát. Je to 20 litrový a obsahuje
obsah celkového dusíka 1,9%
obsah celkového fosfóru 0.5%
hodnota ph 5-7
obsah spáliteľných látok min. 50%
vlhkosť max. 65%
Ak by bol niekto ochotný a napísal mi či je tento substrát vhodný. Chcel by som ho zmiešať s kompostom, perlitm alebo pieskom + lignocel čo sa dáva do terária.
Původní příspěvek od BunyMax Zdravím vás
Pomaly sa blíži čas na vysádzanie tak rozmýšľam už nad nejakým tým substrátom. Matka nedávno kúpila substrát z tesca. Presnejšie univerzálny substrát. Je to 20 litrový a obsahuje
obsah celkového dusíka 1,9%
obsah celkového fosfóru 0.5%
hodnota ph 5-7
obsah spáliteľných látok min. 50%
vlhkosť max. 65%
Ak by bol niekto ochotný a napísal mi či je tento substrát vhodný. Chcel by som ho zmiešať s kompostom, perlitm alebo pieskom + lignocel čo sa dáva do terária.
Čau,
Hoď do toho perlit a kompost a bude to ok....Když tak zkontoluj pH a podle potřeby ho uprav. Akorát 20 litrů je celkem málo. Kde budeš pěstovat?
Btw stačilo trochu hledat. Určitě bude něco podobného o pár stránek dříve.
Zdravím.
Přez zimu jsem nstřádal asi 150litrů použitého kokosu s vermikompostem a perlitem. Nevíte někdo, jestli se ztoho dá připravit malé políčko venku, nebo se kokos na venek nehodi?
Díky
Původní příspěvek od skunk2 Zdravím.
Přez zimu jsem nstřádal asi 150litrů použitého kokosu s vermikompostem a perlitem. Nevíte někdo, jestli se ztoho dá připravit malé políčko venku, nebo se kokos na venek nehodi?
Díky
Zdar,
kokos ti hrozně rychle vyschne. Používá se ,myslim, někdy místo perlitu. Prostě na provzdušnění půdy. Nejlepší by bylo vzít nějaký substrát a ten kokos do něj namíchat. Ale jestli budeš chtít v létě chodit zalévat kytky 2x denně, pěstuj klidně v kokosu xD xD
to: Frek
Pestovať budem vonku priamo v pôde. Plánujem zatiaľ 3 veľké palice takže 3-4 vrecká toho substrátu by mohli stačiť +keď to ešte doplním ostatnú muníciou
to ph bude asi chcieť skontrolovať , tak to by som mohol potom upraviť podla potreby
Co rikate na 30% perlitu , 30% kokosove vlakno , 40% zizaly humus ( Wormhumus ) ? Zizaly maj prej docela kvalitni humus je sice drahy ale na druhou stranu ma kytka co potrebuje akorat nevim jak ej to s PH vysledne substratu kdyz tak zmerim ale nemate nekdo zkusenost?
Letos tedy:
35% substrát na pelargonie (nepředhnojenej)
30% černozem z místa sázení
25% rašelina
10% perlit
+ odhadem dolomitský vápenec, jen tak zlehka
+ hydrogel abych tam nemusel lítat furt jak magor
A proč jsem to nebod přímo do země, když je tam černozem??
>> No když jsem jí tam našel, byl jsem rád..ale je jí tam jen 20cm šlupka, pak mokrej pevnej hnusnej oranžovej (...) jíl.. takže jsem ho musel prokopat dolu aby to nebyly metrový prckové a jámu takhle hezky vysypat..
Můj MaaaYský projekt 2012 Konec světa se nekonal, zázraky na zahrádce taky ne.. MaYa´s 1st AF grow 2012
Pokud u mě v threadu chcete cokoli komentovat, zkuste to neprve přes karmu nebo PM, uděláte mi tim rozhodně větší radost..
Původní příspěvek od Exitus Co rikate na 30% perlitu , 30% kokosove vlakno , 40% zizaly humus ( Wormhumus ) ? Zizaly maj prej docela kvalitni humus je sice drahy ale na druhou stranu ma kytka co potrebuje akorat nevim jak ej to s PH vysledne substratu kdyz tak zmerim ale nemate nekdo zkusenost?
Těš, až to budeš ve vedrech zalejvat. místo kokosu bych tam dal nějakou černozem, nebo substrátek třeba z obi. a i tak 30% perlitu je až moc. 15-25% by Ti mělo bohatě stačit.
mozete mi poradit z PH ?
meral som to papierikom a podla toho sfarbenia by malo bit okolo 6 ale to sa mi zda malo a trebalo by ho zvisit a co som sa tu docital tak by sa to dalo zvisit vapnom ale mam otazku to vapno moze bit aj obycajne co sa pouzivaju murari (zednici) na stavbe ?? lebo mam iba to poruke a ked by sa to dalo pouzit tak ci by som to mohol nasipat napovrch pody ?? lebo ked uz tam mam kytku tak by som to fak nechcel rozkopat takze ci mozem okolo nej nasypat obycajne vapno a kto s tym mas skusenosti tak ake mnozstvo by som tam mal nasypat ??
mozete mi poradit z PH ?
meral som to papierikom a podla toho sfarbenia by malo bit okolo 6 ale to sa mi zda malo a trebalo by ho zvisit a co som sa tu docital tak by sa to dalo zvisit vapnom ale mam otazku to vapno moze bit aj obycajne co sa pouzivaju murari (zednici) na stavbe ?? lebo mam iba to poruke a ked by sa to dalo pouzit tak ci by som to mohol nasipat napovrch pody ?? lebo ked uz tam mam kytku tak by som to fak nechcel rozkopat takze ci mozem okolo nej nasypat obycajne vapno a kto s tym mas skusenosti tak ake mnozstvo by som tam mal nasypat ??
peace
pH <1 - 6,5 znamená, že roztok je kyselý, 6,5 - 7,5 neutrální, 7,5 - 14 zásaditý. Při pěstování se držíme v rozmezí 5,7 - 6,5 pH, tedy mírně kyselém.
Převzato greenhome.cz
zdravím vespolek,jakej máte názor na vybagrovanou zeminu z rybníka?je odstálá asi 2 roky...namíchal jsem jí v poměru 50/50 s hrubším pískem...máte někdo prosím zkušenosti s touto půdou?zasadil jsem do ní Red dwarf AF od buddha seeds-je to týden a rostlina se teprve dere ven-bojím se,aby jí tato zemina nezabila...
Původní příspěvek od maaara666 zdravím vespolek,jakej máte názor na vybagrovanou zeminu z rybníka?je odstálá asi 2 roky...namíchal jsem jí v poměru 50/50 s hrubším pískem...máte někdo prosím zkušenosti s touto půdou?zasadil jsem do ní Red dwarf AF od buddha seeds-je to týden a rostlina se teprve dere ven-bojím se,aby jí tato zemina nezabila...