Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak ono, když bych to vyndal za půl roku z toho mražáku, položil bych ty paličky na nějaké vzdušné místo aby proschly, tak by plíseň nemusela vzniknout, ne?
Nechci to totiž dávat do mražáku proschlý do prachu abych z toho pak neměl takovou drťku hh
To já právě nevim Karle ... Když to uplně prosušíš a necháš to zmrazit a nebudeš do toho v tom mrazáku bušit , tak si myslim že i po rozmrazení to bude celý a rozhodně líp proschlý....protože jestli ti tam v těch paličkách zůstane hodně vody , jakože sou tvořeny ze 70% z vody (sakra proč já furt házim ty procenta ) , tak je prostě mnohem větší pravděpodobnost že ti to začne hermelínovatět když to nebudeš každej den hlídat dokud to neproschne uplně.
"Klucí , mě se motaj zuby"
Moje první plíce................................................................................................
zdar, zkouseli jste uz z growshopu tu folii kterou zehlickou prejedes a ona je vzduchotesna a neprusvitna, stoji kolem 80,- velky plato a staci kraje projet zehilckou a mate to utesnene, videl jsem v tom velkou kupku ktera brutalne smrdela a po zazehleni ani ťuk.
Ahoj,připojuju dva obrázky,pokus o fermentaci.Nejdřív jsem jel 7 dní,pak otevřel,kontroloval a dal dalších 7 dní.
Náhoda je příjemný polštář k odpočinku pro všechny,kteří by chtěli vše to božské,naplněné smyslem a ukazující cíl,z kosmu vyloučit,a to ve prospěch jalové myšlenky,že vesmír postrádá účelné uspořádání a že vznikl sám ze sebe. H.FRITSCHE
Ochutnávka po prvních sedmi dnech nic moc,ale po dalším tejdnu naprostá paráda. Konopí zhnědne,chlorofyl je fuč. Sice tak 20% materiálu ubyde,ale rozhodně ne na síle. Používám takové ty zipové pytlíky, vytlačím vzduch,obalím alobalem a dám do tepla. Mám sice vždy strach,že se může objevit plíseň,ale pokud je vše čisté včetně rukou,tak to jde. Učil jsem se to v dobách, kdy jsem pěstil tabák. Je to o držku,protože 100% jistotu teda nemám a i proto fermentuju jen část úrody a spíš jen malé paličky. (Sice ve větším množství to jde podstatně lépe, ale je to prostě o době,když chci něco jiného zkusit.) Výsledný produkt má konzistenci asi jako žvejka.
Náhoda je příjemný polštář k odpočinku pro všechny,kteří by chtěli vše to božské,naplněné smyslem a ukazující cíl,z kosmu vyloučit,a to ve prospěch jalové myšlenky,že vesmír postrádá účelné uspořádání a že vznikl sám ze sebe. H.FRITSCHE
Čítal som , že by šlo vaporizér použiť aj s čerstvým neusušeným matrošom, a ceľkom to dáva zmyseľ, horký prechádzajúci vzduch to každopádne usuší, a pri požadovanej teplote cca 180 stupňou, sa začnú odparovať aj účinné látky. Chápem že pri fajčení je problém, lebo to musí horieť, ale pri vaporizácii tento problém odpadá. Ale vyskúšať to môžem až v lete. Ale každopádne by mohlo ísť o jeden z najlepších spôsobov ako rýchlo vyskúšať novú úrodu.
Sorry ak to tu už dakde je, nechce sa mi prechádzať celú diskusiu.
Původní příspěvek od zhulovan.siska Čítal som , že by šlo vaporizér použiť aj s čerstvým neusušeným matrošom, a ceľkom to dáva zmyseľ, horký prechádzajúcizduch to každopádne usuší, a pri požadovanej teplote cca 180 stupňou, sa začnú odparovať aj účinné látky. Chápem že pri fajčení je problém, lebo to musí horieť, ale pri vaporizácii tento problém odpadá. Ale vyskúšať to môžem až v lete. Ale každopádne by mohlo ísť o jeden z najlepších spôsobov ako rýchlo vyskúšať novú úrodu.
Sorry ak to tu už dakde je, nechce sa mi prechádzať celú diskusiu.
S tím vapem bych to asi nedělal, prva vykouříš odpařenou vodu.. To musí bejt chuťka asi jak vlhký zelo ve špeku.
K TÉMATU - Pořád mě překvapuje jak jsou všichni vynalézaví :-D orvu velký listy, hned po nich kytku podrobím amputaci končetin a ty zavěsím do lehkýho průvanu cca na 2-3 týdny, vyschnou až ke stonkúm co zústanou trošku vlhký a to chci skrz fermentaci. Poté ideálně 4 měsíce dosušovat v uzavřených nádobách, většinou kýble od kečupu apod. No ne?
Edit. Sušit v papírovejch krabicích je shit, vyschne moc a nechutná to dobře
Já osobně sušim na půdě. Po zemi mám rozloženou vrstvu sena kvůli sražení vlhkosti, všude je tma, je tam rozumná teplota a skrz celou půdu pěkně profukuje. Trvá to tak sice nejdéle, ale je to nejlepší.
A jak poznáte že je kytka správně usušená? Palice jsou suché, ale zároveň drží strukturu a nedrolí se na prach. A když vezmete do ruky nějakej stonek a zlomíte ho, tak by měl krásně křupnout. Pokud se jen ohne, tak je kytka pořád živá.