Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak si dokupis 1-2 UVB ziarivky, ktorym mozes 100 percentne verit. POkial viem, tak tie 2G 3G 5G ufa este nie su dostatocne otestovane, chce to kazdopadne cas. Ale nefandim si, ze pojde voci klasickym BLUE+RED o nejaky prevrat.
Původní příspěvek od darxtar tak si dokupis 1-2 UVB ziarivky, ktorym mozes 100 percentne verit. POkial viem, tak tie 2G 3G 5G ufa este nie su dostatocne otestovane, chce to kazdopadne cas. Ale nefandim si, ze pojde voci klasickym BLUE+RED o nejaky prevrat.
to už fabuluješ trochu mimo ne? bavili ste se o tom, že HPS svítí v UV spektru
..taak..
..delam v TESLE, takze mam moznost se dostat k ledascemu co ce tyce elektronik.. a nechal jsem si od ruznejch firem poslat vzorky diod.. jsou tam 1W 2W ale dokonce i 10W!!! od kazde mam cc 5ks, nejni to mnoho, ale oco mi vlastne jde... kupovat predrazene diodove svetlo neudu!! ale dlouho hledam neco, co nebude hrat ale bude to dostatecne svitit.. usporky nic moc, na rust je pouzivan, ale na qwet to je jen na mini skrinku.. ..zarazeji mi ty reklamni keci, jak to vyzaruje to a to svetlo a bla bla bla, proto prubnu tydle diody, udelam pokus, kiti v kelimkach od jogurtu a nad kazdym kelimkem 5 diod, a jsem zvedav, jakej bude rozdil.. vse stejne genetika IP x JH a vse v jednom boxu.. ..hlavne mi zajima 5 x w dioda vs 5 x 10w dioda :-)
..jen dodam, ze vse jsou to cervene diody, pac dam kiti stejne rovnou na 12/12
edit: srry za spam, casem zalozim vlastni vlakno
Neni to tak jednoduchy jak to vypada, mas ty LEDky cim napajet? Nemuzes je pripojit primo na urcity napeti, musis je dat pres specialni napajeci obvody, daj se koupit uz hotovy, nebo si je i sestavit, tady http://www.national.com/analog se takovy obvody daj navrhnout. A bez modry to nepude, sam sem to zkousel, mel jsem v boxu asi 500 cervenych a do toho svitilo tak 5 modrych a ty kytky pod tim fakt sotva rostly, takovy kostata maly oproti vedlejsimu svetlu s vetsim podilem modry jinak stejnyma diodama a stejnym poctem cervenych, byl to takovy pokus. Modry bys mohl dat ale klidne naky bezny, ne vykonovy.
Původní příspěvek od DrNi ..taak..
..delam v TESLE, takze mam moznost se dostat k ledascemu co ce tyce elektronik.. a nechal jsem si od ruznejch firem poslat vzorky diod.. jsou tam 1W 2W ale dokonce i 10W!!! od kazde mam cc 5ks, nejni to mnoho, ale oco mi vlastne jde... kupovat predrazene diodove svetlo neudu!! ale dlouho hledam neco, co nebude hrat ale bude to dostatecne svitit.. usporky nic moc, na rust je pouzivan, ale na qwet to je jen na mini skrinku.. ..zarazeji mi ty reklamni keci, jak to vyzaruje to a to svetlo a bla bla bla, proto prubnu tydle diody, udelam pokus, kiti v kelimkach od jogurtu a nad kazdym kelimkem 5 diod, a jsem zvedav, jakej bude rozdil.. vse stejne genetika IP x JH a vse v jednom boxu.. ..hlavne mi zajima 5 x w dioda vs 5 x 10w dioda :-)
..jen dodam, ze vse jsou to cervene diody, pac dam kiti stejne rovnou na 12/12
edit: srry za spam, casem zalozim vlastni vlakno
No já si mylím, že "vyhoříš" jako už tady pár lidí "vyhořelo" s tím stavěním. Ono to dá práci a nakonec zjistíš, že to třeba 2 tis spolklo a je to naprosto k ničemu. Já si právě myslím, že ten panel není tak drahej... stál okolo 12tis... prodejní cena takové diody co je na panelu je 100-400... nezapomeň, že výrobce panelů udělá třeba tisíc a tak má hodně velký slevy na materiál. A když dobře počítám, tak těch diod je tam 144 tak i kdyby jedna stála stovku a to nestojí tak by to bylo jen 14400 za diody, potom je tam chlazení z hliníku a krásnej obal ve kterým to je usazený s aktivním chlazením, kabel a na každé diodě je ještě optika.
Přirovnáním to může být jako kdyby sis doma chrěl postavit Home box a dělal bys v galantérce... jo ty sice děláš v galantérce, ale ten čas strávenej nad tím šitím toho boxu a náklady na pokus omyl, kdybys to vše sečetl, tak bys za to koupil čtyři boxy a nemarnil čas... nebo být ten čas v práci, tak si ho pak jdeš pohodlně koupit.
Když jsme u toho stavění ----> nejde náhodou u LEDek taky hodně o ten vyzařovací úhel 60°?? Pokud seženeš čočky tak je tu pořád otázka, jestli všechny nasměruješ tak, aby měly přesně 60°... Nejsi stroj... Nemluvě o ceně LEDek jak tu psal snuk1... Osobně bych raději koupil panel.. Máš ho parádně chlazenej, žádná práce, která může být nakonec zbytečná.. Ale proti gustu...
Když už se tu rozjela ta diskuse, tak já se obávám, že pravdu mají ti co tvrdí, že musíme ještě pět až deset let počkat, já věřím že to je spíš rok dva.
V tuhle chvíli jsou LEDky na grow sice skvělý, jsem rád, že jsem si je koupil, ale pro dosažení výsledků je potřeba se s příkonem hodně přiblížit k výbojkám, a v tu chvíli jsou pořizovací náklady hodně vysoko, a navíc to je ve skříni samej kabel. A taky mi už dvakrát odešel zdroj, asi zkombinovali levný a drahý komponenty (?).
Já mám 4 panýlky celkem 144W a to se obávám je vhodný max na plochu 60/60 cm, pořizovací náklady asi 13.000. Chystám se to v létě kombinovat s Cooltubou.
Tj pokud budu chtít zahrádku metrn na metr:
HPS 600W s elektronickym předřadníkem a lepším odtahem je za 8.000
LED potřebuju tak za 35-40.000 Kč
Teď tu Booblifuk tuším jede pěst se 196W na metr, tak uvidíme jak se mu zadaří, bude asi dobrý si počkat, a vůbec těch testů je potřeba víc a chtělo by to aby někdo nasadil na jednom metru 300W kvalitní LED technologie...
Fanánku kdo má pár kytek na koleji ve skříni nebo doma pod linkou, nebo i v pokoji ve stanu vedle postele, myslím že se LEDky uplatní určitě....
Ano,ale to bych si raději koupil 3 X úsporky a jel levněji.
Stejný efekt za míň peněz...jako tak.
A studenti stejně nebudou mít na kolejích na dioidy za 13.000 litrů.
Zatím lze jen experimentovat a debatit co je lepší tak jako v tomto treedu !!!
no nevim jestli bile ledky jsou dobre na pestovani, tu se jedna o fotosyntezu a ne o svetlo. Hodne jsem se dival, ze se pouziva pomer 7:1 nebo 8:2 ve prospech cervene. Podle me kazda kytka chce pomer tohoto svetla stejny (chlorofil a, b a jejich reakce na urcite vlnove delky) takze lepe by bylo namichat svetlo z cervenych a modrych ledek...