Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Uchladi. Ktej regulacii,kedysi som mal primaklima s regulaciou,a ked som ho reguloval tak to vydavalo strasne neprijemny a hlasny zvuk,hlasnejsi nez samotny ventilator. Zase torin ulita sa dal regulovat v pohode ale po par mesiacoch sa sam odseba pustil na plny vykon. Par ludi mi tiez hovorilo ze triakova regulacia znizuje zivotnost ventilatorov a ze sa mozu prehrievat,co je natom pravdy ale neviem,nevyznam sa vtom.
U toho slabšího odtahu to bylo s regulací v pohodě nic nehucelo. Ale u velkého to hučení začalo, tak jsem to dal bez regulace a je klid, a pokud je pravda že s regulací odchází odtah dříve, tak jsem zabil dvě mouchy jednou ranou...
Lidi, nepište soukromé zprávy, řešte to tady...
Vždy si vyslechni experty. Řeknou ti, co se nedá udělat a proč. Pak to udělej!
Zdar rozhodujem sa aký odťah do boxu 80x80x180, svetlo bude 150w hps. Môj favorit je TD silent 160 s 21/24 dB. Jeden člen odtiaľto mi rado radšej VK125 a zregulovat. Čo mám spraviť ?
Zdravím místní growery. Potřeboval bych radu,neboť nejsem moc matematik... Prostor je šířka 100cm x délka 115cm a výška 254cm kolik tam je obsah v m3? A kolik by měl mít m3/hod adekvátní odtah na ten prostor pro 400W? Díky za radu a výpočet.
Peace
Kdo pěstuje,ten legalizuje a
nepodporujte narko byznys tak jako já
Ať Vám to krásně roste.
takhle se da spocitat kolik potebujou kytky cerstvyho vzduchu (taky musi "dejchat"), ale na chlazeni ze svy zkusenosti potrebujes mnohem vic (zalezi na podminkach, kde mas skrin, jak mas celou vzduchotechniku resenou atp...)
Na 400w s timhle prostorem aspon prima klimu 420m/h s plynulou regulaci. V zime stahnes otacky, v lete pravdepodobne budes muset pridavat.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Zdravím Groweři, mám problém s teplotou v mém malém boxíku 40x40x150. Mám tam 100w výbojku a chci přejít na CFL a nebo LED nějaké tipy co by tam bylo nejvhodnější ? Předem děkuji a přeji bohaté sklizně
Původní příspěvek od Rákosníček01 Zdravím Groweři, mám problém s teplotou v mém malém boxíku 40x40x150. Mám tam 100w výbojku a chci přejít na CFL a nebo LED nějaké tipy co by tam bylo nejvhodnější ? Předem děkuji a přeji bohaté sklizně
Čágo hoši. Léto se blíží a teploty bývají problém a mě už to nebaví řešit, takže jsem se rozhodl, že se pěstební prostor bude klimatizovat, neboť na silnější odtah k tomu filtr a větší potrubí momentálně nemám(cca 6000Kč) a klima je doma... Nicméně teď otázka jak, neboť jsou dvě možnosti, ale každá má své pro a proti...
1)neboť do prostoru se klimatizace vejde má Š 30x H 37xV 80cm může být uvnitř aniž by o ní kdokoliv věděl, když přijde na návštěvu a navíc místnost ve které je room, do které bude odváděn z klimy horký vzduch bude moci být větraná průvanem a ne jen oknem a nebude muset být zavřená stále. Navíc když nastavím klimu na 25°C, tak bude prostor udržovat celých 12hod na 25°C + - jestli jsem to správně pochopil jejich fungování. Problém je s vývodním smradlavým horkým vzduchem cca 45°C. Možnost je na vývod použít filtr nevím třeba 150m3(bude to stačit?, když má klima tři stupně průtoku vzduchu,max je 330m3/h a pojede na I.stupeň tedy teoreticky na 110m3...) a přes něj nechat proudit ten horký vzduch z klimy do místnosti? Bude to ok a fungovat? No ale stejně se v tomto případě obavám, že budu muset udělat na klimu ten boxík a potrubím tahat chladný vzduch nahoru, aby nešel přímo na holky a krásně padal dolů.
2) na klimu přidělám takový boxík viz foto a z něj budu tahat potrubím chladný vzduch do roomu. Problém v tomto případě je estetický... Klima před roomem na ní ten boxík z něj cca 50cm 127mm potrubí do roomu cca 30cm nad zemí, takže by zároveň nešel chladný vzduch přímo na holky a nebylo by to třeba nikterak více řešit narozdíl od varianty č. 1... Esteticky by to zase nevypadalo 2x dobře asi no. Každopádně zde je problém že klima má termostat na vstupním vzduchu, takže v roomu může být 30°C, ale klima nesepne kompresor jen bude v režimu ventilátoru, neboť v pokoji bude 23°C... Musím brát v potaz, že bydlím s rodiči a musím také myslet na estetické a nenápadné řešení a nebo mít pokoj stále zavřený nikdo mi tam nechodí, ale to by byl zase naprosto nevětraný průvanem jen oknem.
No chci hlavně efektivní řešení bez jakéhokoliv smradu hlavně a filtr co mám teď funguje skvěle ;-) nicméně já osobně bych raději klimu do roomu no, ale nevím zda-li fitr funguje oboustranně? Hlavně teď nemám na silnější odtah který potřebuji...
No takže babo raď, kterou variantu použít? Co Vy jakou by jste využili nebo ke které by jste se přikláněli???