Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pak mam jeste takovej problem jak sem jiz vyse psal ze problem je vyresen tak neni a furt se to nejak rozrusta... Tipnul bych to na plisen ale nejak to nezabira. Viz foto.. Poradte please co s tim
To je určitě plíseň,jde o to jaká a co na ní.Nevim co už jsi vyzkoušel,a jakej je to rozsah,ale asi bych zkusil otrhat poškozený listy,případně jim dát lázeň v podobě Bioalgenu + potom Phitamin.
Pokud ti nebude odumírat celá kytka,tak by to mělo bejt v poho,teď už růstový listy tolik nepotřebujou.
Hodně štěstí
Kabuto má recht, je to zcela jistě plíseň. Než fytohormony bych na to ale vzal radši hned zostra nějaký fungicid, hodně se tu psalo o přípravku Polyversum, já mám docela dobrou zkušenost i s běžně prodávaným Previcurem. A nespoléhal bych se na otrhávání poškozených listů, protože kde máš jistotu, že plíseň přesto nenapadne i samotné palice?
Taky bych to striknul radsi hned zvostra, ta se to staci rozpadnout do sklizne...a polyvesrum kdyz uz, tak do hliny...i takovahle plisen muze byt nasledkem plisne pudni na korenech....nekdy pomuze jen presazeni a proplachnuti korenu enzymy...
Otazka je...jaky pripravek zvolit ??? Nejsirsy zaber maj asi sirnaty drsny postriky, ale tot otazka....az to na tom nechas par dni pusobit a doporucuji postrik zopakovat, napadene listy otrhat ci zastrihnout, tak to casem strikni phytakem, kytky se rychlejs vzpamatujou... A kdyz budes lejt polyversum do pudy, tak to chvilku nehnoj, at pythii olig. nezabijes hnojkou....
Nejsem přítelem chemie,ale polyversum mi taky párkrát pomohlo.
Záleží jakej je rozsah napadení.
Chtěl bych říct že bejvá dobrý předcházet takovejm problémum a i třeba aplikovat pouze preventivně(s mírou )
Kytí jsou pak celou dobu zdravý a bez zbrždění.
Diky za odpovedi,
Dal sem na to previcur a nejak se probira i kdyz probira vypada jak otrhanej hastros nic hezkyho. Nejhorsi je ze ani nevim odkad se to vezme a najednou se objevi treba na 1 kytce ze ctyr a paradox je ze mi to napadne dycky powerplanta , ze byl nejakej nachylnejsi.. A co kdyby se to znovu objevilo mam pouzit jak rika stonebud neco sirnateho... treba kuprikol ? Postrikem nebo zalivkou ? DIky
Vypadaji uz hezky , dal sem jim darinu a trochu PKcka. Jinak pwp ta plisen jeste neopustila prvni to byl previcur pak sem dal dithane pa kuprikol a kdyz sem uz myslel ze je to ok tak se to objevilo necekal sem a dal zase previcur... Snad zabere ...
nejake nove fotky , info neni potreba vse pri starem .. see it... jeste to vidim tak na tri tydny a z toho tento co bude bude nadherne , tak se to snad nejak hne.. check it..