Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od cosecha
Krome nasi, neexistuje a zda se ze neexistovala kultura, ktera by si myslela, ze po smrti neni treba nic. To je od nas originalni a svedci to pristupu a lhostejnosti lidi.
Kultura nemysli. Kultura je hroamada lidi z nichz kazdy je jiny. Kolik kultur je v CR, kdyz skoro kazdy si to po smrti predstavuje jinak? Jsem presvedcen, ze i v minulosti existovali ateiste, akorat ze svou neviru museli tajit, nebot okoli je bylo za ni schopno postihovat. Teprve nase kultura dovoluje ateismus zverejnovat.
smysl života je hlubokej a nikdo ho nikdy neodhalí. horší to je, když ten smysl najednou zmizí... právě se mi to děje-prostě mizí a za chvíli úplně zmizí a to bude zlý...
prophet: no to bylo vážně duchaplný, a jakej je tvůj smysl života?
moswa: vždycky ke důvod žít, problém je, že člověk potřebuje závislost k životu. Ztratíš předmět svojí závislosti a zdá se ti, že se ti hroutí svět. ZAmiluješ se-máš novej smysl života a pak přijde rozchod-bolí, všechno je na hovno, život je nahovno. Jenže problém je v tom, že přes tyhle malý životní epizody nevidíme na život samotnej.
vood: a právě teď to pobolívá, ale jo. snad už tu závislost k životu mam
hele lidi, když je tady řeč o smyslu života, tak-možná to bude trochu mimo- ale četli ste někdo alchymistu? ta je na tohle téma fakt zaměřená a příde mi naprosto hustá , a pak ještě veronika se rozhodla zemřít- taky good book. ale to sem asi nepatří což? nejspíš moc nečtete...
Původní příspěvek od animal to moswa: ale čteme (ponekterý), akorát to před laickou veřejností tajíme
to vood: jak závislost k životu (to jako závislost na živote ?)
newim, no, osobně sem rád že na ničem nelpím (už ani na tom živote moc ne- to už je holt výhoda nás starších a rozbytejších- na ničem nelpět, jenom si s lehkým úsměvem na tváři vychutnávat vše co potkáme na své nesmyslné cestě odnikud nikam- dokuď ješte vnímáme)
a teďkon schválně jestli někdo pozná kterej autor ovlivnil tenhle můj přízpěvek.
jiri kuchar nevole a zmysel života života vidím 10.45 na orf 2 každé ráno .
to animal:síce neviem,ale celkom by ma to zaujímalo,žeby nejaký existencionalista?
to moswa:čítal (alchymistu),mám ho.Dosť dobrá kniha.A teda aspoň ja čítam fakt veľa.Je na svete dosť kníh,ktoré stoja za to si prečítať.Ale o tom je tu niekde už iný thread.
animal: člověk potřebuje závislost k životu= člověk potřebuje k životu závislost
autor byl nejspíš nihilista a ty já fakt nemusim. Plácat se od nikud nikam fakt stojí za hovno. Naštěstí je to každýho volba.
sinuhet: globálně vzato (tuhle hlášku miluju ) jseš malý bezvýznamný a ztracený nic, ale pokud nevyznáváš nějaký behavioristický(teď si nejsem jistá koncovkou) teorie, tak jsou tyhle řeči následkem únavy ze života, pocitem bezvýznamnosti a podobně. Proč vůbec existujou lidi, když jejich život nemá mít smysl?
Co je to smysl zivota? Jak ho poznam? Kdyz mi nekdo rekne smyslem zivota je zabijet, jak poznam, ze to neni pravda? Jak ho poznam az ho najdu? Je smysl totez jako ucel?
Smysl života si musí najít každý sám. Žádný nehledám, sem vcelku spokojenej člověk - mám svoje bydlení, dobrou rošťu, práci, co do huby takže pohoda. Zacházim si se životem jak chci.
Nevim jestli to tady uz nekdo nepsal, protoze se mi nechce procitat cela diskuze, ale podle mne je smyslem zivota byt stastny. Nikdo poradne nevi jak vznikl Vesmir, v Boha neverim a neni jiste jestli se vubec nekdy dozvime jak jsme se tady vlastne ocitli a jestli to ma nejaky ucel. Kdyz uz teda mame tech par posranych desitek let zivota, behem kterych je nam v podstate dopredu dano co musime : skola, prace ... , tak si je musime uzit. Nekdo je stastny, kdyz ma prachy, nekdo je stastny, kdyz procestuje svet, nekdo hleda lasku ...