Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hele myslim si ze by jsi se mel zamyslet na tim vertikalem, prostor pro to mas krasnej, mozna stadium 2x600 nebo 3x600 by nebyl spatnej napad a co se tyka teplot pokdu nechces v zime vytapet tak si pritah udelej nekde z baraku at ten vzduch ma nejakou normalni teplotu, taky se mi nechtelo topit, tak sem delal diry do sten a tahal sono
Jeste sem zapomel, musis si to poradne zaizolovat ten prostor, ja to mam ve sklepe a po zaizolovani jsem nemel min nez 19stupnu v noci, takze to je taky dost dulezity pro usporu energie za vytapeni.
Mam to dost zaizolovany, ale prostě jak je to na pudě tak to je naprd...A je tam treba i 13 stupnu a chci to co nejrychleji vyřešit...a přemyšlim o nějakym stavebni polystyrenu a dat to na zdi a poradně utěsnit nějak.Nějaky zkušenosti s nej polystyrenem a nebo to přitahem z baraku asi no.
Čau, hele já moc nevim co od toho čekáš. Mohl by jsi to zaizolovat třeba 1m polystyrenu ale to ti nepomůže.. Ten ti nijak netopí ani nehřeje, pouze izoluje. Dokud tam budeš tahat vzduch z venku, tak tam v zimě budeš mít třeba - 10*C a v létě +30*C. Prostě podle toho, jak bude venku. Takhle by jsi potřeboval na zimu topení a v létě klimatizaci.
Budeš to muset vyřešit tak, že budeš tahat vzduch z baráku, ohřátej +- na 20*C anebo ho tahat z venku do ještě jedný místnosti vedle roomu, kde bys ho v zimě ohřejval a v létě chladil a už přesně ohřátej ho tahal do roomu.
Nechci tě nijak strašit, ale chtělo by to kvalitně zaizolovat celou půdu a bydlet tam - topit. Jinak se v létě a v zimě extrémním teplotám asi nevyhneš, prostě to v zimě celý vystydne a v létě tam bude jak v létě na půdě To co jsi zatim zaizoloval bude fungovat ve dne kdy pojede lampa, v noci to bude stejně chladnout. Nevim, no. Každopádně by třeba bylo dobrý, kdyby jsi měl z tý půdy naměřený teploty v průběhu roku, já se bojím že i přes tu izolaci tam bude +- stehná teplota jako venku.. Já mám půdu zaizolovanou, přímo pod střechou je menší místnost a moc se tam nedá - izolace pod taškama je RW 100 mm a stejně je tam ve vedrech 35*C a v zimě tam je tak o 6*C míň než dole v baráku - a to je zaizolovaný komplet všechno, ne jen 1 místnost..
Každopádně jako základ bych viděl tam rozhodně tahat vzduch někde z obýváku, pak můžeš řešit další věci. Já bych se takovýho místa trochu bál, ale chce to postavit, zapnout lampu a měřit a vychytávat.
Jen si myslim že ty teploty si tam stejně budou dělat co se jim zlíbí, podle toho jak bude venku. A jak píšeš - je tam 13 stupnu - to je i venku, až bude venku -5 tak tam takhle budeš mít lehce nad nulou....
Přeji hodně štěstí při stavbě, něco podobného mě bude čekat v lednu či únoru. Jinak s těma výbojkama nemám zkušenost, pouze kamarád odjel první kolo na Phillips a nemůže si je vynachválit. A pokud vše klapne co má taky koupím stejnou značku.
bych řek k tve anketni otazce že všechny odpovedi si mužes zaškrtout
nebo si tam dej vatu..nebo co je levnejši a jestli jsi tak daleko jak je na fotkch videt tak do te doby mrazy polevi a tepota ti o neco stoupne..
mas tam imrvere 13?