Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dnešní den si do pěstitelského kalendáře označím černou tečkou. Při likvidaci samce jsem se dostal blíže ke spodním větvím sousední kytky a zjistil že jsou dva..
Samičím pohlavím jsem si zatím jistý pouze u jedné ze tří zbývajících (viz. první fotka). Ikdyž se říká - "co můžeš udělat dnes..." - druhou popravu nechám na zítřek. Zatím to není dobrá bilance.
Nakonec záběr na prořídlé řady.
Mějte se, přeji Vám více samic!
Peace
dude9
P.s.: Tak se mi hlavou honí myšlenka co vyvedu s těmi pány..? ;-)
Po krátké odmlce trochu aktualizace. Kvetení je v plném proudu. Počasí se celkem daří a kytkám to prospívá. Zbývající 3 rostliny jsou 100% samice. Konečná bilance je tedy 3:10.
Květy jsou maličké a sněhově bílé. Vršky větví se začínájí formovat do tvaru jedné velké palice. Trochu se objevuje plíseň. Vysadím Phyt-Amin i Alga-Blüte. Počítám že do měsíce budu sklízet. Doufám že vydrží počasí a klapne to.
Několik obrázků.
Ten druhý se zapalovačem představuje nejspodnější větev která sahá téměř k vrcholu.
nazdar dude
vidím ze ani tvoje HH from Nirvana nemali pekný pomer samcov a samíc
tag isto je to aj u mna...
budúci rock fuckujem Nirvanácky outdoor...co uz.
drz sa a k+
Ten poměr jsem neuvedl zcela přesně. Z 10ti semen 1 vůbec nevzešlo[9:1]. Zasazeno přímo do hlíny. Při přesunu ven jsem podcenil riziko slimáků. Hranice ze soli okolo "záhonku" nepočítala s těmi co stihly vlézt pod květináče... Nakonec 4 oběti, tj. 5:9. Z 5ti přeživších byli 2 samci, tedy F:M 3:2.
Je to trochu chaoticky napsané, ale na nepříznivé bilanci mám svůj podíl. Trochu zklamání, nicméně nekupoval jsem zaručené samice - to by se sahalo mnohem hlouběji do kapsy... Finální hodnocení Nirvana seeds necháme až na finále.
Zapoměl jsem na fialovění vrchních částí větví.
Tato je momentálně těsně pod hranicí dvou metrů.
Jiná už dva metry překonala..
Stručně:
* Největší přírůstek 8 cm/24 hod
* Maximální výška 201 cm/103 dnů
* Průměrný růst necelé 2 cm/24 hod
* Hnojivo růst: Kristalon Start (příští rok zkusím Alga-Grow)
* Hnojivo květ: Alga-Blüte + Phyt-Amin
* Objem květináčů ~20 l (odhad)
zdar dude. máš opravdu pěkny HH. jinak sem chtěl říct že ty fialové části vrchnich větví mám na mém ovocnáku taky.takže by ses neměl ničeho bát.jestli si to teda myslel tak?jinak by to mozna mohl byt nedostatek manganu ale nejsem si uplne jist tak hodně zdaru
za tech 20-30 to budes mit mrte nedozrale, ale neznamena to ze to bude zhulovat malo, me osobne staci uz ted sila toho listi, a sily tech palic se bojim uz ted, bude to maskr , ale jak psal .l. nech to min. tech sedm tydnu.
sklizej podle barvy trichomu, na to co rika nirvana se vyser, dulezity sou body
strih: ja bych nirvanu zas tak nehanel, klicivost jsem od nich mel 100% a ty kytky HH co zbyly mne a kamosovi jsou samy samice, takze to nejde takhle generalizovat..
Máte pravdu, s těmi 20 dny jsem to přehnal. Vycházím z 8mi týdnů kvetení, ale asi jsem - z nedočkavosti - start kvetení mírně předsunul.. Myslim ale že s těma 30 dny nejsem úplně mimo mísu. Teď bych to tipnul na 40-45. Každopádně sklízet budu podle situace, ne podle času. Páč jak řekl klasik: "na to co říkají se vyser, důležitý jsou body"
Fialové vršky mě samozřejmě neznepokojují, přidal jem to jako jeden z rysů mé HH.
Se samci je to jak říká Ježíš, Nirvanu bych nahanil. Oba samci byli ve stejné hlíně (jiné než ostatní - samice). Působících faktorů je samozřejmě víc, ale s tou hlínou je to minimálně podezřelé... (později přidám název jako výstrahu)
Tak jsem zvědav jak to letos dopadne. Poslední tip je ~ den č.145.
Včerejší fotky. Jsou to dva pohledy na jednu z větví. Tato kytka je o trochu napřed. Připomíná mi časy kdy mi přímo "rostly před očima." Každý den lze rozeznat pokrok ve vývinu květu. Škoda jen že není víc slunce. To by teprve nabíraly na objemu..
Nakonec jsem se rozhodl ještě naposled? rozprášit Phyt-amin (2,5ml/ 0,3l) a zalít Alga-Blüte (5 ml/ 2l). Královským dělením pro všechny tři rostlinky..
Tak jsem brouzdal starýma fotkama a narazil na loňský Chronic - bál jsem že se ty fotky tak nějak ztratili... Byl to fakt mazec a vydržel mi hroozně dlouho - možná do května. Tři metrové kytičky!
A jedna kontrolní otázka. Zda-li pak víte kterého města je toto náměstí? Asi není třeba, ale nápověda je že pomník je věnován obětem 2. světové války. Strávil jsem tam relativně dlouhou dobu. Moc rád na to po letech vzpomínám a vždy se rád vracím...