Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže konecne jsem si sehnal krasne rizky od nasi krasne clenky wildy. Je to jeden rizek white widow a jeden holands hope. Budu je pestovat na zhruba 6m strome ve dvou kyblech o objemu 10l. Na dno kyble dam vrstvu pisku a na ni smes perlitu, hliny pro kaktusy a hliny s aktivnim humusem. Na rust budu hnojit krystalonem start a na kvet si koupim obm.
Hned jak u nas prestane prset pujdu je zasadit. Zatim posilam foto rizku z převozu vlakem.(ta treti kytka je ww a je pro komose).
zdarec vsem, mel bych dotaz: Co bych mel dat na povrch substratu, abych co nejvice zabranil zbytecnemu odparu vody. Myslite ze kdyz tam dam nejakou folii, ze se tam bude tvorit plisen? Pak me jeste napadlo ze bych si tam zasadil mech, rika se ze drzi vlchkost ne?
Jinak cekam nez oschnou stromy a konecne pujdu zasadit.
Použíj Mulčovací kúru.
citace z odkazu výše :
Popis: Drcená a tříděná kúra jehličnatých stromů.
Určení: K mulčování záhonů (zabraňuje růstu plevelů a odpařování vláhy z půdy), okolo okrasných a ovocných stromů, k vysypávání cest, oddělování záhonů a na úpravu dětských hřišť a koutků.
to Lahvan_FlaskiCZ: Natirat to urcite nebudu, to se mi fakt nechce, ale asi udelam prirodni maskovani a to tak ze ohnu okolni vetve okolo kyblu a tim vete nijak neposkodim a budou zelene po celoy rok.
To Locus: 1. ze zacatku budu zavlazovat jednou do hliny zapichlou 2l PETflaskou s proderavenym vrskem a casem az kytka povyroste pridam druhou, pripadne podle potreby pouziju flasky s vetsim objemem.
2. Stromy jsou vysoke tak 6-8m, nemam moc dobry odhad, kdyz je neco do vysky, ale budeto max 10m.
3.Strach, ze to spadne mam zatim u smrku kde je HH , protoze jsem nemel dost provazu a drzi to tam jen tak na heslo, ale priste to privazu poradne a bude to ok. U druheho smrku strach nemam, je tam dobre rozpolozeni vetvi a kybl by tam a drzel i bez provazu.
Jinak si myslim ze borovice nejsou zaz az o tolik pevnejsi nez smrky a pro pestovani jsou o neco horsi nez smrky (hur se na ne leze, maji ridsi vetve a pritom stini na kytky). Smrk je podle me idealni strom pro pestovani.
Zdarec po dvou dnech jsem to nevydrzel a musel jsem se jet podivat na moje kyti. Zda se mi ze ani o trochu nepovyrostli, ale co bych chtel po dvou dnech. Zjistil jsem ze v kyblech je jeste trochu mista na hlinu, takze jeste prikoupim tak 5, nebo 10l. Jinak jsem ke kytkam pridal do hliny zavlazovaci Pet lahve s vodou a zjiistil jsem ze ww zacala vonet krasnou omamnou vuni.
Vymyslel jsem program pro moje kytky:
1.Pristi tyden prisypu ke kytkam novou hlinu.
2.tyden na to pohnojim prvni slabou davkou krystalonu start
3.dalsi tyden zastipnu
4.po tydnu zase pohnojim krystalonem
5. a na tri tydny odjedu za hranice, takze doufam ze to beze me
prezijou.
dnes jsem se byl zase podivat na kytky. Rizek ww vypada ze uz si zvykl a zacina rust a mohutnet. Rizek hh je zatim nejaky zasekly a zezloutly mu spodni listy, tak jsem je otrhal.
sice neni naco koukat, ale jen tak z nudy sem neco hodim.
1.ww
2.ww
3.ww
No ja si nemyslim ze mu to uhnije, ked tam nema moc velky otvor(na tej flasi)...mojho kamarata foter je zahradkar a na viacerych kvetinach to takto spravil a ani jedna mu neuhynula
Dnes jsem bylu kytek, prisypal jsem novou hlinu. Do kazdeho kyble jsem pridal 1,5l perlitu a 2l hliny, kterou jsem nakopal na zahradce. Takze ted mam v kyblech neco pres 13 litru zeminy. Holands hope porad stavkuje a moc neroste, ale kdyz jsem prisypaval hlinu, tak jsem se podival na jeho korenovy system a vypadato ze se mu pekne rozrostl, takze doufam ze zacne rust.
White widow uz roste pekne a zacinaji ji rust vetvicky. www.emerald.ic.cz
Omlovam kvalitu fota, ale nemohl jsem to vyfotit lepe, protoze me zastihla bourka, takze jsem rad ze sem to vyfotil alespon takhle.
hh jsem nefotil, protoze vypada furt stejne.
letos pestuji porve z rizku, tak mam dotaz na nekoho kdo uz ma z rizky nejake zkusenosti. Chtel bych se zaptat jak dlouho muze dobre prokorenenemu rizku trvat nez zacne rust a jeste se chci zeptat jestli je dobre rizky zastrihavat nebo je nechat volne rust, mam takovy pocit ze se to budou asi pekne vetvit samy.