Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
MC2 -
ad spalování - mmm spalovací generátory CO2 mívaj vychytaný hořáky k maximalizaci produkce CO2 (za současné minimalizace produkce CO) - dělaj se na zemní plyn i na propan - rozdíl bude v trysce nejspíš - nejběžnější sou 4000W a 11000W
monolop - mmm to je dost širokej dotaz - nicméně cca 85% lidí co by chtěli CO2 nemá ještě vlhkoměr (dokonce je to trošku typický ) - takže doporučení zní - vychytat stávající - nic extra nehrotit - zůstávat nohama na zemi a snažit se aby nenastaly průsery typu vyhozenejch hodin a 3 dnů nonstop světla, poklesu teploty při zhasnutí atd atd atd
jestli mam bejt konkrétní tak bych potřeboval víc informací - nákres nebo fotku - spolu s plánkem umístění včetně orientace, oken, atd atd atd - pak ti můžu říct - hele tohle vyhoď - tohle si naopak nech a pořiď ještě jedno apod.
good luck
Snarky
to mc: cena 34 Kč /2,4 kg suchýho ledu je mylná, 34Kč stojí 1 kg suchýho ledu. Boxy mají pouze na 10L a 20 L . Zdroj: telefonický ověření v Linde Technoplyn Kyje 10:12 24.2.2006
edit 12.20: právě jsem se vrátil z Linde a mám led i box,takže přesná cena je 408,-kč za 12 kg suchýho ledu, 190,-Kč za box 20 litrů + DPH , sakum prdum 712,-Kč s DPH. To by byla vyřešená jedna dezinformace , teď druhá , píšeš, že je dobrý suchý led zavařit do igel. pytlů , TO JE NESMYSL !!!! Kysličník uhličitej se pořád uvolňuje , tím nabejvá na objemu a tím se zvyšuje tlak a pokud bude ve vzduchotěsný nádobě, hrozí exploze (ne klasická) , v případě pytlů k jejich protržení. Infos od prodejce, a navíc je to i logický, že jo ?!?! Ještě k tomu , jak to dlouho vydrží : dám to na balkon a uvidim, za jak dlouho se odpaří, respektive jak dlouho mi bude stačit pro grow. Samo, že záleží na teplotě venku, má bejt tejden docela mínus, taxem zvědavej... Výsledek napíšu hned, jak to zjistim, ale už teď se mi to zdá jako KRAJNĚ NEEKONOMICKÝ řešení. Toliko OT k uzavřeným systémům, přece jen malinko to sem patří.
Rád bych věděl, jestli tu mc jen tak plácá (trochu i nebezpečně) a nebo jestli je to chyba v Linde. Tak jak je to?!?!
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
mc2 - dotaz - seš opravdu pevně přesvědčen že generátory CO2 vyrábějí onen produkt méně účinněji než dvouplotýnka na PB bombě ????
ad účty za plyn - furt levnější než účty za ávie flašek z linde
a nejseš jenom po kimehcovi další identita jardy XXL ????
kimehc - zatimco davy lidí disponujou pramenama 6 stupňů studený vody
mc - ad suchej led - akorát dneska sem vo tom mluvil s typem co má klasiku green air s generátorem na zemní plyn - přes léto když mívá pár dní takový potíže s teplotou to musí stahovat až vypínat. Tvrdil mi že vobjevil výrobník suchýho ledu - dává to 80 - 120 kg suchýho ledu denně a stojí to prej kolem půlmíče - byla by to senza klimice - možná se to dělá i menší
s tim hořákem sem se překouk - OMLOUVÁM SE - doufam že to vemeš
paryba - ad hasičáky - taky se to zkoušelo - problém je s dávkovánim
Novou nemá cenu kupovat , jedině repasovanou , nebo nějakou starší, tam kde se plní vždy něco je , nebo ti seženou , uniká mi ale pořád ten přínos pro někoho kdo má jednu lampu 250-400w a opravdu jen pěstuje pro sebe. Pokud není perfekcionista , tak to asi nemá cenu, pro ty obtíže s tím spojené dělat.
to mc: tak to máš teda cenu 2,5x levnější, než když to beru já, zajímavý je, že udáváš cenu číselně správnou, ovšem hmotnostně je to jinak. No nic, tenhle experiment mě stál 700,- , led je pořád z 80-ti % v celku (vzal jem bloky) no a pytle na chemicky nebezpečnej odpad jsem skutečně nesháněl . Pokud to pomůže , tak v Linde Praha je kontaktní osoba paní Zvěřinová. Pokud je to možný a nebydlíš pro mě někde zahorama, rád budu odebírat led od Tebe... V těch mrazech je to na balkoně OK. S tím, že to nesmí být zavařený vzduchotěsně, pokud k tomu není nádoba (tlaková) určená, mě seznámila obsluha linky na výrobně... Je to i logický, stačí tlak v jedný malý bombičce, natož v bloku ledu... No každopádně, když otvírám box, tak mi tlak trochu pomůže. Starej mrazák si qůli tomu pořizovat nebudu, nikam se mi nevejde ...a i tak mám doma z growingu už krámů plnou jednu místnost ( je tam i flaška CO2 a to proto, že v Linde je to cenově nedostupný) Nechtěl jsem Tě nějak napadat, ale prostě ty tvoje infos se totálně rozcházejí z mojí zkušeností v Linde.... Třeba kecají.... Jo a beru to tam na fakturu, jinak klasicky kyslík a plyn na autogen, takže nějakou slevu tam taky mám... No nevim, co si o tom mm myslet .
Ale fakt je, že jsem ty 4 dny CO2 už stačil zaregistrovat, je to takovej 1.lepší pokus, lepší než 8-mi litrová flaška. Zavěsím kus ledu v sejtu přímo pod výbojku, vypnu ventilaci a z 27°C se po hodině a půl udělá 34°C -což myslím chvilkově neuškodí. Výhoda je ta, že led alespoň částečně chladí výbojku, kdbych spaloval plyn nebo tuk, tak bych asi všechno upek' .
psilos
a zrak mám výtečný....
To mc: nemám zájem se přít o věci, o kterých nemám dostatečný znalosti, napsal jsem jen infos od linde a moje zkušenosti. Věřím, že jsi odborník přes chemikálie, tudíž bych ani neuspěl... S tím hasícím přístrojem se malinko pleteš, používá se z něj jen tlaková nádoba ( revizi má na 30let a je to na ní vyražený), neobsahuje pouze rozprašovací jehlu.. je to jako malá CO2 bomba na svářečku, všechno je legální a s patřičnejma atestama. Náplň této 8L (nebo 6L ?? už jsem blbej) stojí 200-220Kč i s DPH. S tím chladícím boxem a ventilem je to super nápad, myslím, že by stačil solenoid a podle hodin to dávkovat. Cena je ale zhruba stejná, jako náplň hasičáku ( cca převedeno na kg) a hasičák CO2 nepustí... Takže by šlo jen o náhražku tlakový nádoby na CO2.
Déle bych byl zásadně proti rosení kytiček a zvlhčování při fázi qětu, naopak, vlhkost se mi daří držet na 20-ti% a qětenství si jen chrochtá jak z toho tvrdne... v růstu s tím souhlasím.
Snad nikdo nechce Tvojí adresu, já bych svojí taky nikomu nedal....
Jen jsem psal, že kdyby byla možnost koupit CO2 2,5x levněji, nebyl bych proti................
psilos
a zrak mám výtečný....