Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Lokinek Zdravim R-man, chci se zeptat, ty rele na spinani vetsi zateze mas na nejakym chladici?wat?je to bezpecny?a jeste nepremyslel si do toho nejak zakomponovat prubezny mereni ec a pH metr? ? to bylo naprosto vyvoneny, do toho bych i mozna sel
Ahoj, EC a PH jsem zatim nedelal, ony ty sondy jsou priserne drahy. SSR relays jsou delany az do zateze 25A, coz se v zadnym pripade neda prekrocit, protoze privodni zasuvka pro Growduino je 10A. Pokud by na nejakym rele mela byt vetsi zatez, tak tam davam na prani chladic, napriklad na rele pro lampy je automaticky.
Měl jsem podobný nápád, akorat udělany jen jako model do školy . Výkonovou čás jsem si navrhl a desky udělal dvou vrstvé, přes dotykový displej se ovládá ten model skleníku. Je postavený na arduinu Mega2560. Tento rok bych chtěl udělat snímače s bezdratovou komunikaci.
Původní příspěvek od Papirek Měl jsem podobný nápád, akorat udělany jen jako model do školy . Výkonovou čás jsem si navrhl a desky udělal dvou vrstvé, přes dotykový displej se ovládá ten model skleníku. Je postavený na arduinu Mega2560. Tento rok bych chtěl udělat snímače s bezdratovou komunikaci.
Mám to napsaný jako bakalářskou práci, jinak to má hlídání teploty, vodu v půdě, a vody v nádrži. Teplota se reguluje pomocí ventilátoru řizeným pwm a vytápění je pomocí rezistoru zapojene v serie ve střídavým U. Osvětlení je hlídaný fotorezistorem, který při nedostatku osvětlení slunce v předdefinovaným čase se sepne led panely. :-)
Původní příspěvek od Papirek Mám to napsaný jako bakalářskou práci, jinak to má hlídání teploty, vodu v půdě, a vody v nádrži. Teplota se reguluje pomocí ventilátoru řizeným pwm a vytápění je pomocí rezistoru zapojene v serie ve střídavým U. Osvětlení je hlídaný fotorezistorem, který při nedostatku osvětlení slunce v předdefinovaným čase se sepne led panely. :-)
Původní příspěvek od Jarda 1903 Bomba sleduju to skoro uz rok ty pokroky je videt ze jsi na vavrinech neusnul jinak mam zajem
Jako tvl je to makacka. Ted jsem prisel od typka co vyrabi nejakou elektroniku (prevazne osvetleni, digitalne rizeny a tak) a koukal na to a mam zas tisic a milion veci ktery musim udelat jinak a vylepsit, abych treba mohl s tou bednou jit do .zkusebny a ziskat CE certifikat. Neni to zadna prdel a je to kurevsky drahy, zvlast pokud by se to delalo navickrat...Makat, makat, makat :-)
Fungujou, to je důležitý a nevypadaj taky nejhůř.
Co vlastně musí splňovat el. zařízení abys ho mohl *legálně* uvést na trh? Stačí CE certifikace? A co musí být na tu certifikaci? Konkrétně mě zajímají světla.
a.
PS Po dlouhý době jsem ti mohl dát karmu. Já sem vždycky vlezu, říkám si 'paráda', tak mu dám aspoň K+ a ono mi to napíše, že ji mám dát někomu jinýmu
Dik!
covece byl jsem s tim za typkem co vyrabi osvetleni a dalsich par veci (delal treba osvetleni na ten barak nad metrem Narodni trida - Quadrium) a rikal par zasadnich veci.
1. Pokud by se to davalo do zkusebny na CE certifikaci, tak je vic nez pravdepodobny, ze se v tom nejakej stoura zacne stourat a vzdycky neco najde. Jedna zkouska stoji kolem 15000,- a urcite by to neproslo napoprve. Takze nesmysl.
2. Pokud je to slozeny z komponent, ktery uz maj CE, tak by mohla stacit revize. Na tu je potreba nejen rozumnej revizak a aby to bylo bezpecne udelany (dratky nesmi nikde upadnout, dodrzet mezery mezi 220 a nizkym napetim, mit nekde nejaky ochrany proti prepeti na vstupech cidel, pro prostor s vysokou vlhkosti mit proudovej chranic), ale navic nakresleny schema zapojeni, na zaklade kteryho on tu revizi dela.
Projekt sleduji a drzim palce, tohle by me take bavilo :] .. Ale co se tyce CE, take moc nedoporucuji, to uz si radeji prostuduj, co znamena prohlaseni o shode, casto se to timto da resit, jen se odpovednosti presouvaji.
Ja si certifikacemi take prosel, sice v uplne jine oblasti (sport, na veci, na kterych visi zivot) a nejenze to bylo jeste o rad drazsi, ale i ty nervy dostavaly zabrat .. spise nedoporucuji, prodavej to jako stavebnici ..