Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, chcel by som sa spýtať, či by ste mi niekto nevedel poradiť, v čom je problém. Pestujem pod 400w hlina.
Bližšie info: 1.indoor 200usporka/400 sodík
Zalievané pred 3 dňami, Bio-grow, Bio-bloom a top max, všetko polovičné dávky, asi 1 l na 11 litrový kvetináč, ale hnojivá to asi nebudú. Pred tou poslednou zálievkou som to nezalieval 2 týždne a rastliny sú aj tak vytiahnuté, vtedy tam ešte bola úsporka. Je možné, že to je preliate, pod úsporkou som zalieval každé 4 dni a hlina bola stále mokrá, ale chcem si byť istý, že v čom je chyba.
Ahoj, vyskytl se mensi problem,
na rustu jsem to trosku prehnojil korenakem tak sem ho vysadil a zalival cistou vodou(odstatou den i vice ve tme), pak jsem do konce rustu pridaval do zalivky jen FishMix.....
tim se problem vyresil avsak nastal druhy viz foto: http://nemocflory.rajce.idnes.cz/Snimek/
myslim si ze se mi do toho chytla plisen a pomalu se rozrusta, je to tak?? a Cim ji muzu zlikvidovat??
Mam substrat LightMix a hnojky BioBizz hnojim podle tabulky co druhou zalivku, Ph nevim ani nemerim, teplota 20(v noci) az 25 pres den,...
dik za rady a postrehy
Původní příspěvek od Oyasin Ahoj, vyskytl se mensi problem,
na rustu jsem to trosku prehnojil korenakem tak sem ho vysadil a zalival cistou vodou(odstatou den i vice ve tme), pak jsem do konce rustu pridaval do zalivky jen FishMix.....
tim se problem vyresil avsak nastal druhy viz foto: http://nemocflory.rajce.idnes.cz/Snimek/
myslim si ze se mi do toho chytla plisen a pomalu se rozrusta, je to tak?? a Cim ji muzu zlikvidovat??
Mam substrat LightMix a hnojky BioBizz hnojim podle tabulky co druhou zalivku, Ph nevim ani nemerim, teplota 20(v noci) az 25 pres den,...
dik za rady a postrehy
Ahoj,
klasický případ špatného pH! http://grower.cz/forum/showthread.p...2724#post372724
Kup si pH akvarijní kapky (odkaz výše v tomto tématu), kyselinu fosforečnou (lze koupit pouze osobně v Gshopu) na úpravu pH a budeš rád jestli se ti kytky vzpamatují... jo a pokud jsi už přepnul tak očekávej nižší výnos.
Ze začátku se ti to nemuselo projevit protože tvůj použitý substát má upravené pH, ale jak tam pořád přiléváš další a další zásaditou vodu tak to pH zvedáš, až nakonec tu půdu zneutralizuješ a dále zalkalizuješ.
Pokud máš k dispozici trochu rašeliny tak bych zatím dal na vrch květináčů malou vrstvu a při zalévání se snažil jí celou navhčit aby protékající voda měla snížený pH.
Jak říkám kup kyselinu a pH kapky - upravuj pH vody na 5,4-5,7 dokud voda na výtoku nebude mít 6,0-6,2, poté dále zalévat vodou s pH 6,0 a nebudeš mít žádný další problém.
EDIT: Kořenový stimulátorem se nedá přehnojit! Je to nepřímé hnojivo a neobsahuje žádné živiny, rozhodně se ale držet doporučené koncentrace. Obsahují regulátory růstu - většinou auxiny, které v malých dávkách podporují růst, ve velký zastavují!!! (dokonce se používají jako herbicidy)
Ahoj lidi mám malej problém :-)listy na našich holčičkách začínají žloutnout :-(jsou to řízky, dva dny po přesazení (do rohoží) začaly žloutnout odspodu rostlinky a od kraje listů. Nevím jestli dělá problém skok Ph při odtoku nebo nedostatek dusíku? nebo něco jiného????
INFO: hydro-drip systém
vstupní Ph: 5,2 výstupní Ph: 6,4 EC: 1
pěstební medium: Grodan rockwool( napuštěná na Ph 5,2)
teplota: den-27-28, noc-21-23
vlhkost: 40%
hnojky:-Metrop MR1 (3ml na 10l jsem dával)
- Metrop Calgreen (2ml na 10l jsem dával)
světlo: 18/6 ,400w
foto1: Orange bud
2: Euphoria
3:Buddha
4ouble dutch
Ahoj lidi mám malej problém :-)listy na našich holčičkách začínají žloutnout :-(jsou to řízky, dva dny po přesazení (do rohoží) začaly žloutnout odspodu rostlinky a od kraje listů. Nevím jestli dělá problém skok Ph při odtoku nebo nedostatek dusíku? nebo něco jiného????
INFO: hydro-drip systém
vstupní Ph: 5,2 výstupní Ph: 6,4 EC: 1
pěstební medium: Grodan rockwool( napuštěná na Ph 5,2)
teplota: den-27-28, noc-21-23
vlhkost: 40%
hnojky:-Metrop MR1 (3ml na 10l jsem dával)
- Metrop Calgreen (2ml na 10l jsem dával)
světlo: 18/6 ,400w
foto1: Orange bud
2: Euphoria
3:Buddha
4ouble dutch
Ahoj tak se hlásim znova po 10 dnech. Pozitivní zpráva je, že kytky se výrazně zlepšily co se týče "přidušenosti" -> listy se znovu narovnaly, opravdu to bylo menším množstvím dusíku v počáteční fázi květu. Vlastně ihned dle tvé rady, HurricaneGeorge, se brutálně nastartoval růst pestíků a paličky bují radostí. Čili problém s hnojením alga bloom, které má dusíku vskutku nedostatek a pravděpodobně si toto hnojení již nekoupím (je použitelné pokud jsem dobře pochopil možná na poslední měsíc květu). Takže bych se chtěl rovnou zeptat na nějaké doporučení ohledně hnojiv na květ abych se tomuhle příště vyvaroval.
Špatná zpráva ovšem je, že stále nějaké problémy přetrvávají, ačkoliv kytky již vypadají poměrně dobře a paličky rostou.
Na fotce č.1 bych chtěl prodiskutovat stále žluté listy, dusík to poměrně zlepšil, ale stále u nějakých listů je to dost výrazné.
Na fotce č.2 je jiný problém, opět spálené konce listů, přehnojení bych spíše vyloučil, na to už si dávám pozor. Původně navrhovaný nedostatek manganu se mi zdá pravděpodobný.
Na fotce č.3 to vypadá na stejný problém co kytka č.2
A konečně kytka č.4 kde je pravděpodobně stále malý obsah dusíku v hlíně, je to poslední kytka ze všech 10ti co mám ve skříni co jí listy zůstaly takhle svěšené - už dostala větší dávku dusíku. Nicméně mě taky znepokojuje její světlounká barva.
Hnojil jsem 3x 2ml alga bloom + 2ml alga grow na 1l odstáté vody 24h s ph 6,5 (možná trochu méně) upravená kyselinou fosforečnou.
Nyní jsem přešel na 3ml alga bloom + 1ml alga grow na 1litr.
Teplotu hlídám razantně, zjistil jsem že když nesvítim tak bylo v místnosti 15°, proto nyní hlídám a zavírám do místnosti dveře když lampa nesvítí, pokud svítí tak dveře do místnosti samozřejmě otevírám. Pod dveřma je poměrně slušný prostor na průtok vzduchu i tak, ale možná by se mi problém se vzduchem mohl projevit. Nevím ale jak to poznám.
Na závěr mě znepokojuje vlhkost ve skříni, drží se nad 70% neustále, jelikož jsou kytky v nějakém 5týdnu květu tak bych to měl asi začít řešit?
Původní příspěvek od executor Na fotce č.3 to vypadá na stejný problém co kytka č.2
A konečně kytka č.4 kde je pravděpodobně stále malý obsah dusíku v hlíně, je to poslední kytka ze všech 10ti co mám ve skříni co jí listy zůstaly takhle svěšené - už dostala větší dávku dusíku. Nicméně mě taky znepokojuje její světlounká barva.
Hnojil jsem 3x 2ml alga bloom + 2ml alga grow na 1l odstáté vody 24h s ph 6,5 (možná trochu méně) upravená kyselinou fosforečnou.
Nyní jsem přešel na 3ml alga bloom + 1ml alga grow na 1litr.
Teplotu hlídám razantně, zjistil jsem že když nesvítim tak bylo v místnosti 15°, proto nyní hlídám a zavírám do místnosti dveře když lampa nesvítí, pokud svítí tak dveře do místnosti samozřejmě otevírám. Pod dveřma je poměrně slušný prostor na průtok vzduchu i tak, ale možná by se mi problém se vzduchem mohl projevit. Nevím ale jak to poznám.
Na závěr mě znepokojuje vlhkost ve skříni, drží se nad 70% neustále, jelikož jsou kytky v nějakém 5týdnu květu tak bych to měl asi začít řešit?
executor: hele jak větráš? Větráš v noci? při vysoké vlhkosti, se snižuje odpar z listů, tím logicky kytky ani tolik neberou vodu ze zálivky. Tak že můžeš řešit hnojení PH, a kde co, a pořád žádnej výsledek.
Né všem genetikám vadí tato vysoká vlhkost, to pro ty co by mi začli tvrdit, že to nevadí.