Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
guerilla: No těžko soudit,.. jestli je to převážně na vrcholcích, tak si přidal PK, a tím si to znovu nakrmil Dralíkem.
Předpokládám, že všechny parametry jsou ok.
Propláchnout, a jiný hnojiva..
Ale jistej si nejsem
Ahoj, podle mě je do nedostatek fosforu, delaly mi to kytky v prvni polovine kvetu. Zlepsilo se mi to kdyz jsem zalival casteji a prestalo to az jsem zvedl hnojky. Pestu zdar
zdravim panove
Mám problém s tímlhe : listy se mi z ohýbaji směrem dolů a zůžují se(kroutí se jak feferonka). Vypadá jako kdyby byla povadlá ale zalívám normálně. Nevite nekdo cim to muze bejt? ten ptoblem jsem tu nasel...ale odpoved ne.
dik
Kdyby bylo EC takové, jaké říkáš, znamenalo by to, že mám EC metr, který ukazuje naprosté bludy... jenže neukazuje, takže zřejmě hnojiva pro hydro a hlínu od B'cuzz jsou jiná.
"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "
Kdyby bylo EC takové, jaké říkáš, znamenalo by to, že mám EC metr, který ukazuje naprosté bludy... jenže neukazuje, takže zřejmě hnojiva pro hydro a hlínu od B'cuzz jsou jiná.
Ahoj,
tak to se omlouvám, nenapsal jsi že je to na hlínu, jenom Voeding a já se podíval na svoje hnojky a tam je to stejný...
Ale i tak si myslím že ta hodnota EC je nějaká nízká.
Od jaké firmy máš PK 13-14? od ATAMI?
Pokud ano tak udělej následující. Odměř si přesně třeba 5l vody, změř jeho EC a pak přidej 5ml PK 13-14, měření opakuj. Rozdíl EC při této jednotkové koncentraci by měl být 0,31.
2 guerilla:
Tak ten můj původní příspěvek jsem smazal, byl zavádějící.
Odpovědí je že když naměříš přesně 5l vody a pomocí pipety/byrety/stříkačky přesně 5ml hnojiva vnášíš do měření menší chybu než u menších objemů.
Injekční stříkačkou třeba na 5ml opravdu nejde přesně měřit 1ml.
Nevím jak jsi to měření přesně prováděl. Ale nevypadá to zase až tak odlišně... třeba PK od Bio Novy mění EC od 0,391,
Takže ti jde dobře. No já si celou dobu myslel že máš hydro hnojiva.
zdravim, mam dost vážnej problém s listama. Z počátku se udělaj malinký kulatý hnědý suchý flíčky a přechází do totálního vyschnutí a zkroucení listu. Vypíšu návrhy čím si myslim že to může být a samozřejmě aspekty proč asi.
1. špatná zálivka - zalévám odstáhou vodou s 1ml/L Dutch Pro - Take root, Ph zálivky 6.5-6.8. Dělají to všechny kytky co mám, jak mimo matkárnu tak i ty za oknem.
2. špatná zemina - když jsem přesazoval neměl jsem zeminu, venku mráz, tak jsem namíchal 50% Zeminu pro pokojovky s aktivním humusem + 50% použitá zem. s předchozího pěstu vyklepaná z kořenů. Vypadá to, že to bude tohle ale nevím čím, zda nějaký nedostatek prvku nebo přehnojený kvůli tomu aktivnímu humusu, ostatní kytky v jiné zemině zatim tyhle příznaky neprokazují.
3. špatné klima - tím bych řekl že to nebude, ve skříni pri svitu 22°C u spodku, 26-28°C na špičkách, jednou sem neuhlídal a bylo pár hodin 32°C a při tmě se může stát min. 17° ale běžně 20°C.
Edit: Jen ještě dodám že kytky byly předtím ztrápené, byly ve sklepě kde padala teplota pod 16°C a vlhkost padla až na 30%. Může to poznamenat rostlinu na věčnou budoucnost?
Omlouvám se za kvalitu fotografií, nemám u sebe foťák.
Původní příspěvek od Banány zdravim, mam dost vážnej problém s listama. Z počátku se udělaj malinký kulatý hnědý suchý flíčky a přechází do totálního vyschnutí a zkroucení listu. Vypíšu návrhy čím si myslim že to může být a samozřejmě aspekty proč asi.
1. špatná zálivka - zalévám odstáhou vodou s 1ml/L Dutch Pro - Take root, Ph zálivky 6.5-6.8. Dělají to všechny kytky co mám, jak mimo matkárnu tak i ty za oknem.
2. špatná zemina - když jsem přesazoval neměl jsem zeminu, venku mráz, tak jsem namíchal 50% Zeminu pro pokojovky s aktivním humusem + 50% použitá zem. s předchozího pěstu vyklepaná z kořenů. Vypadá to, že to bude tohle ale nevím čím, zda nějaký nedostatek prvku nebo přehnojený kvůli tomu aktivnímu humusu, ostatní kytky v jiné zemině zatim tyhle příznaky neprokazují.
3. špatné klima - tím bych řekl že to nebude, ve skříni pri svitu 22°C u spodku, 26-28°C na špičkách, jednou sem neuhlídal a bylo pár hodin 32°C a při tmě se může stát min. 17° ale běžně 20°C.
Edit: Jen ještě dodám že kytky byly předtím ztrápené, byly ve sklepě kde padala teplota pod 16°C a vlhkost padla až na 30%. Může to poznamenat rostlinu na věčnou budoucnost?
Omlouvám se za kvalitu fotografií, nemám u sebe foťák.
Zdar podla mna mas solidne zasoleny substrat,doporucujem vydatny preplach upravenou vodou a na zaver mozna enzymes.
Původní příspěvek od mmaall flowtek : A co foto nebude.Já myslím že to máš přelitý.
Hele, je to na prvni strance, prispevek od luxu5....ma tam dve fotky a ta prvni je muj problem.....
Vsechny zalejvam stejne a ostatni sou v pohode. a celkove vypada jinak a je takoa oslabena a nevim proste no. Je to 19 dnu na rustu.
Bohuzel nemam nic, cim bych mohl fotit
Zdravim, mám docela zásadní problém s listama. V růstové fázi víceméně nebyl problém, kromě tuhého boje s vlhkostí. Po přepnutí na květ začly kytky z tmavě zelené barvy pomalu světlat a mají lehce zakroucené listy, jak kdyby byly přelité. Jsem ve 14dni květu, vlhkost kolem 50%. Vypadají jak kdyby byly trochu přidušené, problém s Ph se mi nezdá pravděpodobný, zalívám celou dobu tou stejnou vodou octem lehce upravuji Ph na 6,5. Po čase začly i některé listy především ve spodní části schnout a sami odpadat. Zítra bych případně přiložil lepší foto.
Zdarec,
jeden problém který máš je v úpravě pH. Nechápu jak nikdo může upravovat pH organickými kyselinami - jak citronovou tak octovou. Způsobuje mnoho problému, už jenom kvůli tomu že octovka působí antibakteriálně a zabije vše živé v půdě (nebudu vysvětlovat na co je v půdě edafon), dále není tak silná jako anorganické kyseliny. Potřebuješ jí větší množství a do půdního roztoku vnášíš anionty octanové, absolutně nevyužitelné pro rostlinu.
Začni používat na úpravu pH anorganické kyseliny - dusičnou / fosforečnou a pak uvidíš...
Výtažek z jednoho mého příspěvku:
Kyslina dusičná v růstu se používá proto že vnáší kyselé protony (snižují pH) a anion dusičnanový (přijatelný rostlinou). Kyselina fosforečná také vnáší kyselé protony a anion fosforečnanový (ve vodě bude jako dihydrogenfosforečnanový a hydrogenfosforečnanový - přijímané rostlinou). Naopak hydroxid draselný se přidává na zvýšení pH - obsahuje hydroxylový ion (zvyšuje pH) a ion draselný (vstřebatelný rostlinou). Těmito kyselinami a louhem vnášíš pouze NPK a upravuješ pH!