Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ruprecht má pravdu !
AF do indoru je úplny nezmysel. Jediné využitie af vidím v outdooru. Aj to len z dôvodu počasia a skorého dozrievania. No keď si dá človek dokopy výnos a cenu af strainov rýchlo príde nato že to není najlepšia voľba.
AF ? OK. Možno do budúcna, keď vytvoria strainy ktoré budú hodné peniazom čo zane žiadajú.
Stačí prejsť bazár, bielu listinu a nájdeš vynikajúce strainy za super ceny. Sú tu chlapi ktorý sa dotoho fakt že rozumejú. Dovolím si tvrdiť že so svojími mnoho ročnými skúsenostami sa pohode vyrovanajú všetkým predražením seeds bankám.
A nebude jednou z výhod pěstování AF indoor to, že v květové fázi na ně mužeš stále svítit 18/6? tedy více energie - katalitických procesů kvetení atd..? V tom vidím potenciál a výhodu AF při pestování IN, samozřejmě pokud oželíte elektřinu navíc
Původní příspěvek od Dr.Endugu A nebude jednou z výhod pěstování AF indoor to, že v květové fázi na ně mužeš stále svítit 18/6? tedy více energie - katalitických procesů kvetení atd..? V tom vidím potenciál a výhodu AF při pestování IN, samozřejmě pokud oželíte elektřinu navíc
jj, tak toto bude opravdu jediná "výhoda"ale asi už bych raději ještě připlatil a rovnou rožnul druhý box a měl bych 2x tolik brka...ale opravdu tento pohled na věc mě nenapadl :-)
je dobré když se třeba uvolní místo v matkárně, že tam můžete k matkám pár AF brček šupnout ,ale mě pokud se vždy uvolnilo místo, tak sem rozjel selekci, takže pro mě by to stejně nebylo ..
ale to, že to doporučuje výrobce :-) nebude to tím, že chce toho co nejvíce prodat? ale tady jsme na fóru, kde se to řezama jenom hemží, tak fakt není důvod pod lampu ty AFka cpát, teda pokud někdo nechce prosvěcovat majlant...
Tak abychom to shrnuli.
Dej na radu zkušenějších a na AF Indoor zapomeň, to si nech na později.
Projdi si galerii kde uvidíš pořádný palice a taky tam většinou jsou uvedený výnosy suchého materiálu. Není problém si koupit řezy od zavedeného matkaře.
Pokud ses ptal v jiném příspěvku na klíčení ze semínek, tak na to je několik obsáhlých temat, přesto doporučuji celkem jednoduchý postup od uživatele BUTCH který je popsán ve FAQ: http://grower.cz/pestovani/navody/s...kliceni/13.html
Ale já bych ti doporučoval minimálně 150W sodík a modrou CFL nechal na matku případně růst řezů.
Pokud pojedeš klasiku 12/12 spotřeba bude stejná nebo možná i menší a výnos je větší.
Pro názornost uvedu malý příklad 250W sodík
30dnů x 18hodin = 540hodin x 250W = 135kWh
60dnů x 12hodin = 720hodin x 250W = 180kWh
Celkem.........................................315kWh x 5Kč =1575Kč
200W CFL má spotřebu cca 170W
90dní x 20hodin = 1800hodin x 170W=306kWh x 5 Kč = 1530Kč
+ balast.
Jak vidiš záměrně jsem použil silnější 250W sodík (i když má asi o trošku vyšší spotřebu) oproti slabší 200W CFL a za tři měsíce to dělá víc jak 1500Kč, takže doporučuji zvednout měsíční zálohy min o 600Kč.
No a na závěr - soda je soda a ať se daří.
P.S. Na tu CLF pozor!!! Nechytat za trubice, je křehká !!!
Riesia sa tu sracky lebo pani bambusi maju praveke nazory..ked seed banka uvadza pri niektorom modely moznost pestovania out a IN tak vase profesionalne skusenosti tomu mienia odporovat? samozrejme su automaty primarne robene na out ale aj niekto vie pestovat a vie NEŠOKOVAŤ rastlinu tak ju moze dat kludne dovnutra..staci sa prebrat z toho sna z doby socializmu..staci si pozriet napriklad na insta ucet kde cavo prezentuje pestovanie pod led..niektory z vas by sa asi posrali..blbci
Původní příspěvek od yara Tak abychom to shrnuli.
Dej na radu zkušenějších a na AF Indoor zapomeň, to si nech na později.
Projdi si galerii kde uvidíš pořádný palice a taky tam většinou jsou uvedený výnosy suchého materiálu. Není problém si koupit řezy od zavedeného matkaře.
Pokud ses ptal v jiném příspěvku na klíčení ze semínek, tak na to je několik obsáhlých temat, přesto doporučuji celkem jednoduchý postup od uživatele BUTCH který je popsán ve FAQ: http://grower.cz/pestovani/navody/s...kliceni/13.html
Ale já bych ti doporučoval minimálně 150W sodík a modrou CFL nechal na matku případně růst řezů.
Pokud pojedeš klasiku 12/12 spotřeba bude stejná nebo možná i menší a výnos je větší.
Pro názornost uvedu malý příklad 250W sodík
30dnů x 18hodin = 540hodin x 250W = 135kWh
60dnů x 12hodin = 720hodin x 250W = 180kWh
Celkem.........................................315kWh x 5Kč =1575Kč
200W CFL má spotřebu cca 170W
90dní x 20hodin = 1800hodin x 170W=306kWh x 5 Kč = 1530Kč
+ balast.
Jak vidiš záměrně jsem použil silnější 250W sodík (i když má asi o trošku vyšší spotřebu) oproti slabší 200W CFL a za tři měsíce to dělá víc jak 1500Kč, takže doporučuji zvednout měsíční zálohy min o 600Kč.
No a na závěr - soda je soda a ať se daří.
P.S. Na tu CLF pozor!!! Nechytat za trubice, je křehká !!!
Nechápu proč počítáš 90 dní u AF..🙂 jel jsem AF ve skříni dvakrát a pokaždé jsem sklizel za 60-65 dní 🙂
Automaty sú velmy dobre.. Idem ich už druhý rok vonku aj v boxe a som nad mieru spokojný.. A tak isto aj ďalšie tisíce growerov zo zahraničia. Už nepozerajte na názory z roku 2013 😂 novodobé automaty sú už o niecom inom ako boli loweryder a tajga 😁😁😁 co mi zbierame úrodu už v polovici leta ostatný len zavydia keď oni majú ešte úrodu v nedohľadnu.. Keď si sikivny dokážeš mat 2 do konca aj 3 úrody ročne. Každú úrodu máš zaručenú lebo krátko kvitnu.. Síce je toho menej ale zato zaručene.. Skôr zklidis kytku ktorá trvá len 70 dní ako keď máš mať niekde kytku 4 a viac mesiacov. A druhá vec plesen, keď vecsina fotoperiod dozrieva v 10 mesiaci a viac... Tolko stručne zamna ✌️Mier✌️
Taky bych rad letos poprve vyzkousel nejaky ten automat, ale mam strach aby rostlinky nebyli moc male, nechtel bych vysazovat nejaky vetsi pocet kytek, stacily by treba dve, ale aby byli trochu vetsiho vzrustu nez obycejny automat. Jsou nejake takove odrudy? Neco jako poloautomat?
Původní příspěvek od Knigh Rider Taky bych rad letos poprve vyzkousel nejaky ten automat, ale mam strach aby rostlinky nebyli moc male, nechtel bych vysazovat nejaky vetsi pocet kytek, stacily by treba dve, ale aby byli trochu vetsiho vzrustu nez obycejny automat. Jsou nejake takove odrudy? Neco jako poloautomat?
Amnesia XXL od Dinafemu roste velká - měl sem 3 a nejvyšší měla 170 cm.