Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cuss
souhlasim se syncrem - 600W by mohlo pro zacatek bohate postacit.
Ale zase pokud nejde o energii proc ne 1200 W . .cim vic vatiku tim vetsi vynosy zpravidla - i kdyz vyjimka potvrzuje pravidlo.
Radim pozorne studuj grower - jetu neocenitelne mnozstvi rad.
Ja jedu taky svuj prvni grow - a prostor mam dost nevyuzitej.
S takovoule watazi si muzes dovolit na poradnym miste poradnej bush style . . coz je bombicka . . 1200W prosviti hodneeeee !
Cuss a at se dari ;-)
2 x 600 W je ich rozhodnutie... ak mauju poriadny priestor a su odhodlany tak nech sa paci je to asi ako zivit klimu ktora chladi 18 h denne [real hard core ] ale ten vynos bude brutaaalny no ale aby som len nekecal tu je par ceskych velkoskladov s elektro-instalacnym matrosom: http://www.janca.cz , http://www.ereka.cz , http://www.emas.cz ... daju sa tam najst sodikove komplety a i... potom v baumaxe ,obi a pod. sa daju kupit digitalne spinacie hodiny, digitalne teplomery so sondou pripadne zvlhcovacku vzduchu... ale nebudem sa rozpisovat skuste hladanie tu na groweri a uvidite co to vypluje inak nech sa dari...
to Sabik,aj na sog aj scrog je dobré mať prístup k rezom,ani jedna technika nie je vhodná na pestovanie zo semien.Zo scrogu to už ťažko vypletieš,ak tam bude samec a v sogu zase budeš mať po samcoch prázdne miesto.Takže v oboch prípadoch je dobré mať matku na rezy,alebo nikoho,kto Ti rezy poskytne.Na sog je ale dobré mať vlastnú matku,lebo by sa Ti to finančne nevyplatilo(malá rastlinka-menší výnos).Aj toto treba brať v úvahu.
to nOsi:keď pri scrogu ostriháš všetky lístky,ako bude prebiehať fotosyntéza?Podľa mňa,čo sa týka obidvoch techník,je to na svetlo rovnako náročné,nepotrebuješ presvecovať veľkú hĺbku.
Sabik - no kazdopadne SoG ma vyhodu v tom, ze tam muzes prskat spoustu rezanu v urcitejch casovejch intervalech - (treba kazdejch 14 dni 1/3 plochy) - pokud tam budesh mit pouze jeden velkej truhl, tak se ti bude spatne sklizet a sazet - idealni spousta malejch kvetinacku (treba i 10x10) - lip se ti budde manipulovat ,o)
ja viem,v pohode,len nemôžeš v počiatočnej fáze ostrihať všetky listy a strihajú sa tie pod pletivom,to mi je jasné,nad pletivom ostávajú,len som si zvyklol konkretizovať,písať čo najpresnejšie info,veľakrát ľudia berú rady doslova.To je Tvoje???Vyzerá to vynikajúco.
to Sabik,najlepšie mať na každý kvet zvlášť kvetináč(aj keď ja to tak nemám,čo je možno chyba),alebo ich aspoň oddeliť nejakou plastovou tabuľkou(aj keď si myslím,že by im nemalo vadiť,že majú prepletené korene,ak ich nechceš presádzať)
já bych byl určitě pro SOG...je s tím míň práce a je větší výnos...jinak to vplétání je naprosto nejhorší činnost stačilo mi když sem zkoušel venku vsrog...sem tu kytku naprosto olámal než sem jí tam dostal tak sem to zas sundal
to Sabik,substrát použi vždy nový,nie je to tak drahé
zber:podľa genetiky 7-10 týždňov
Svetlo:neónové trubice na kvet vhodné nie sú(aj keď,záleží aj na spektre).Tie neónky by som použil na tú(tie)matku(y)
btw,dosť veľký kvetináč na matku,ale aj tak ju budeš zastrihávať,tak si ju udržíš veľkú,ako budeš chcieť,nemusí mať 3 metre len kvôli tomu,že má veľký kvetináč
A ešte výhoda zvlášt kvetináča na každú kytku je tá,že ak nemáš rovnakú genetiku a aj keď máš,nemusia byť všetky rezy rovnako veľké,tak ich môžeš podľa potreby podkladať,aby boli v rovnakej vzdialenosti od lampy.A tiež sa mi zdá sog jednoduchší,hlavne pre začiatočníka a keď Ti aj nejaké kvetinky odídu,nebude to taký problém.Napr. jedna chytí pleseň,tak ju proste vyhodíš,v scrogu by si mohol mať s týmto problém.
Neni to sice k tomuhle trydu ale nechce se mi zakladat dalsi a mozna by to zajimalo i Sabika.Nikde jsem se to nedocet i kdyz to tu mozna nekde je....Takze jde o tohle...
Vsade ve vsech seedbankach je napsana doba kvetu.Trebas 50 dni,nebo 10 tydnu atd.No a me by teda zajimalo od kdy se ta doba kvetu zacina skutecne pocitat.Od prepnuti?Nebo az uvidim ze to kvete?Ale jak zase poznam ze to uz kvete...
Sabik,trochu času na groweri a sám si utvoríš názor,čo je pre Teba najvhodnejšie.Nikto nevie,aké máš podmienky,takže ťažko Ti niekto nalinkuje,čo máš robiť.Alebo ak nebudeš pozerať na investície a urobíš to,čo Ti tu niekto poradí,tak to sa dá.
Btw.SOG je vraj najvýnosnejší(ale to som len čítal,neskúšal).
A keď nemáš skúsenosti,podľa mňa určite SOG!