Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Brejk trubice maj 1.2 metru. Prostor si upravim to ti mohlo dojit kdyz sem chtel puvodne i jine svetlo... 30cm navic neni takovej problem.
Kvb. V tvem tre sem se rozhodl pro trubice ja to mam vsechno zkoukli ale kdyz si neco stavim tak se radci radim at se vyhnu zbytecnym chybam.. Pal to stoji zbytecny penize a veci se valej ve skrini...
I do prostoru 1m bych to asi nacpal kdyz mam hloubku 45. Podel uhlopricky.. Dneska sem jen pro zajimavost.meril stan 1m2. A mel neco kolem 140+ zajimalo me zda by se to tam taky veslo...
Tak teď mám brouka v hlavě zastavil jsem se na chatu že někoho najdu a pokecám a tam téma o matkárně s low watáží , osobně jsem nikdy nejel matky ale zato si rád s kytkami pohraji.
Většinou všude vidím že kvalitní matka je pod 400w MH ze selekce 20+ obyč semínek.
Ale když se zamyslím tak já vlastně hledám nejlepší genetický potenciál mezi rostlinkami co mám nasazeny a vlastně podmínky při 400w jsou pro všechny kytky stejné ,stejně jako při 40w budou podmínky pro všechny stéjné takže tak či onak vybereme tu top genetiku (má se s ní pár kol odjet aby se viděl výnos) ale přeci jen selekci bych mohl udělat i při nižší vatáži.
a když už mám svoji matku tak jasně pod 400w to bude máma se sty řízky ale pod 40w jich bude pár (bude menší slabší) ale geneticky identická jen bude mít méně kvalitní podmínky pro růst. (málo světla pomalejší přeměna co2 a hnojiv na použitelné látky)
ale potom dát těm klonům podmínky kde se můžou předvést (600w+) by dle mě nemělo mít vliv ? samosebou čekám delší zakořenění a aklimatizaci řezů ale na genetiku by to dopad mít nemělo.
čekám někoho kdo má to know how a testoval to nebo někoho kdo mě vyvede z omylu
Hele já budu mluvit čistě za sebe,zkušeností tolik nemám.. Za to jsem toho ale dost přečetl na zahraničních fórech a YT... Všichni víme, že selekce kvalitní matky z 10-ti reg. semínek není za týden hotová.. Dá se říct že je to záležitost řekněme třeba na půl roku i více..
Já nic takového nedělal a ani dělat zřejmě nikdy nebudu..!! Jelikož jsem chtěl mít taky svou matku pro okamžitou svou potřebu, případně pár ks. pro kámoše.. Koupil jsem si pár "kvalitních" řezů z Vídně a zamatkoval je!! Momentálně je dokvítám a kamarád taky.. Už teď můžu říct, že budu sklízet plnou korbu. Tudíž jsem zatím žádné ztráty na genetice nepozoroval.. Další kolo pojedu řezy z FEMINIZOVANé matky a vůbec strach nemám..
Už MOCKRáT jsem četl a viděl na YT, že borci řezali bez problému FEM. matky a také NAKVETLý rostliny s palicema!!!! A úplně v pohodě.. Aspoň v Americe to tak dělají skoro všichni.. Když se jim tam dostane do ruky něco spešl, hned si to mezi sebou rozřežou a rozdají..No problema..
Nikomu nedávám na nic návod,jen vím že to s tou selekcí není tak horký jak by každej matkař nejspíš potřeboval..
Nicméně kvalitní selektovaná matka je poklad o tom se tu nebudu dohadovat...
A na kvalitní matku není potřeba silné světlo,samozřejmě nesmí ji člověk trápit pod bludičkou..Více světla znamená více řezů..
Četl jsem že pokud člověk totálně nezestresuje Fem. kytku tak má uplně minimální důvod zhermaťet..
Jen doplním, že v Améru to takhle přeřezávají hlava nehlava pač tam prý nejedou tolik na objem jako my, ale spíš na kvalitu a efekt.. Takže možná proto se asi nebojí ztrát při takovémto přeřezávání klonů..
Četl jsem hromadu příspěvků kde borci psali, že řežou fem. matky ...very long time and without problems..
K tej Amerike - jednak je tam elektrina oveľa lacnejšia, no a kto by riešil pár W hore dole, keď tam bežia nonstop klimatizácie, ktoré kľudne žerú W na tisícky...
Původní příspěvek od kubok K tej Amerike - jednak je tam elektrina oveľa lacnejšia, no a kto by riešil pár W hore dole, keď tam bežia nonstop klimatizácie, ktoré kľudne žerú W na tisícky...
Jj,máš pravdu tam elektriku a pohon. hmoty řeší trochu jinak.. No spoustu věcí tam řeší trochu jinak..)
Původní příspěvek od frak Už MOCKRáT jsem četl a viděl na YT, že borci řezali bez problému FEM. matky a také NAKVETLý rostliny s palicema!!!!
Já se teda s klonováním bavím jen pár let (asi od roku 2011), ale pokud dokážeš naklonovat kytku v květu, tak máš velké štěstí! Klony nejlépe chytají, když jsou matky trošku povyživené (málo dusíku) a pochopitelně na růstu. Klon z kvetoucí kytky hrozně špatně pouští kořeny a v naprosté většině případů zajde.
Já se teda s klonováním bavím jen pár let (asi od roku 2011), ale pokud dokážeš naklonovat kytku v květu, tak máš velké štěstí! Klony nejlépe chytají, když jsou matky trošku povyživené (málo dusíku) a pochopitelně na růstu. Klon z kvetoucí kytky hrozně špatně pouští kořeny a v naprosté většině případů zajde.
No já to nezkoušel a ani nehodlám.. Ale tady to nevypadá že by to bylo tak moc těžké řezat nakvetlou kytku....