Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
2 Pfejzr: kytky jsem měl oholené zespoda fest, 12 ersb (sativa, málo listí, tenký listy, celkově to bylo krásně provzdušněný) v 120/120 boxu, 4 davo ventilátory jely nonstop stejně jako odtah - ventilace o výkonu 800 m3/h jela nonstop. Když jsi otevřel box, tak to tam bylo jak na větrné hůrce Používal jsem cannacure jako prevenci od 1. týdne, plus pak polyversum a vůbec dělal všechno proti plísni. Stejně se mi pak rozjelo padlí, kterého jsem se už nezbavil a sklízel kvůli němu o pár dní dřív... Není to jen o provzdušnění tedy, jestli něco radit, tak mít co nejzdravější kytky všeobecně.....
Teploty má v klidu od 18 do 31 to je podle mě v klidu, pokud mají co pít...
31 je moc,mám to odzkoušeno,po zapnutí lampy mám 21 a před vypnutím je 25,ideální teploty,po teplotě 27 něco mohou žloutnout listy.
I ve FAQ se píše-květ 21-26 a ty tam máš o 5 stupňů navíce.
to microft: Jestli mluvíš o svém growu v podpisu, tak si možná moc skromný, tak zdravě vypadající kytky v den sklizně jsem neměl tak dva roky
raymond potřebuje pár rad do začátku, jako každý z nás, tak jsem přidal další skromný názor jak na to
Mimichodem teď používám Bio Protect od GHE, přidávám do postřiků s Cropmaxem nebo bez, kytky jsou odolnější.
Jednou mi taky navštívilo padlí, nejdříve spodky, sem si myslel že to žloutne stářím, ale žloutlo to a opadávalo až k vrškům, takže padali i malé lístky z palic, ale to byl extrém, z kterého sem se velmi poučil
Někde sem četl že padlí se vlastně volně vyskytuje ve vzduchu v různých koncentracích, podle sezóny a prostředí. Takže jak říkáš mít kytky zdravé, aby odolali všem spórům a škůdcům.
Jinak venku prší, není co dělat tak se svařuje omluvte můj kostrbatý rukopis
Takže díky moc za rady. Takže přesadil jsem do 11ti litrových květináčů, větší jsem nikde nekoupil. Kytky teď mají kolem 50 cm, zítra přepínám. Pavoučky ani vajíčka jsem nenašel. Ty fleky asi budou rosením, protože šplíchám rostliny celkem často vzhledem k tomu, že mám vlhkost kolem 50%. Tak já nevím, mám teda řešit nějaké přípravky? Třeba ten cannacure preventivně, ať je to do setu?
Lampu jsem dal trochu výš.
Max min je teplota 29°/19°, vlhkost 91%/38%
Kytka mohla být trochu přehnojená, jednou jsem je všechny preventivně prolil jen vodou a v pohodě se zvedla. Asi jsem trochu popletl dávkování, ale tohle by už mělo být pod kontrolou Ph neměřím, ale zítra změřím ph roztoku před a po hnojkách. Ec měřit asi nebudu.
Jinak ventilátor 495 m3/h jede když jede lampa a 2 ofuky malé ventilátory jedou na max pořád i v noci. Jeden je vidět a druhý je u nádechu směrem nahoru.
Lístky jsem trochu otrhal při přesazování, takové žluté nezdravé. Potřeboval bych možná rady k prostřihávání. Kolik toho oholit a které větve vzít/nechat.
Připojuju fotky po přesazení.
Kytkám jsem prostřihal, snad správně, zalil (kolik tak můžou ty kytky vypít?) jsem je 10 litrama s Terra Vega a Rhizotonicem a dneska budou mít poprvé dlouhou noc
Jo, takhle nějak to má vypadat, jenom zkusim pár rad. Přesazenim kytky způsobíš, že jí vytvoříš další místo pro kořeny. Kytka toho využije, začne tvořit další kořeny a na chvíli zabrzdí růst nad květináčem. To zrovna při přepnutí neni moc dobrý, proto bych do zálivky na příští týden přidal kořenovej stimulátor aby se ten proces urychlil. Nezkoumal jsem, čim zalejváš.. U Metrop hnojiv se přidává amino root až do 2. týdne květu, nic tim nemůžeš zkazit. Jo a kolik jim naleješ, tolik vypijou no a zbytek dole proteče.
Měl bys mít ve skříni rovnoměrně osvícenou plochu, světlo máš podle mě vpoho, ale nemáš tam moc plochu. Trochu si přeházej, vypodlož kytky aby měly všechny přístup ke světlu, žádná moc ani málo, a zároveň se dostalo minimum světla na podlahu. Čím víc toho vysvítíš do listí, tím líp..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Původní příspěvek od fiste Jo, takhle nějak to má vypadat, jenom zkusim pár rad. Přesazenim kytky způsobíš, že jí vytvoříš další místo pro kořeny. Kytka toho využije, začne tvořit další kořeny a na chvíli zabrzdí růst nad květináčem. To zrovna při přepnutí neni moc dobrý, proto bych do zálivky na příští týden přidal kořenovej stimulátor aby se ten proces urychlil. Nezkoumal jsem, čim zalejváš.. U Metrop hnojiv se přidává amino root až do 2. týdne květu, nic tim nemůžeš zkazit. Jo a kolik jim naleješ, tolik vypijou no a zbytek dole proteče.
Měl bys mít ve skříni rovnoměrně osvícenou plochu, světlo máš podle mě vpoho, ale nemáš tam moc plochu. Trochu si přeházej, vypodlož kytky aby měly všechny přístup ke světlu, žádná moc ani málo, a zároveň se dostalo minimum světla na podlahu. Čím víc toho vysvítíš do listí, tím líp..
Ohledně přesazení a růstu nadzemní části v souvislosti s přepnutím:
ANO,MOHU JEN POTVRDIT..Mám stejnou letitou zkušenost,ačkoli sem se tu přel s lidmi,co mi tvrdili,že druhý den po přesazení jim kytky vystřelily nahoru jak bláznivý a za své názory jsem si i vysloužil červenou karmu a brutal sprostý pmka,stále tvrdím,že kytka rozjede kořeny do volnýho prostoru a vršek na pár dní poněkud zbrzdí,až zastaví.Proto je dobrý přesně to co píšeš,přesadit,nechat kytku pár dní rozvětvit nový kořeny a pak přepnout..
Raymond :
S tim střiháním,ošmikat spodky a ve střední a vrchní části kytky neber celý listy,jen zastřihnout čepele u velkých listů a i to s citem..Pokud vezmeš celý listy,kytka se tosnaží pak dohnat a bohužel to dohání v palicích,který pak zlistnatí..
Takže zítra je to 14 dní od přepnutí, kytky vypadají snad zdravě, už se tvoří šišky. Teplota je 23°, 53% vlhkost.
Max/min teploty jsou 23°/18°
Max/min vlhkost je 61%/32%
Nejvyšší kytka má 140 cm, nejmenší 120. (Superskunk má 100, ale ten přišel pozdějí, ten se nepočítá )
Myslíte, že je čas oholit zase spodky? Připadá mi, že ty spodní listky umírají.
Taky dost nechápu proč mi kytky rostou víc do výšky na krajích. Nějak je popřeházím, myslíte, že by to třeba vyřešil ten heatshield? Dostal jsem ho k wingu ale ted ho tam nemám daný.
Poslední fotka, je 140ti centimetrová kytka, vypadá to že už bude potřebovat tyčku na podepření, trochu se kymácí.
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Původní příspěvek od raymond Takže zítra je to 14 dní od přepnutí, kytky vypadají snad zdravě, už se tvoří šišky. Teplota je 23°, 53% vlhkost.
Max/min teploty jsou 23°/18°
Max/min vlhkost je 61%/32%
Nejvyšší kytka má 140 cm, nejmenší 120. (Superskunk má 100, ale ten přišel pozdějí, ten se nepočítá )
Myslíte, že je čas oholit zase spodky? Připadá mi, že ty spodní listky umírají.
Taky dost nechápu proč mi kytky rostou víc do výšky na krajích. Nějak je popřeházím, myslíte, že by to třeba vyřešil ten heatshield? Dostal jsem ho k wingu ale ted ho tam nemám daný.
Poslední fotka, je 140ti centimetrová kytka, vypadá to že už bude potřebovat tyčku na podepření, trochu se kymácí.
Na oholení spodků je nejvyšší čas,při téhle výšce rostlin to ohol klidně 30-40 cm nad květníkama..stejně se tam nedostane světlo
Když to neuděláš,ty spodky stejně odumřou(jak už se začíná dít..) a kytka nemůže dávat maximum sil do vršků a boků v horní části..
Kytky po krajích jsou dál od výbojky,a tak se táhnou za světlem,proto jsou vyšší..
Krom headsh. pomůže i maximální roztažení wingu,čímž přesmměruješ víc světla ke krajům..
Takže další update. Kytky mají kolem 80 cm, nevím proč jsem změřil 140 Super skunk 55.
Teplota se zvedla, teď jak jsou vedra a přes den mám 27°, vlhkost 44%. Ten heatshield jsem ještě nezainstaloval, ztratil jsem tu pacičku, musím něco vymyslet Dneska to tam nandám.
Kytky jsou na 18tém dnu květu, jak vypadají posuďtě sami
Hnojím podle této tabulky: http://bio.canna-uk.com/bio/products_guide.php
Kdy myslíte, že je čas přepnout na předřadníku na superlumen? Teď svítím na 100%.
Do kytek pokaždé vyliju 15 litrů. Přidávám fotku spodků, prořezat ještě víc? První fotka šišky je jack, druhá super skunk. Díky za všechny minulé a následující rady.
Tak další update, jde vidět zas trochu pokrok, palice pěkně těžknou. Jinak všechno snad v normálu, teplota, vlhkost. Přepnul jsem na superlumen, takže by to teď mělo svítit 660W.
Tak tentokrát bohužel update s problémi Jednak my začínají žloutnout listy, je to třeba na 5 kytkách, tak 2 listy na každé. Viz foto.
Další problém je, že ty kytky vypadají nějak svěšeně a zdá se mi že moc nepijou, tento problém se týká 3 kytek. Zdá se mi že tyto kytky nějak hůř pijí, hodně rychle jimi proteče voda do podtácku. Bojím se aby něco nebylo s kořeny? Opět viz foto. Někdo by nevěděl co s tím?
EDIT: Teplota 27, vlhkost 40%. Lampa po zvednutí 50 cm nad kytkama, předtím to bylo tak 40.