Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
přáttelé tak je to stále divné teplota kolísá mezi 29,5°C - 28°C což je dosti na hraně a moc se mi to nelíbí. Toto ukazuje novej teploměr na čidle které je ve skříni. okolní teplota okolo 18-19 °C, V noci jsem se nedostal pod 19°C což by mohlo být. Divné ovšem je že jsem chtěl teplotu shodit tím že otevřu okno a i když jsem snížil teplotu v místnosti na 15°C teplota ve skříni mi moc nespadla tak na těch 25°C. Nemáte někdo nějakej nápad čím to může být ??
Dík za rady .)
a poznatek, přidal jsem do skříně budík s teploměrem kousek vedle čidla toho druhýho a i přes to že čidlo hlácí 28-29, na budíku je okolo 33°C. výška je +/- cm stejná.
zalezi jestli je primo pod zarovkou nebo kousek vedle tam je teplota taky trochu jina je divny ze v mistnosti kde mas 18c ti klesne teplota za tmy(nic netopi) na 19C z mych skusenosti je i na minimalni ventilaci alespon o 1c nizssi nez okoli!! a ja mam box 120x 120 ventilaci tak na 250 - 300M3/h a pri patnacti v mistnosti tam mam u lampy kolem 25C tet tam mam asi 13C a teplota nejde peres 23C pod 400w takze to mas fakt nejaky divny funguje ti spravne odtah a pritah?? taky skus da filtr co nejbliz lampe at to odvadi co nejteplesi vzduch a nebo natahni schvalne na test rouru k oknu a zkus brat do cooltuby vzduch z venku. (do skrine ke kytkam bych to radsi nezkousel) asi by ti nastydly... jinak uz nevim. ale je to divny. ja nemam ani colltube.
Chtelo by ten box nafotit, ale pri teplotě vzduchu 18 je to při všem zapnutym pořád nějak moc.
Ja mam vzduch 18 - 19, ufo rkl 125 na minimum a ještě jsem musel protáhnout sonoflex na 6m abych tam neměl zimu, kdyby měl koupelňák o něco lepší statickej tlak, tak si ho tam dám. Teplota je s nim ok, ale neodtáhne vzduch..
Taky nic nepíšeš o vlhkosti, pokud jsi neměřil, tak teď v zimě bude prakticky nulová, pokud ji zvýšíš na 50% teplota o pár stupňů klesne..
Jinak jsem onehdy viděl za výlohou asi 20 digitálních teploměrů a dohromady asi jen 2 ukazovaly stejnou teplotu, jinak byl rozdíl +-3*C Taky samotný čidla jsou na přístrojích na různejch místech, mě se zdá že to ovlivňuje i černá/stříbrná barva obalu..
ak dáš zvlhčovačku určite pôjde teplota dole min. o dva stupne, plus, keď tam budeš mať osazenstvo, tak nejaký ten stupeň dole. mne to tiež na prázdnej prevádzke ukazovalo okolo 28 a teraz zo všetkým okolo 23-24.
A zabudol som, máš aspoň jeden ofuk?
Tak hlásím poznatky. Na odtah od cooltuby na konec místo jen ventilátoru co oukal za skřín jsem napojil hadici a vytáhl ji nad skřín aby si ten teply vzduch netahal z5 do cooltuby, pořídil jsem větrák na 230 rozměr 125 , výkon 27,6W, druhou díru jsem udelal na druhé straně zadní stěny ( Tz. že tam mám 1x1,9W+2,0W na 12V +27W na 230V jako přívod vzduchu, odtah na cooltubu(v ní je 400 W son-t) je přes TT125 a běží na 280m3, pachovej filtr je napojenej na TT100 a běží též na druhý stupeň. Při tomto se mi teplota stále pohybuje okolo 32-33°C. Netuší te někdo co dělám špatně ?? nikdy jsem tento problém neměl teplota okolí je cca. 18°C). Taky jsem si všiml že z iltru fouká docela chladnej vzduch což je mi divné a z cooltuby se mi zdá že zase nejde tak moc teplej jak hřeje sklo na tubě. dík za help
tak to musí robiť celé rámus ako tatra nie? toto mi celé nejde do hlavy, skúšal si to bez toho pacháča?. Ventilátory máš správne otočené?
Veď tam musí byť prievan ako v Himalájach...
Toto je fakt ťažký orech!
zkoušel ještě jediný co mi napadá zkusit otočit ventilátory a ten silnější dát na pácháč, ale zase pácháč je 160m3 a ted je tam ventilátor 190m3 tak mi přijde zbytečný dávat tam silnější větrát páč by ho asi ten filtr brzdil ?
jak to myslíš dolů ?nahoře by měl být teplý vzduch a studený dole nebo se pletu ?? jo a ten filtr je 160m3 tak si myslím asi špatně že když na něj dám větrák 280m3 tak mi to ten vetrák přeci zpomalý a nebude možný maaximální prutok vzduchu nebo ne ??