Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, pekny modely to jsou.
Zajima me co s tim vsim delas? ta otazka tu padla uz na zacatku.
Mam tak polovinu rostlin, nebo tretinu, a nevim co s tim
A zajimalo by me, co je to na te uplne posledni fotce.
Me se to taky pomichalo, tak pet modelu vim a tohle vypada na ty papricky co rychle dozrajou a pak se samy ulamujou od stopky, myslim si, ze je to chili tabasco, ale kdovi
MK
olej,cesnek,sul a chilli.rozmixovat a totalne rozvarit,dokud se nevypari vsechna voda.mas nadhernou chilli pastu,kterou muzes skladovat v lednicce ....no hodne dlouho.
To poslední mam taky a melo by to bejt Chinesse chilli pot. U mě vypadají stejně, předevčírem jsem sněd půlku tý nejzralejší a zas tak to nepálilo, dalo se v klidu sníst. Loni měl tenhle druh 2 x takový plody, pěstoval to známej a i ty 2 papričky co jsem dostal od někoho jinýho jako Chinesse chilli pot byly větší, z jejich semínek pěstuju... Taky rostlinky byly menší, než mam letos já a bylo na nich 1/4 plodů..
Tak nevim, bohužel jsem bez foťáku, ale vypadá to stejně...
Toz uz probehla prvni vlna sklizne, Ty papriky, jak na nich rostly ty zlute jsem rovnou uz i vytrhal, at ty ostatni co jeste dozravaji maji vice mista. Noo prekvapilo me, kolik teho je...
Benji, diky za recept.. neco podobneho mam v planu....
Bull: Noo tak kdyztak muzeme nejaky seminka pomenit...
Ta velka kulata cervena skorem nepali... je to taka papricka i pro lidi, co nemsi moc extra palive...
Ty protahle , to uz je jina liga:-)))
No a ty zluty ( seminka mam od jiz zesnule moji babicky) to je ciry ZLO:-)) po nich jsem mel pocit, ze se mi udela dira v jazyku.
No a nasel jsem tam 2 malinky kyticky asi Habaner... Ty pali fest... pristi rok jich mam v planu zasadit vic ale musim to nejak naplanovat a nesadit uz tak na husto... bo je to dzungle jako svine:-))
Jen ta věc je ztracena, kterou člověk vzdá sám.
S lidmi je to jako s noži, když jsou tupí, jsou nanic.
Muhehehhe
Tak dneska probehla takrka finalni sklizen paprik, na fotkach je postupne videt cely plny foliak, pak nejaky papriky, muj kocici pomocnik, vysledek, jak to vypada po protrhani ve foliaku(zustalo tam par kytek na dozrani a Habanero orange a habanero red na presazeni do baraku, aby na jare byla velka kytka, bo habanera me opravdu zaujaly, jsou to echtovne palivy papricky, ktery jsou skvely do jidel....) No a zaber kolik toho je sklizeno, pres vikend se to bude nejak zpracovavat, asik na nejaky chilli pasty... nafotim vam postup...
Tak kochejte se krasnyma paprikama:-))
Muhehehhe
Ty teda jedeš, draku U těchto ruček se mi líbí, ža jako zbraň se dá použít celá ručka bez nutnosti uchopit nůž jinak.. Špička parohu kouká dole z dlaně, navíc to je prakticky nerozbitný. Takový "trknutí" musí bejt nepříjemný
Dělal jsem podobnou konstrukci, stejná velikost parohu i stejný zahnutí vzadu. Měl jsem to z losa. Dost jsem s tim bouchal, do různých materiálů a na to lepidlo neni stavěný, takže se mi to rozlepilo ale ten kolíček to drží..
Vrtá se to pěkně blbě, co?? Parůžek si jen tak rovně do svěráku nedáš Já jsem dělal ještě zajišťovací kolíček cca v polovině - ale nějakym záhadnym způsobem se povedlo.. A ten smrádek z parůžku, co??
Jinak ten nůž po chilli už ani nemusíš brousit, ostrej bude až až
A co nějaký pouzdra ?? To je moje velká slabina, ale bez pouzdra je nůž polovičním nožem, aspoň pro mě... Tak zatim!
PS: trocha kritiky... kdyby jsi měl tu pásovku, krásně si čelo parohu zarovnáš do roviny (sežere to 2 pásy a smradu bude jak v kafilerii). Případně by bývalo stačilo naznačit si "rovinu" a srovnat to na hrubo rašplí. Taky by pomohlo vložit zkosenou vložku do záštity, srovnala by se ta křivost a neujelo by to tolik po stažení při lepení.. Srovnat to čelo parohu do roviny je umění, nejlepší je to říznout z první (to se hezky řiká i poslouchá )
Můj postup je většinou takový, že si nechám klidně 5mm materiálu navíc a pak to třeba 2 hodiny ubírám, pokud se snažim rovnou o přesnost, většinou to ujede a jsem v mínusu..
Tak, dneska jsem se presvedcil o ostrosti svych vytvoru:-)) Tady tim kudlem jsem si pekne svihl prst chvilinku po tom, co jsem dodelal rucku, asi ma chut na maso a krev:-)) Ma 130 mm dloho cepel, rucku 120 mm a ve hrbete ma 4 mm.
Muhehehhe
Noo a aby to nebylo uplne OT, tak tady jeste jeden obrazek, jak mi rostou habanerka a mochyne v praci, tedka jsem na ne nainstaloval 250W MHcko predtim zivorily pod 125CFLkou ... ale zily. Ta mensi v pravem dolnim rohu ma nasazeny na 2 plody a kvete. Ta druha taky kvete a jsem zvedav, kdy tez nasadi nejaky plod.
Muhehehhe