Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Jak často repasujete pachové filtry?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
rastajohn
Bushmaker

Karma uživatele rastajohn - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

ty horni? ty co jsou jak kdyz na te prirube po obvodu? A jakyma sroubama se to da pak prisroubovat z5? To tak nejlepsi na to nejake siroke srouby do plechu ne?

Old Post 18-05-2009 v 21:09 PM
rastajohn je offline   Profil uživatele rastajohn   Find more posts by rastajohn   Foto galerie člena rastajohn   Click here to Send rastajohn a Private Message   Add rastajohn to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tovotoh
Stálý Člen

Karma uživatele tovotoh - 88% PěstitelskáKarma uživatele tovotoh - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

cauvec,,,,,
mel bych takove dotaz....mam filtr 160m/h,home edice,,a z urcityho duvodu i rozmeru filtru bych potreboval ho pretahnout tak alespon na 220m/h...,ventak mam az do 360m/h..,,,a zato mam hafl aktivniho uhliku.......
co se stim filtrem bude dit kdyz ho nasaju tak na tech 220m/h,,a tak kazdych 60 dnu vymenim uhlik.....da to?..ma nekdo skusenost?..

Old Post 09-08-2009 v 16:25 PM
tovotoh je offline   Profil uživatele tovotoh   Find more posts by tovotoh   Foto galerie člena tovotoh   Click here to Send tovotoh a Private Message   Add tovotoh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sirus
Stálý Člen

Karma uživatele Sirus - 97% PěstitelskáKarma uživatele Sirus - 97% PěstitelskáKarma uživatele Sirus - 97% PěstitelskáKarma uživatele Sirus - 97% PěstitelskáKarma uživatele Sirus - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

Tak to by mě zajímalo jak chceš ten filtr naddimenzovat. Jediný, co mě napadá tak je to, že bys tam prostě nasypal míň aktivního uhlí. Jenže tím by se podle mně snížila jeho účinnost.

Snáze uvěříme lži, kterou jsme slyšely už tisíckrát, než pravdě která je vyřčena poprvé!

Old Post 09-08-2009 v 17:22 PM
Sirus je offline   Profil uživatele Sirus   Find more posts by Sirus   Foto galerie člena Sirus   Click here to Send Sirus a Private Message   Add Sirus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tovotoh
Stálý Člen

Karma uživatele tovotoh - 88% PěstitelskáKarma uživatele tovotoh - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

ja sem chtel,ze ho necham tak jak je,,jen proste vosolim ttcko co mam,,to jest vse,,,a budu casteji vymenovat ten uhel.....tak sem to myslel jestli to de?...

Old Post 09-08-2009 v 18:36 PM
tovotoh je offline   Profil uživatele tovotoh   Find more posts by tovotoh   Foto galerie člena tovotoh   Click here to Send tovotoh a Private Message   Add tovotoh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ono
Stálý Člen

Karma uživatele Ono - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 21

Ahoj. Tak určite to pôjde, akurát že efektívnosť pachového filtru nebude taká, ako by mala byť. Vždy sa odporúča, aby mal filter minimálne rovnakú (lepšie však väčšiu) kapacitu ako ventilátor. Ja si to vysvetľujem tak, že ak je pachový filter s menšou kapacitou, tak nestíha pohlcovať pachy, pretože ventilátor príliš silno ťahá vzduch, resp. je ventilátor brzdený malou kapacitou filtra, preto nebude odťah vzduchu dostatočný.

Inak to aktívne uhlie vydrží aj 4 - 6 cyklov (používam ho aj počas rastu), takže by si ho ani nemusel tak často meniť.

Moja rada znie: zaobstaraj pachový filter o kapacite cca 350 - 400 m3/h a budeš mať po probléme. Alebo napíš viac...

Marihuana je dar.

Old Post 11-08-2009 v 14:15 PM
Ono je offline   Profil uživatele Ono   Find more posts by Ono   Foto galerie člena Ono   Click here to Send Ono a Private Message   Add Ono to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
luckyBOB
Stálý Člen

Karma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% PěstitelskáKarma uživatele luckyBOB - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 22

zdravim ,muj filtr sem mel zapojenej od zacatku i rustu protoze uz smrdely i klony a to sem si nemohl dovolit. doufal sem ze i pres vysokou vlhkost v rustu filtr vydrzi nejmene 3 kola, potom dam na repas, radsi si priplatim za castejsi repas nez aby smrdela cela ulice. Byl sem v 50 dnu kvetu a filtr skoro prestal fungovat, smrad silenej. Tak sem nejel na repas ale na reklamaci, koren v gs rekl no jasny ony sou nejaky kousky v tech obchodech dlouho na sklade a jejich kvalita a delka ucinku velice klesa. dostal sem uplne novej zabalenej.ted sem ho nastesti mohl na dobu rustu oddelat. Takze opravdu nezalezi jen natom co snim delate. Zalezi taky natom co zrovna koupite a je jedno jestli to je filtr kterej ma 150m3/h nebo 1500m3/h. Nahoda je blbec. Ale jak rika hlava. radsi tam budu chodit casteji nez potom resit problem naraz z niceho nic.Piši že 12 mesicu je MINIMALNI ucinnost. takze pokud se to posere do te doby jde o reklamaci at snim delas cokoliv!
a ta domaci repase..mno rekl bych ze pokud doma nemas nejaky stroj podobny tomu cim to delaji oni tak urcite nedosahnes takove kvality repasu. a to vozeni v aute me rozesmalo hh uz se vidim) pane co to mate v tom aute, ale vzal sem filtr na projizdku)

...elektropunxx

!!rikam ti nedavej do toho speka ten tabak!!

Old Post 12-08-2009 v 18:09 PM
luckyBOB je offline   Profil uživatele luckyBOB   Find more posts by luckyBOB   Foto galerie člena luckyBOB   Click here to Send luckyBOB a Private Message   Add luckyBOB to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
skioo
Stálý Člen

Karma uživatele skioo - 85% PěstitelskáKarma uživatele skioo - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

Zdravim není to moc k tématu ale potřebuji radu mám filtr 160m3/h home editon a myslíte že stačil ventilátor VKO 185m3/h v Gshopu mě řekli že tomu nevěři že si mam koupit UFO ale já si myslím že chtěli jen větší kšeft (a na UFO nemám místo) myslim že by to šlo díky za radu

nejdřive jsem byl pak jsem ale poznal a tet jsem ale snad ztoho brzo nebudu do ty doby budu stejně a pak jsme =D

Old Post 10-09-2009 v 21:45 PM
skioo je offline   Profil uživatele skioo   Find more posts by skioo   Foto galerie člena skioo   Click here to Send skioo a Private Message   Add skioo to your buddy list     Navštiv homepage uživatele skioo! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 24

skioo:
ventilátor by měl mít buďto stejný, nebo menší průtok vzduchu než ten filtr, takže silnější ventilátor není potřeba a to VKO stačit bude. Ty filtry jsou průchozí dost, není to o tom jestli to ten ventilátor profoukne, ale naopak - jestli se ten filtr výkonem ventilátoru "nepřetěžuje".

V groshopu jsou v tomhle schopný nakecat fakt skoro všechno, třeba mě kdysi zkoušeli nakecat ať si u nich koupím věci na 400W, že pod 250W se ani nepěstuje.

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Old Post 11-09-2009 v 03:32 AM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tovotoh
Stálý Člen

Příspěvek č. 25

citace:
Původní příspěvek od skioo
Zdravim není to moc k tématu ale potřebuji radu mám filtr 160m3/h home editon a myslíte že stačil ventilátor VKO 185m3/h v Gshopu mě řekli že tomu nevěři že si mam koupit UFO ale já si myslím že chtěli jen větší kšeft (a na UFO nemám místo) myslim že by to šlo díky za radu

neutahne ani omylem,,,to vko ma sice psany prutok ae jak ho zatizis tak je mimo....ma slabunke motor....ufo dokaze pri zatizeni mit i nadale velke tlak pac ma vetsi vataz a tzn.silnejsi motor...
jestli to tak poresis zapnes na max.vko na tom filtru+ jeste nejaky to potruby tak to bude sat tak pocitam max.90m3h...
poradne odtah je zaklad...skrotis vhodnym regulatorem...pak si budes hrat steplotou jak budes potrebovat,,,,,zadna starost ,dobrej vysledek....pestu cest.....jo aj kdyz pretizis filtr silnejsim motorem,nic se nedeje,,samo rozumne,,to co uvadi je prutok doporucenej,,jsou tam urite rezervy.....

Old Post 01-10-2009 v 16:25 PM
hej-rup
Stálý Člen

Karma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% Pěstitelská

Příspěvek č. 26

Čau borci,
máte někdo zkušenosti s homemade repasem pacháče? Dávat za to těžký love v growshopu se mi fakt nechce ( biplants repase 160m3 = 1500kč při ceně za novej pacháč 2000,-). Nýty odvrtám vrtákem okolo 4mm, vysypu uhlí, nasypu nový a pořádně ho sklepu ale jak to zase zanýtovat? Nebo použít radši šrouby? Jaké, jak a kam?

Díky

Veškeré informace uvedené tímto uživatelem jsou smyšlené.
Bez povolení autora je zakázáno na text zírat !

Old Post 01-11-2013 v 16:05 PM
hej-rup je offline   Profil uživatele hej-rup   Find more posts by hej-rup   Foto galerie člena hej-rup   Click here to Send hej-rup a Private Message   Add hej-rup to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
koles
teknokrat

Karma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% Pěstitelská

Příspěvek č. 27

citace:
Původní příspěvek od skioo

Myslím, že mám ten samý filtr i ventilátor a v pohodě to profoukne.

Řeším tím odtah z boxu 1x1 s 400 W lampou. Ten venťas mám přilepenej izolepou rovnou na filtr (oboje 125 mm), hehe, a celou huhle "hlavu" mám v tom stropním kulatém otvoru posazenou na vzpěrách, co jsou standardně k boxu. Jako nefičí to, ale s teplotou problém nemám. Je pravda, že v místnosti se netopí a teploty jsou kolem 20 nebo i míň, podle toho, jak je zrovna venku.

Samozřejmě, čím lepší ventilace, tím líp, ale tohle mi stačí (a nedělá to takovej hluk).

A abych byl k tématu, tak ten filtr mám už asi dva roky. Používám ho jen v květu. Jetej asi 4x a stále pracuje jak má

je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk

Old Post 01-11-2013 v 17:15 PM
koles je offline   Profil uživatele koles   Find more posts by koles   Foto galerie člena koles   Click here to Send koles a Private Message   Add koles to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Příspěvek č. 28

nýty se dají dobře odvrtat a pak nýtovačkou udělat nové.

Old Post 01-11-2013 v 21:35 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Exceptional
Stálý Člen

Karma uživatele Exceptional - 82% PěstitelskáKarma uživatele Exceptional - 82% PěstitelskáKarma uživatele Exceptional - 82% Pěstitelská

Příspěvek č. 29

Repase se nevyplatí, lepší koupit nový. Normální pacháč vydrží tak 1-1,5 roku, nedávno jsem viděl pachový filtr CAN, kde výrobce deklaruje životnost až 2,5 roku (30 měsíců).

Old Post 26-05-2014 v 10:49 AM
Exceptional je offline   Profil uživatele Exceptional   Find more posts by Exceptional   Foto galerie člena Exceptional   Click here to Send Exceptional a Private Message   Add Exceptional to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
C21H30O2
Stálý Člen

Karma uživatele C21H30O2 - 83% PěstitelskáKarma uživatele C21H30O2 - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 30

poculi ste uz niekedy o sluzbe reaktivacii uhlia? u nas v obchode s klimou ponukaju aj repas, aj reaktivaciu uhlia. reaktivacia je o nieco lacnejsia.

podstata spociva v tom, ze sa pouzije to iste uhlie, ktore preslo procesom "reaktivacie". co presne to znamena netusim.

Old Post 26-05-2014 v 11:15 AM
C21H30O2 je offline   Profil uživatele C21H30O2   Find more posts by C21H30O2   Foto galerie člena C21H30O2   Click here to Send C21H30O2 a Private Message   Add C21H30O2 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Exceptional
Stálý Člen

Karma uživatele Exceptional - 82% PěstitelskáKarma uživatele Exceptional - 82% PěstitelskáKarma uživatele Exceptional - 82% Pěstitelská

Příspěvek č. 31

citace:
Původní příspěvek od C21H30O2
poculi ste uz niekedy o sluzbe reaktivacii uhlia? u nas v obchode s klimou ponukaju aj repas, aj reaktivaciu uhlia. reaktivacia je o nieco lacnejsia.

podstata spociva v tom, ze sa pouzije to iste uhlie, ktore preslo procesom "reaktivacie". co presne to znamena netusim.

Jenom aby ho nevysypali a nenasypali zpátky za poplatek 1000,- Kč :-D

Old Post 26-05-2014 v 17:53 PM
Exceptional je offline   Profil uživatele Exceptional   Find more posts by Exceptional   Foto galerie člena Exceptional   Click here to Send Exceptional a Private Message   Add Exceptional to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jaguar
Stálý Člen

Karma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 32

Podle mě: životnost pacháče závisí jak tu kolega už psal za prvé na tom jaký ho koupíte, jestli se někde neválel ve vlhkým skladě a pak taky jak moc aromatický strainy jedete,kromě těch další věcí jako vlhkost, průtok vzduchu, teplota, moje praktický zkušenosti jsou 3-4 kola max (at už novej, nebo mnou repasovanej), asi tak ten rok..když už to začnu trošku cejtit,tak už to podle mě nefunguje jak má.

Co se týká repase... podle me moc ty G shopy přecenujete, ve shopech jsem se potkal s fakt hodně šmelkama(vlastně v nemalý části), co prodávali i věci co byly v chodu jako nový, říkaly nesmysli a nabízeli nevhodný věci, proto bych se ani nemohl divit, kdyby v takových shopech to uhlí sklepávali taky na koleně bez žádnýho přístroje, jen aby si namastili kapsu, protože ten repas výjde skoro jak pacháč. Další věc je že vizuelně vypadá pacháč dobře naplněnej doma stejně jako ten z fabriky, takže nevím kdo by se stím vyloženě piplal ten cizí člověk, když každej dnes dělá jenom tak aby to bylo co nejdřív hotový, né dokonalý. Další podstatná věc je, že já si kupuju uhlí CTC 70 kterým repasuju, má 2x větší absorbci než CTC 35 a logicky je taky dražší, vzhledově vypadaj stejně, tak si zkuste tipnout, který že vám tam nasypou při repasi oni, jestli to dražší nebo to levnější.

jak říkám, dělám to sám, možná né na 100% ale tak na 90%, a jestli tohle někoho trápí, tak at si koupí o trošku větší filtr jako já a až ho bude sám repasovat, tak i to že nebude dokonale naplněnej vykompenzuje to že bude větší.

Nezapomente že se šmelí všude a každej, že třeba z linek automobilek sjížděj zmrdy smontovaný sfetovanejma polákama, prostě jen nebuďte naivní a hledejte vlastní pravdu.

Automatická závlaha konečně profesionálně a srozumitelně

Nedej zaniknout přísloví "zlatý český ručičky", vstaň z tý židle a přenes ten nápad z hlavy do fyzický podoby! Máš na to!

" Žijeme ve zvláštních časech, kdy mladí i staří jsou vzděláváni ve lži a ten, který se odváží říkat pravdu, je nazýván šílencem či bláznem " Platon 427 B.C.

" Pravdu můžete zpomalit, nikoliv zničit "

Old Post 28-05-2014 v 08:34 AM
Jaguar je offline   Profil uživatele Jaguar   Find more posts by Jaguar   Foto galerie člena Jaguar   Click here to Send Jaguar a Private Message   Add Jaguar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:44 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
30-01-2015 - Repase pachovecho filtru ??? - 6 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás