Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od vandrak Opravdu to musí být špatným promícháním roztoku při míchání!Pořádně to promixuj!Můžou tam být místa s větší koncentrací hnojky a ty se pomocí čerpadla a vzduchovacího kamene následně promixujou s okolním roztokem a pak to skáče!Já jedu též AH a nelítáto!Ph se drží během 7.dní na těch 5,6-6PH, ze začátku při namíchání je 5,6Ph a po dni to trochu vlšplhá na nějakých 5,8-6. a pak jak už kýtíz berou živiny to klesne na těch 5,6!A kytky si samozřejmě libujou!
tím to není. Míchám to vždy důkladně (po přidání každé složky cca 30 sekund v kuse)
to by ale pri konstatnim slozeni roztoku vadit nemelo, ne? Nebo jak roztok upravi svoje ph v gumovy hadici?
Nevim jaky mas system, pokud nehrozi nic vic, nez to co je v hadici, tak to asi patram spatnym smerem. Napadl me treba nejaky ebb&flow, kde by se to pri urcitem usporadani mohlo vracet uz pouzite od kytek.
Rozhodně bych bejt tebou vyzkoušel malé cirkulační čerpadélko tak jak radil Timon - umístit do rezervoáru + dostatečně silné vzduchování, tak aby jsi docílil stabilnější pH a živnej roztok ti zůstal déle čerstvější - nevyskytujou se pak problémy s puckovatěním a rozhodně tim že je roztok okysličenej tak jako v bubbleru - se kytkám bude samotná zálivka mnohem lehčeji a lépe vstřebávat
Tou cirkulací roztoku v rezervoáru by jsi měl určitě docílit stabilnějšího pH, stim EC - to je možná taky tim jak se ty hnojky usazujou na dně toho rezervoáru kde neprobíhá žádná cirkulace a čerpadlo vysaje vždycky hustějc nasycenej roztok co se ti tam válí na dně a to co ti tam vždycky zbyde má pak zákonitě EC o 0,4-6mS méně. Toď můj názor....
....proto doporučuju nonstop - cirkulovat, cirkulovat a cirkulovat
Eheim Compact - 300 / 600 /1000. Plně ponorná. Tichá se silným výkonem. Všestranně použitelná. Regulovatelná. Nízká spotřeba elektrické energie. Tyto čerpadla jsou určena pro mořská i sladkovodní akvária.
Eheim Compact - 300l/h (5W) max výtlak 0,5m - 599,-kč s DPH.
Původní příspěvek od Ski treba to r ezne!! a tak se zveda PH
Rezne co? Sud je plastovej.
Zase se mi zvedlo PH na 6.3, coz bych pochopil ze to je ,,prirozeny proces" . Ale jestli ma bejt pravda, ze se mi hnojky usazujou dole, tudiz je cerpadlo nasaje nejdriv, tak jak je mozny, ze EC je zase o 0.1 vetsi?
Původní příspěvek od vandrak Opravdu to musí být špatným promícháním roztoku při míchání!Pořádně to promixuj!Můžou tam být místa s větší koncentrací hnojky a ty se pomocí čerpadla a vzduchovacího kamene následně promixujou s okolním roztokem a pak to skáče!Já jedu též AH a nelítáto!Ph se drží během 7.dní na těch 5,6-6PH, ze začátku při namíchání je 5,6Ph a po dni to trochu vlšplhá na nějakých 5,8-6. a pak jak už kýtíz berou živiny to klesne na těch 5,6!A kytky si samozřejmě libujou!
Má absolutní pravdu
Já třeba vemu 10L rostoku, přidám 2ml kys. Dusi. promicham jen tak lžicou tak mám pH 5,2 což je málo.
Pak vemu ponornej mixer a tak 10min promichavam, potom zmeřím pH a 5,8 což je ideal.Kdyz budu michat dal tak me to vyleze na 6, pak to je porad stali.
Protoze nestaci rostok jen tak promichat rukou, lzicou a tak.
Ono to potrebuje dost dlouho michat nez se to dukladne promisi, ale kdyz tam je to vzduchovaní tak se rostok neustale promichava a proto vzdycky druhej den nameris vysi pH.
Zkousel sem dat do 30Lvody 6ml kys. dusičné, vubec nemichal jen zapl vzduchovani, pH bylo 5,2-5,3
Tak 2-3dny trva vzduchovani nez to poradne promicha(zalezi na vzduchovani, L vody) 4den se pH ustalilo na 5,8
7den pH 5,8-5,9
Ec nevim, ale myslim ze to bude taky tim promichavanim rostoku