Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No tak za prve, urcite to nezavirej tim deklem, pod nim totiz bude teplota pod sodikem mozna vyssi. urcite uz to nezalejvej, vypadaji jako by hnily ve vode. Daval jsi tam uz hnojivo? Jestli ne, tak s tim jeste pockej, jestli jo, prolej to vodou s upravenym PH na 5,8. Na hnojiva je jeste moc brzo.
Ale hlavne..co je to za rizky? Maji nejaky tenky stonky, jaky prase je delalo? Ty nejsou zrovna prvotridni, alespon podle toho co je videt na fotce. To jsi od nekoho koupil? Pokud jo, a pokud me oci nesali, doporucuju se porozhlidnout po bazaru tady, a najit nekoho kdo ma spolehlivy rizky. Cena bejva kolem 100-150,- za kus, ale poradne si je prohlidni, musi bejt prvotridni.
Poznash to podle toho, ze jsou to jen vrsky vetvicek (ne kazde patro jeden rizek), podle zdrave barvy a tloustky stonku, a hlavne podle toho, ze uz si je koupish zakoreneny, tagze mash jistotu.
A pokud jste si delali rizky z neceho sami, koukejte si napred poradne precist neco o rizkovani tady na groweru, je tady toho spousta.
...no snad jsem ti pomohl, budu to sledovat a uvidime...
Dik fšem moc za rady a taky K . Ty řízky jsou malinký, mám slíbeno, že pokud se mě nechytí tak dostanu jiný už zakořeněný, ale nejsem z těch co by na to sral, a vyhodil je, a počkal si na jiný, takže je trápím a trápím a sebe taky. Takže parníček jsem nadzvedl, a ta teplota je pod ním kolem 25° a 40% vlhkosti.
Kámo, abych pravdu řekl, tak s těma šniclama je to bída... Tyhle nebudou ty pravý pro tvoji pěstírnu. Možná se vzpamatujou, ale už to nebude ono. Chci se zeptat ohledně AMAZONU, ten mechanismus ve vaně u kořenů vodu rozstřikuje nebo rozprašuje? Ať to roste...
Ahoj a dík všem za rady. Řízci stojí za hovno, dostal jsem je čerstvě uřezaný. Co se týče Amazonu jsou tam čtyři trysky, každá má redukční ventil, takže si můžeš určit průtok, tím pádem reguluješ jak rychlost otáčení, tak výšku. já to mám nastavený tak, že mi to roztřikuje vodu těsne pod květníky. Takže rozstřikuje.
Takže ahoja fšem, a přeju hezký svátky. Kytky šli do hajan kromě jedné, která je na mě pravděpodobně tak nasraná, že se to rozhodla přežít ;-) I když pravděpodobně jenom jako bonsaj. Taky sem upgradoval domeček. na stínidlo sem namontil 6 ventošů z komplu, který hejbou vzduchem kolem lampy, přidal jeden pokojový otočný, koupil zvlhčovač, udělal díru s mřížkou na přísun vzduchu a postavil kompl s webkou, abych ji měl kdykoli na očích. co se týče amazonu, nevím jak ostatní, ale já mám pocit, že na tak malý řízky je nevhodný. Navíc se mě posraly spínačky tak sem je rozebral trochu nožem poupravil plasty a běhají jako nový.
Taky sem musel upravit trysky v amazonu páč se přestávaly točit. Vše je nafoceno postnu později. Kdyby mě někdo dokázal poradit budu moc rád.
Jenom špatný zprávy, i poslední uhynula, je tomu aspoň měsíc. Vůbec nepustily kořeny. Bohužel na tento systém je asi opravdu zapotřebí spíš překořeněný nez čerstvý řízeky. Teď je to tady moc smutný. kdyby někdo věděl o nějakech volnejch řízkách byl bych moc rád... Ď.
Moc pekne provedeni, myslim ale ze je to trosku nevyuzity prostor... jak rikas 3x600 myslim je optimum... jak se ti chova teplota takhle v zime??? hlavne cim vytapis a cim spinas vytapeni.... nemyslis ze budes mit problemy v lete az to bude nasavat teply vzduch z pod strechy??? Jinak jak rikam moc precizni provedeni .... jo nemit tak levy ruce...
Co se týče trysek, tak jsem je rozebral, a zkrátil vodící kolík, čímž se mi podařilo odstranit zastavování trysek při malým průtoku a pomalým otáčení. K hodinám. Stávalo se mi, že se prostě zapomínaly vyonout, tak jsem je rozebral, a zjistil dvě věci. Ta nožička, která spíná a rozepíná mikrospinač, zapadá do mezery která je stejně široká jako právě ten zobáček. Tak jsem kraje seřízl nožem špičku udělal užší a fungíruje, ale jen pár dnů. pak jsem zjistil druhou závadu a to že ona nožička nemůže až na konec díky plastu o kterej se zastavila, a občas zůstal mikrospinač zaplý. Opět nůž a hrubé násilí...
Vytápím to klasickým přímotopem a teplotu mám teď nastavenou na 20°C a pohoda. je to myslímsi dobře zaizolovaný bo tu sedím už hodinu a eště to neseplo. Pokud to v létě nepůjde uchladit, tak budu sát vzduch zespodu ze sklepa...
Ještě jsem vyměnil kameru za Labteca, a tím sem vyřešil nejenom lepší obraz, ale taky hlídání GrowRoomu tím že při jakýmkoli pohybu před kamerou se automaticky zapne nahrávání, to znamená že pokud je místo na disku tak jsou to tejdny nahrávek. Samozřejmě pokud pohyb ustane ustane i nahrávání...
servus,
klobouk dolu, fakt sis to vyjel... chybi mi tam uz jenom postel jenom nechapu proc si tam nedal vic lamp, jednak kontinualni (snad je to co myslim) kveteni, jednak vyuziti prostoru k+
goodluck