Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
no prave, ten clanek mam na starym kompu, kdyz tak ho sem hodim!! jinak sem ho tady taky hledal a nic??? Byl to ten obrovskej clanek kde byla popsana zralost podle krystalu?? bylo tam i suseni a ze se ma nechat par dni tmy pro dojeti tech krystalu a o skladovani?? nebyl ten thread uzavrenej?? nejak nechapu, co to je kdyz zadam do hledani "prohledat otevrena veskera fora"?? zacatecnickej dotaz, ja vim
peace
no, se obavam, jelikoz ho nemuzu najit vubec - ze byl delanej nejakym clenem, kterej se smazal a vzal vsechno sebou....skoda - jinac pro anglictinare stale zde - http://overgrow.com/article/23
Původní příspěvek od r-man Dokonce se pri suseni provadi tzv "curing" neboli skoleni. Jde o nekolik ruznych technik ktere dovoluji premenu pryskyrice na THC treba uplne s minimalnim mnozstvim kysliku. Dela se to treba tak, ze hned po sklizni ostrihate palice z vetvi a nahazite je do vody. Na ne date nejake zavazi, aby byly vsechny potopeny, a nemely pristup vzduchu. taxe nechaji treba tyden ve tme a v uzavrene nadobe(to proto, aby nevznikla plisen a voda nezacala hnit).
Pak uz to staci vylejt a zvolit rychlejsi zpusob suseni (aby to nestihlo chytit plisen), treba na rostu v dobre vetrane teplejsi mistnosti.
Nez si nekdo znici urodu....
Vyse uvedene je asi spojeni dvou skolicich technik dohromady. water curing a fermentace.
water curing se provadi tak, ze date cerstve palice do ledove vody rovnou z vodovodu, kazdy den se voda meni a ve vode se to nechava tyden. Pak se to normalne dosusi. Ve vode by se mely rozpoustit latky, ktere negativne ovlivnuji chut (chlorofyl), vysledny matros je pak jemny a nekope.
Fermentaci jsem zkousel tak, ze jsem lehce proschle palice zabalil do potravinarske folie a to cele do alobalu. Takze bez vzduchu a svetla. Vyslednou kouli velikosti asi jako pest jsem izolepou prilepil na topeni. Tam to nechal asi 3-5 dni. Vysledkem je zhnedla hmota, ktera se dosusi. Behem fermentace se ruzne rozkladaji cukry, a meni se ucinek i chut.
...No, nevim jaxi tim muzu znicit urodu...nevim jestli blbe ctu, ale jedinej rozdil mezi tim co jsem psal ja, a tim co pisies ty, je v tom, ze se voda kazdej den meni (to jsem zapomnel napsat...).
Pak jsem psal o rychlym suseni, tedy ne v chladne mistnosti s pomalu proudicim vzduchem , kde to trva 14 dni i dyl, ale teplym vzduchem, a huhu musi byt dobre rozlozeny, aby melo sanci opravdu rychle proschnout, a to aspon na zacatku, kdy z nej kape voda, ze jo :-)
Ha...jeste vidim ze pises o svetle...v tom uz ale nebude rozdil, protoze si neumim predstavit do jake nadoby bych to daval, aby byla schvalne pruhledna, kdyz nechci fermentovat...
Navic svetlo ma taky vliv na oxidaci, protoze se pri dopadu na povrch premenuje na teplo, a tim oxidaci podporuje, tagze i water curing by se mel delat potme.
2:Jedubabka mohla bys popsat co s tebou Blueberry dělá,za chvíli budu sklízet a sem hrozně zvědavej co to se mnou udělá.Mohla bys mi nějak přiblížit ten stav.Dik za odpověď.Peace